Keskustelu:Suorituskyky-luettelo

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelon nimi[muokkaa]

Kaikki muut AutoWikin luottelot on nimietty tyyliin "luettelo siitä ja siitä". Tämä on kuitenkin nimetty eri tavalla, joten pitäisikö nimeä vaihtaa? "Luettelo suorituskyvyistä" kuulostaa vain jotenkin kömpelöltä. --Sakke 13. helmikuuta 2007 kello 22:34:45 (EET)

Muuta[muokkaa]

Taulukointi puuttu, ja olisi mukavaa, jos joku sen osaisi laittaa alulle... itseltä kun ei onnistu...

Itse hieman epäilen tällaisen luetteloinnin mielekkyyttä. Listasta tulee aikamoinen jos siihen kerätään kaikki mahdolliset merkit ja mallit, moottori-, voimansiirto- ja vaihteistovaihtoehtoineen. Vai oonko ymmärtänyt jotain väärin? Ennemmin siis taulukoita kunkin mallin omalle sivulle. --Viken 15. marraskuuta 2006 kello 16:45:54 (EET)

Joo tällaisenaan tästä listasta tulee melkoisen pitkä, mallikohtaiselle sivulle sopisi paremmin. Voisihan sitä tehdä taulukon esim, nopeimmista ala top 100 tms..--Jokke 15. marraskuuta 2006 kello 19:30:28 (EET)

Tai sitten jos tänne jotain merkkikohtasta rakentas?! Kun ei tonne merkkien alle taas tämmösiä tietoja kerry kuitenkaan. Siellä on ne oleellisemmat tiedot ja täällä tämä nippelitieto...8D

Lajittelun voisi tehdä mallikohtaisesti, eli sama malli samaan läjään. vanhemmat eka ja uudemmat vika. nyt ovat ihan sekasin kaikki kokoluokat ja ei löydä sieltä etsimäänsä.

muokkaus[muokkaa]

mikä on kun minun laittamat tiedot eivät tule näkyviin???

Sivu ei sisällä mitään tietoa, mikä ei voisi olla automallien omilla sivuilla. Kun toistaiseksi taulukoissa on vain kiihtyvyys ja huippunopeus, suosittelen, että tiedot siirretään mallisivuille ja tämä sivu poistetaan. Muuten sivu paisuu liian suureksi, ja lukujen suuri määrä tekee sivun huonoksi käyttää. --NJo 16. marraskuuta 2006 kello 18:59:49 (EET)

no joo... kyl suoritusarvot on tietääkseni tietoa ja mistään noita tietoja ei ikinä löydä ku tarttis... ja tietoja ei löydy ikinä ees mistään mallikohtasista sivustoista, eikä etenkää merkkikohtasilta sivustoilta. että vois nyt netistä ees yks sivusto olla, josta löytys suoritusarvot kaikkiin autoihin. tai jos sellanen on olemassa, ni kertokaa ihmeessä osote... en vaa usko, et kukaan löytää tietoja autoon ku autoon, et kyl siinä useempi tiedon kerääjä tarvitaan...
Eiköhän tässä nyt tarkoiteta siis sitä, että järkevämpää olisi tehdä taulukko jokaisen mallin omalle sivulle. Esim. uusimman Audi A6:n suoritusarvot olisi omassa taulukossaan Audi A6 -sivulla. Sinne voi tehdä vaikka kuinka yksityiskohtaisen taulukon ja sieltä ne arvot kyllä sitten löytyvät kun niitä etsii. Jos suoritusarvoille tekee oman sivun, niin joku Audi A6 -sivulla vieraileva ei osaa varmaan niitä edes lähteä toiselta sivulta etsimään kun niitä ei kerran siinä samalla sivulla ole. --Viken 17. marraskuuta 2006 kello 16:13:20 (EET)
onkos mitä keinoja sitten saada ihmiset keräämään merkkien alle noita kyseisiä tietoja? eihän ne tiedot oo tähänkään mennessä sinne ilmaantunu?

Tuhotaanko tämä sivusto vai ei?! Olisi vaan kiva tietää, ettei turhaan panosta aikaa siihen, että joku painaa sitten delete-nappulaa.

