Ford Model T

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 1. elokuuta 2007 kello 14.36 – tehnyt Gibba (keskustelu | muokkaukset) (Sisusta)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ford Model T
Ford Model T
Valmistaja ja valmistusmaa Ford, Yhdysvallat
Valmistusaika 19081927
Luokka
Kori sedan
coupe
lava-auto
Suunnittelija {{{suunnittelija}}}
Pohjalevy {{{pohjalevy}}}
Moottori 4-syl. sivuventtiilimoottori
2,9l
Iskutilavuus 2892 cm3
Teho 20 hv
Voimanvälitys takaveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus 70 km/h
Kulutus
CO2-päästöt {{{päästöt}}} g/km
Hintaluokka 850–250 $
Edeltäjä Ford Model N
Ford Model S
Seuraaja Ford Model A
Saman luokan autoja


T-Ford on ensimmäinen liukuhihnalla valmistettu auto. Vuosina 19091927 Ford Motor Company rakensi ennätykselliset 15 007 033 Ford-T-autoa. Tuo raja rikottiin vasta 45 vuotta myöhemmin. T-Fordin kuorma-autoversio tunnetaan nimellä Ford Model TT.

Yleistä

T-Ford oli ensimmäinen nelipaikkainen, 4-sylinterinen auto alle 1000 dollarin hintaluokassa. Auton moottorin edistyksellisyys näkyi esimerkiksi auton valmistuksen aloittamisen aikaan harvinaisessa irroitettavissa olevasta sylinterinkannesta.

Autossa oli sama 2-vaihteinen planeettapyörästö, kuin aikaisemmissakin Fordeissa. Se oli helppokäyttöinen, koska siinä ei ollut toistensa lomaan hakeutuvia hammasrattaita, vaan kolme hihnaa, jotka kytkivät pyöriviä rumpuja toisiinsa tarpeen mukaan. Mekanismia voi verrata esimerkiksi monivaihteisien polkupyörien vaihteensiirtomekanismiin.

Yksinkertaisessa alustassa oli edessä ja takana poikittainen lehtijousi. Sen kestävyyteen suhtauduttiin epäilevästi, mutta se olikin tehty vankaksi kestämään kaikenlaisessa ajossa. T-Ford itseasiassa meni minne vain.

4-sylinterinen sylinteriryhmä oli yhtä kappaletta, sillä niin sylinterit kuin jäähdytyskanavatkin syntyivät yhdellä valulla. Moottorin iskutilavuus oli 2,9 litraa ja se antoi 20 hevosvoimaa. Tällä moottorilla Ford saavutti 70 km/h huippunopeuden.

Lisäksi Ford oli kokoajan suursarjatuotannon ansiosta lähes käsittämättömän halpa. Esimerkiksi tuotannon alussa Fordin sai 850 dollarilla, kun muut saman luokan autot maksoivat noin 2000–3000 $. 1920-luvulle mennessä hinta oli laskenut 300 dollariin ja jopa alle. Sekin oli yksi syy siihen miksi T-Fordia valmistettiin yli 15 miljoonaa kappaletta ja lähes 20 vuoden ajan.

Vuonna 1914 laskettiin että yhden Fordin valmistamiseen meni aikaa 93 minuuttia. Silloin, kun Fordin tehtailta rullasi ulos 10. miljoonas T-malli, koko maailman autokannasta lähes 90 % oli Fordeja!

T-Fordissa oli koko tuotantokauden ajan kampikäynnistys, mutta vuonna 1919 sai lisävarusteena sähkökäynnistyksen umpiautoihin. Seuraavana vuonna se tuli valinnaiseksi kaikkiin malleihin. Tuossa muutoksessa autoon tuli tietysti myös akku ja laturi, mutta kampikäynnistyksen niksit oli T-Fordin omistajan osattava aina siltä varalta jos akku tyhjentyisi.

Sisusta

T-Fordin sisusta

T-Ford on sisältä melko erikoinen verrattuna nykyisiin autoihin. Polkimia on kyllä kolme, mutta vaihdekeppiä ei ole.

Vaihteenvaihto tapahtuu vaihdepolkimella, joka on poljinrivistössä vasemmanpuoleinen, nykyaikaisen auton kytkinpolkimen paikalla. Vaihde on vapaalla, kun poljin on keskiasennossaan. Jos polkimen painaa pohjaan kytkeytyy ykkösvaihde, ja polkimesta irti päästettäessä siirtyy vaihde kakkoselle.

Keskellä on peruutuspoljin. Peruuttaminen onnistuu painamalla vaihdepoljin vapaa-asentoon ja polkaisemalla peruutusvaihde päälle peruutuspolkimella. Vaihdepoljin pitää painaa vapaa-asentoon, jottei sekä kakkos- että peruutusvaihde pyri kytkeytymään yhtäaikaa.

Oikeanpuoleinen on jarrupoljin. Se vaikuttaa voimansiirtoon.

Sähkökäynnistyksellä varustetuissa malleissa on lattiassa nappi, jota jalalla painamalla käynnistysmoottori alkaa pyörittää moottoria.

Suuren syliin asti ulottuvan ohjauspyörän molemmilla puolilla on vivut. Vasemmanpuoleisesta vivusta säädetään sytytystä ja oikeanpuolimmainen on kaasuvipu. Ohjauspyörä kääntyy vain puolitoista kierrosta laidasta laitaan ja Fordin kääntöympyrä on melko pieni; halkaisijaltaan vajaat 10 metriä.

Käsijarru on kuljettajan vasemmalla puolella. Se vaikuttaa takapyöriin ja kytkee samalla vaihteen vapaalle.

Kuljettajalle ei useimmissa malleissa ole omaa ovea.

Mitat

Ensimmäisen vuosimallin T-Ford

1917 4-ovinen

  • Pituus: 3405 mm
  • Leveys: 1675 mm
  • Akseliväli: 2555 mm
  • Raideleveys (e/t): 1467/1467 mm
  • Omamassa: 700 kg

Lähde

  • Artikkeli käyttää sisältöä Wikipedian Ford_Model_T-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.