Ero sivun ”Maavara” versioiden välillä

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 1: Rivi 1:
 +
'''Maavaralla''' tarkoitetaan etäisyyttä auton pohjan ja maan välillä. Yleisimmin maavarasta puhutaan [[maastoauto]]jen yhteydessä. Maavaraa voidaan korottaa ja laskea erilaisten korotus- ja [[madallusjousi]]en avulla. Myös [[rengas]]koon vaihtaminen muuttaa maavaraa. Maastoautojen maavara on yleensä yli 200 mm mutta se voi olla parhaimmillaan yli puolikin metriä. Normaalin henkilöauton maavara on noin 150 mm, mutta esim. madalletuissa [[Tuning]]-autoissa se voi olla vain 80 mm.
  
Maavaralla tarkoitetaan etäisyyttä auton pohjan ja maan välillä. Yleisimmin maavarasta puhutaan maastoautojen yhteydessä. Maavaraa voidaan korottaa ja laskea erillaisten korotus- ja madallus jousien avulla. Myös rengaskoon vaihtaminen muuttaa maavaraa. Maastoautojen maavara on yleensä yli 200mm mutta se voi olla parhaimmillaan yli puolikin metriä. Normaalin henkilöauton maavara pyörii siinä 150mm ympärillä, mutta madalletuissa [[Tuning]]-autoissa se voi olla jopa vain 80mm.
+
{{tynkä}}
 +
 
 +
[[Luokka:Tekniikka]]

Versio 2. tammikuuta 2007 kello 19.43

Maavaralla tarkoitetaan etäisyyttä auton pohjan ja maan välillä. Yleisimmin maavarasta puhutaan maastoautojen yhteydessä. Maavaraa voidaan korottaa ja laskea erilaisten korotus- ja madallusjousien avulla. Myös rengaskoon vaihtaminen muuttaa maavaraa. Maastoautojen maavara on yleensä yli 200 mm mutta se voi olla parhaimmillaan yli puolikin metriä. Normaalin henkilöauton maavara on noin 150 mm, mutta esim. madalletuissa Tuning-autoissa se voi olla vain 80 mm.


Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.