Eikai sitä kukaan tuhoa, mutta voi olla vaikeaa saada muita siihen kirjoittamaan kun ei ole kovin suurta kannatusta saavuttanut. Siitähän voi sitten myöhemmin siirrellä tietoja vaikka muille sivuille--Jokke 20. marraskuuta 2006 kello 19:08:22 (EET)
Yritin siis ajaa takaa sitä, että tiedot siirretään automallien omille sivuille. Noinkin iso luettelo on hankala käyttää, ja kun siellä ei sitä tietoa vielä juurikaan ole, siirto olisi vielä helpohko toteuttaa. Ei tietoja täältä mihinkään poisteta, joten "delete-napin painamista" ei tarvitse pelätä. --NJo 21. marraskuuta 2006 kello 00:36:57 (EET)

Kommentoisin hieman Mercedes-Benzin malleja. 350SLC?? Pari muutakin tuollaista "SLC"-mallia löytyi. Eipä ole ennen tullut vastaan. Kirjaimia tulkitsemalla tuostahan tulisi S-sarjan pidennetyllä akselivälillä varustettu kaasari coupe. Uskon, että tässä on tarkoitettu SEC-mallia, joka myös C126 (C140) -mallina tunnetaan. -Mikkopsoni

Nopeasti googlettamalla löytyi esim. tommonen sivu http://www.ajovalo.net/Historia/mb_w107.htm Okkim 25. marraskuuta 2006 kello 18:22:02 (GMT)

Joo, ei minun tietoni riittäneet tuohon. Luulin, että puhuttiin 126 -malleista, mutta ilmeisesti 107 mallilla on kirjaimet SLC. Mutta aina voi oppia uutta! -Mikkopsoni

Listaukseen kannattaisi laittaa ensin "ne perinteiset" kiihtyvyydet (0–160/200... km/h), ennen kuin sinne lisäilee eksoottisia 0–400 km/h -otsakkeita. --NJo 4. tammikuuta 2007 kello 20:17:52 (EET)

Minun moka, eihän siellä ollut "400 km/h" -kohtaa. Mutta tarkoituksena oli sanoa, että puutteellisetkin tiedot tulisi täydentää. --NJo 4. tammikuuta 2007 kello 20:22:24 (EET)

Lähinnä nuo kiihtyvyydet 0-400metriin ja tuhanteen metriin siksi, että niitä tietoja voi löytyä helpommin ainakin esim. autolehdistä kuin noihin tasasatasiin ja sataan mailiin(160km/h). Mutta jos idea tulkitaan huonoksi, niin voihan ne poistaakin...

Idea ei ollut huono. Toki mainitut kohdat voivat taulukossa olla, mutta niihin täytyisi myös lisätä arvoja. Tällä hetkellä kun luettelo on lähinnä "huippunopeus-luettelo". --NJo 5. tammikuuta 2007 kello 19:18:04 (EET)

Hienoa! Joku muukin on tallentanut tietoja ja jopa ymmärtänyt tämän hienon logiikan tietojen "järjestelmällisyydestä"...8D

HEI KUKAS TÄÄLTÄ ON POISTELLU TIETOJA?! esim. alfa-romeosta on kadonnut tietoa, kun vertailee 26.8.07 ja tämän päivän (11.9.07) versioita!!! --Käyttäjä:85.156.90.43 11. syyskuuta 2007 kello 15:11:31 (EET)

Kun tarkkaan vertailet, saatat huomata, että taulukoita on järjestelty. Alfa Romeon tiedot eivät ole kadonneet mihinkään. --NJo 11. syyskuuta 2007 kello 17:21:34 (EEST)
Niinno... lisäsin silloin heti tuon kommentin perään ne tiedot sinne... Mut tilanne ok taas...8D

Pisti nuo mallit helpommin luettavaan muotoon, etteivät ole sekaisin --Cilkkis 10. lokakuuta 2007 kello 15:17:20 (EEST)

joo-o... kieltämäti käy se noinkin... alko mennä sekasi, ku osa kokoluokista kasvo nimenmuutoksen myötä ym. ym....8D jatketaan tällä uuswlla tyylillä...

Jos nyt suorituskyvystä puhutaan, niin sitkeysarvot kuuluvat mielestäni tärkeänä osana siihen. Ongelmana on vain yksiselitteiset rajat esim.(60-120km/h) vai (80-120km/h) ja millä vaihteella kiihdytys on suoritettu. Jokainen eri taho (automerkit, autowikin lukijat) haluaa käyttää omia rajojaan, joten toteuttaminen voi olla hankalaa, tuli vain tälläinen ehdotus mieleen....

Muuten nuo neljäsosamailin ja kilometrin kiihtyvyyksien ajat eivät oo nyt luettaessa oikealla kohdalla. Muokatessa kyllä ovat, mutta eikös se arvo pitäisi lukumuodossa (vai mikä katselutila?!) pitäis nimenomaan olla oikean otsikon alla? Nyt menee arvot yli marginaalin leveyden puolesta...