Ero sivun ”Automaattivaihteisto” versioiden välillä

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Tekniikka)
Rivi 29: Rivi 29:
  
 
{{enWikipedia|Automatic transmission}}
 
{{enWikipedia|Automatic transmission}}
 +
 +
{{Korjattava}}
  
 
[[Luokka:Vaihteistot]]
 
[[Luokka:Vaihteistot]]

Versio 19. maaliskuuta 2014 kello 12.14

Lexuksen 8-vaihteinen automaattivaihteisto aukileikattuna

Automaattivaihteistolla tarkoitetaan vaihdelaatikkoa, joka vaihtaa vaihteiston välitystä automaattisesti ajoneuvon liikkuessa. Kuljettajan ei näin tarvitse itse huolehtia vaihteiden vaihtamisesta.

Tekniikka

Perinteisessä automaattivaihteistossa moottorin tuottama voima välitetään momentinmuuntimen pumppupyörältä nesteen välityksellä turbiinipyörälle, mistä voima siirtyy eteenpäin hammaspyörävaihteistolle.

Automaattivaihteiston ohjaukseen on jatkuvasti lisätty elektroniikkaa. Uudet vaihteistot mm. oppivat kuljettajan ajotavasta ja tekevät vaihteiden vaihtoja automaattisesti keräämänsä tiedon perusteella. Alemman hintaluokan autoissa viisivaihteiset automaatit ovat hyvää vauhtia syrjäyttämässä perinteiset nelivaihteiset mallit. Kuusi- ja seitsemänvaihteiset hallitsevat yläluokkaa. Ensimmäisen kuusivaihteisen automaatin tarjosi BMW vuonna 2001 esitellyssä 7-sarjassa. Pari vuotta myöhemmin Mercedes-Benzin S-sarjassa nähtiin 7-vaihteinen automaatti. Viimeisimpänä kehityksenä on Lexus ja BMW ottanut käyttöön 8-vaihteisen laatikon.

Yleisesti automaattivaihteisto kuluttaa enemmän polttoainetta paljon kiihdytyksiä ja hidastuksia sisältävässä ajossa, verrattuna manuaalivaihteistoon, öljyvälitteisen momentinmuuntimen takia. Matka-ajossa eroa ei juurikaan ole, etenkään tasaisella nopeudella ajettaessa, kiinteäksi lukittuvalla turbiinilla varustetuissa autoissa. Poikkeuksina DSG- ja CVT-automaattivaihteistot, joidenka kulutus on manuaalivaihteiston tasoa. Rakenteellisesti automaattivaihteisto on yleensä manuaalivaihteistoa painavampi. Perinteisesti se on myös ollut kalliimpi valmistaa.

Myös ns. suorakytkentävaihteistossa vaihtaminen tapahtuu automaattisesti. Teknisesti vaihteisto on kuitenkin perinteisestä automaattivaihteistosta poiketen toteutettu useamman rinnakkaisen vaihdelaatikon ja ns. kaksoiskytkimen avulla. Tunnetuin suorakytkentävaihteisto on Volkswagen-konsernin käyttämä DSG.

Historia

Ensimmäinen nykyisten kaltainen eli momentinmuuntimen ja planeettavaihteiston yhdistelmään perustuva automaattivaihteisto oli GM:n Hydramatic vuoden 1941 Oldsmobilessa ja Buickissa.

Vuoden 2007 aikana automaattivaihteistoja odotetaan ensimmäistä kertaa myytävän maailmanlaajuisesti enemmän kuin manuaalivaihteistoja. Pohjois-Amerikassa ja Japanissa suurin osa uusista autoista on jo pitkään ollut varustettu automaattivaihteistolla. Mm. Itä-Euroopassa ja Aasiassa kustannustekijät ovat olleet osasyy manuaalivaihteiston suosioon. Nyt kuitenkin esim. Kiinan ja Intian kasvavilla automarkkinoilla yhä useammalla asiakkaalla on varaa hankkia autoon myös automaattivaihteisto.

Linkkejä

Lähde


Tietyo.gif Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Ks. tarkempia tietoja: AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.