Audi A1 (8X)

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 31. lokakuuta 2008 kello 13.15 – tehnyt Harald (keskustelu | muokkaukset) (Yleistä: sportback)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ford Fiesta mk6.jpg Tämä artikkeli tai kappale sisältää tietoa tulevaisuuden autosta, jonka odotetaan ilmestyvän tai on ilmoitettu ilmestyvän markkinoille.
Tieto voi olla epätarkkaa, mutta on yleensä peräisin autonvalmistajan lehdistötiedotteista tai muista uutislähteistä.
Tulevien mallien ominaisuudet ja tekniset tiedot voivat kuitenkin muuttua merkittävästi, kun auton valmistusajankohta lähenee ja tietoa saadaan lisää.
Tulevien mallien markkinoille tulo voi myös viivästyä tai ne voidaan perua jopa kokonaan.
Audi A1
Audi A1 Metroproject quattro (AMI 2008)
Valmistaja ja valmistusmaa Audi,
Belgia
Valmistusaika 2009
Luokka B-segmentti
Kori 3 ja 5-ovinen hatchback
Suunnittelija {{{suunnittelija}}}
Pohjalevy {{{pohjalevy}}}
Moottori R4
Iskutilavuus
Teho
Voimanvälitys etuveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä
Seuraaja
Saman luokan autoja Alfa Romeo Mi.To
MINI


Audi A1 on suunnitteilla oleva pieni 3-ovinen henkilöauto. Tuotannon aloittaminen vahvistettiin joulukuussa 2006 ja valmistus aloitetaan vuonna 2009. Konseptimalli Audi Metroproject quattro esiteltiin Tokion autonäyttelyssä lokakuussa 2007.

Yleistä

Tyyliltään auton on kerrottu muistuttavan Tokion autonäyttelyssä syksyllä 2005 esiteltyä Audin Shooting Brake -konseptiautoa. Kyseessä on eräänlainen Volkswagen Polon kalliimpi ja paremmin varusteltu sisarmalli, joka sijoittuu siis Audin mallistossa A3-mallin alapuolelle. Auto on kolmiovinen, nelipaikkainen pikkuauto, joka on lähinnä suunnattu kilpailemaan BMW:n valmistaman MINIn kanssa. Valmistajan mukaan A1 on kuitenkin MINIä "miehekkäämpi ja urheilullisempi". Ennakkohuhujen mukaan A1:sta valmistetaan Mini Cooper S:n kilpakumppaniksi myös 240 hevosvoimaisella moottorilla varustettu versio. Lisäksi on odotettavissa avomalli mallivuodeksi 2010 sekä quattro-neliveto.

Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa 2008 esiteltiin A1 Sportback Concept. Tämä on viisiovinen kehitelmä metroproject quattro-konseptista. Kuten esikuvassa, voimanlähteenä on hybridi 1.4 l ja S-Tronic kaksoiskytkinvaihteistolla, ja 20kW 150Nm sähkömoottori. Esikuvastaan poiketen sähkömoottorin voima menee etupyöriin. Kiihtyvyydeksi sanottiin 7,9s 0-100km/h ja CO2 päästöt olisivat vain 92g/km. A1 Sportback on Metroproject quattroa hiukan pidempi, pituuden jäädessä 3,99m:iin.

Auton tuotanto tapahtuu Brysselissä ja vuosittaiseksi tuotantomääräksi on kaavailtu noin 80.000–100.000 kpl.

Lähteet

Moottorivaihtoehdot

  • 1.2
  • 1.4
  • 2.0