Ero sivun ”Maxwell Motor Company” versioiden välillä

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Uusi sivu: {|align=left border=1 cellpadding=4 cellspacing=0 style="float:right; margin-left: 0.5em; margin-bottom: 0.5em; background: #ffffff; border: 1px #aaaaaa solid; border-collapse: collap...)
(ei mitään eroa)

Versio 1. elokuuta 2013 kello 15.53

Maxwell Motor Company
Maxwell logo.jpg
Yrityksen kotimaa Yhdysvallat
Toiminta aloitettu 1904
Toiminta lopetettu 1925, jolloin yhdistetty Chrysler Corporationiin
Perustajat Jonathan Maxwell ja Briscoe Brothers Metalworks
Pääkonttori Tarrytown, New York, USA

Maxwell oli vuosina 1904–1925 valmistettu amerikkalainen automerkki. Nykyisen Chrysler Group LLC:n voidaan katsoa perityvän tästä yhtiöstä.

Yhtiön toiminnan aloitus

Maxwell-Briscoe Motor Company aloitti toimintansa entisissä Mobile Company of American tehdastiloissa, New Yorkin Tarrytownissa, vuonna 1904. Kaksi henkilöä yhtiön takana, joista myös yhtiön nimi muodostettiin, olivat John Maxwell, joka oli aiemmin työskennellyt Ransom Oldsin ja muiden autoilun pioneerien kanssa sekä Benjamin Briscoe, joka omisti 97% Buick Motor Companysta ja pyöritti omaa metallinprässäysyhtiötään. Maxwell sai Briscoen vakuuttuneeksi siitä, että tämän kannatti heivata David Buick ja lyöttäytyä yhteen hänen kanssaan. Jo vuonna 1905 Maxwell-Briscoen toiminta oli kovassa kasvussa. Yhtiö myi ensimmäisen puolivuotiskautensa aikana 542 autoa; suurena apuna tässä oli uusimpien teknisten innovaatioiden omaksuminen, kuten kardaaniakselin käyttö voimansiirrossa, tuolle aikakaudelle tyypillisen ketjun sijaan.

Vuosina 1905 ja 1906 Maxwell-Briscoe vuokrasi tai rakennutti lisää tehdastiloja Rhode Islandin Pawtucketista, sekä Illinois:n Chicagosta, mutta nämäkään eivät riittäneet. Uusi tehdas Indianan New Castlessa ratkaisi vihdoin tuotannon ongelmat. Tehtaan rakennustyöt alkoivat alkuvuodesta 1907 ja autojen valmistus aloitettiin saman vuoden elokuussa, ennenkuin tehtaassa oli edes kunnollista kattoa. New Castlen tehdas oli tuolloin oman aikansa suurin ja siitä tuli myöhemmin yksi Chrysler Corporationin päätehtaista.

Toiminta laajenee

Vuonna 1907 Benjamin Briscoen veli Frank toimi Michiganin Detroitissa sijainneen Brush Motor Car Companyn rahoittajana. Yhtiö valmisti edullisia mutta varmatoimisia autoja, joissa oli yksisylinterinen moottori, puinen runko ja puiset akselit. Vuonna 1908 William C. Durant, joka oli kovalla tohinalla rakentamassa General Motorsia, yritti taivutella Briscoen veljekset tuomaan menestyksekkäät yhtiönsä — Maxwell-Briscoen ja Brushin — samaan kompukseen. Suunnitelmat kuitenkin vesittyivät ja Durant muodosti General Motorsin Buickin ympärille, mutta Briscoet päättivät, että yhdistyminen on heidänkin kasvunsa tie. Kaksi vuotta myöhemmin he saivat aikaan merkittävän fuusion, merkittävin seurauksin.Aiheesta muualla

http://www.autogallery.org.ru/m/maxwell.htm Kuvia Maxwelleista
http://www.oldcarbrochures.org/NA/Maxwell Erilaista Maxwell aiheista painettua materiaalia
http://oldcaradvertising.com/Maxwell%20Ads/dirindex.html Amerikkalaisia Maxwell lehtimainoksia

Lähteet

http://www.allpar.com/history/maxwell.html
http://www.clanmaxwellusa.com/maxcars.htm