Honda Jazz

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 6. joulukuuta 2007 kello 11.28 – tehnyt Viken (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Honda Jazz
Valmistaja ja valmistusmaa Honda,
Japani, Thaimaa, Indonesia, Kiina
Valmistusaika 2001
Luokka B-segmentti
Kori 5-ovinen hatchback
Suunnittelija {{{suunnittelija}}}
Pohjalevy {{{pohjalevy}}}
Moottori R4
Iskutilavuus
Teho
Voimanvälitys etuveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä
Seuraaja
Saman luokan autoja Ford Fiesta


Honda Jazz on japanilaisen Hondan valmistama pikkuauto. Se esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä syksyllä 2001. Geneven autonäyttelyssä keväällä 2004 esiteltiin kasvojenkohotusversio. Auton kori on profiililtaan suhteellisen korkea.

Yleistä

Vuoden 2002 lopusta lähtien vaihteistoksi on normaalin manuaalin lisäksi voinut valita portaattomasti toimivan CVT-vaihteiston. Suomeen tuotavat Jazzit on valmistettu Japanissa. Autoa valmistetaan Japanin lisäksi Thaimaassa (Honda Automobile Thailand Ltd.) ja Indonesiassa (PT Honda Prospect Motor). Thaimaassa ensiesittely oli Bangkokin autonäyttelyssä vuonna 2003. Vuodesta 2005 lähtien Jazzia on valmistettu myös Kiinassa.

Moottorit

  • 1.2, R4, 1246 cm3, 57 kW (78 hv) @ 5700 r/min, 110 Nm @ 2800 r/min
  • 1.4, R4, 1339 cm3, 61 kW (83 hv) @ 5700 r/min, 119 Nm @ 2800 r/min

Euro NCAP -testi

Törmäystestitulokset: Honda Jazz 2004 Etu- ja sivutörmäys: Jalankulkijatesti: Lasten suoja:

Törmäystestin pisteet: etutörmäys 11 (69%) sivutörmäys 13 (72%) turvavöiden muistutusjärjestelmä 1 kaikkiaan 25 pistettä jalankulkijatörmäys 19 (53%) Lasten suoja 31 (63%)

Jazzin korin rakenne säilyi törmäyksissä ehjänä. Etutörmäyksessä kojelaudan ja jalkatilan muodonmuutokset jäivät minimaalisiksi. Turvajärjestelmät suojasivat matkustajat hyvin, vaikka kuljettajan rintakehään kohdistui melko kova kuormitus sekä etu- että sivutörmäyksessä. Lasten suoja oli kokonaisuudessaan kohtalainen. Jalankulkijoiden suoja oli Hondan tapaan melko hyvä.

Etutörmäys Vahvan matkustamon muodonmuutokset kojelaudan alueella ja jalkatilassa jäivät vähäisiksi. Turvajärjestelmään kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset turvatyynyt sekä etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet. Nämä suojasivat hyvin, tosin kuljettajan rintakehä kuormittui jonkin verran. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet vaarantuivat kojelaudan alaisten kovien rakenteiden osumista. Pistemenetyksiä koitui myös kuljettajan sääriin kohdistuneista osumista.

Sivutörmäys Rintakehän suoja jäi heikoksi, muuten suoja oli hyvä. Sivutörmäystestin tuloksia heikensi törmäysenergian kanavoituminen testinuken selkärankaan epärealistisella tavalla. Samalla rintakehän kuormitus pieneni.

Lasten turvaistuin Valmistaja suositteli molemmille lapsille kasvot menosuuntaan asennettuja Britax Römer Duo Plus –turvaistuimia. Nämä asennettiin paikoilleen ISOFIX- ja istuimen yläpuolisilla kiinnikkeillä. Turvaistuinten antama suoja oli epätasainen. Etu- ja sivutörmäystestissä molempien lasten päät olivat suojattuja, mutta rintakehät kuormittuivat merkittävästi etutörmäyksessä. Honda ei suosittele turvaistuimen asentamista selkä menosuuntaan etumatkustajan paikalle. Tästä varoituksena olivat vain irrotettavat tekstit B-pilarissa ja tuulilasissa. Kumpikaan ei sisältänyt mainintaa lapselle aiheutuvasta hengen- ja loukkaantumisvaarasta.

Törmäys jalankulkijaan Konepelti suojasi melko hyvin aikuisten ja lasten päähän kohdistuneissa osumissa, mutta lokasuojat ja konepellin reunat suojasivat huonommin. Puskurin antama suoja havaittiin hyväksi.

Aiheesta muualla