Muokataan sivua Mercedes-Benz S (126-sarja)

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi kirjataan käyttäjätunnuksesi tekemiksi ja samalla saat käyttöösi hyödyllisiä välineitä.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.
Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 25: Rivi 25:
  
 
== Yleistä ==
 
== Yleistä ==
Auton ensiesittely tapahtui vuoden [[1979]] lopussa ja se toimi yhtiön lippulaivana vuodesta 1981 lähtien, jolloin malli 600/W100 jätettiin pois myyntiohjelmasta. W126:sta oli olemassa myös [[Mercedes-Benz C126|kaksiovinen Coupé-versio '''C126''']], joka tunnetaan yleisesti puhekielessä SEC-Mersuna. W126 Sarja toimi esikuvana muille autonvalmistajille seuraavat kymmenen vuotta. Auton suunnittelu oli käynnistetty vuonna 1972. Ilmanvastuskerroin (0,36) oli 14 % edeltävää W116-mallia alempi. Auto oli myös aikaisempaa kevyempi. W126 oli yksityiskohtia myöten hyvin suunniteltu auto. Ajettavuus sai lehdistöltä kiitosta. Jousitus oli suunniteltu nopeaan ajoon ja pienillä nopeuksilla se oli melko kova. Auto oli myös melko äänetön nopeassakin ajossa. Kokoonsa nähden auto oli suhteellisen ketterä. Laadukkaasta S-Mersusta muodostui pian edustusauton standardi lähes koko maailmassa.
+
Auton ensiesittely tapahtui vuoden [[1979]] lopussa ja se toimi yhtiön lippulaivana vuodesta 1981 lähtien, jolloin malli 600/W100 jätettiin pois myyntiohjelmasta. W126:sta oli olemassa myös kaksiovinen Coupé-versio '''C126''', joka tunnetaan yleisesti puhekielessä SEC-Mersuna. W126 Sarja toimi esikuvana muille autonvalmistajille seuraavat kymmenen vuotta. Auton suunnittelu oli käynnistetty vuonna 1972. Ilmanvastuskerroin (0,36) oli 14 % edeltävää W116-mallia alempi. Auto oli myös aikaisempaa kevyempi. W126 oli yksityiskohtia myöten hyvin suunniteltu auto. Ajettavuus sai lehdistöltä kiitosta. Jousitus oli suunniteltu nopeaan ajoon ja pienillä nopeuksilla se oli melko kova. Auto oli myös melko äänetön nopeassakin ajossa. Kokoonsa nähden auto oli suhteellisen ketterä. Laadukkaasta S-Mersusta muodostui pian edustusauton standardi lähes koko maailmassa.
  
 
Ensimmäisissä malleissa vaihteistona oli 4- tai 5-portainen manuaali tai 4-portainen automaattivaihteisto. Perusvarustelu oli suhteellisen niukka, mutta lisävarusteita oli paljon. Esimerkiksi keskikäsinoja, istuinlämmitys ja lehtiverkot olivat lisävarusteita, kuten myös ilmastointilaite ja ABS-jarrut.
 
Ensimmäisissä malleissa vaihteistona oli 4- tai 5-portainen manuaali tai 4-portainen automaattivaihteisto. Perusvarustelu oli suhteellisen niukka, mutta lisävarusteita oli paljon. Esimerkiksi keskikäsinoja, istuinlämmitys ja lehtiverkot olivat lisävarusteita, kuten myös ilmastointilaite ja ABS-jarrut.

Muutoksesi astuvat voimaan välittömästi. Kaikki AutoWikiin tehtävät tuotokset katsotaan julkaistuksi GNU Free Documentation License 1.2 -lisenssin mukaisesti (AutoWiki:Tekijänoikeudet). Jos et halua, että kirjoitustasi muokataan armottomasti ja uudelleenkäytetään vapaasti, älä tallenna kirjoitustasi. Tallentamalla muutoksesi lupaat, että kirjoitit tekstisi itse, tai kopioit sen jostain vapaasta lähteestä. ÄLÄ KÄYTÄ TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISTA MATERIAALIA ILMAN LUPAA!

To protect the wiki against automated edit spam, we kindly ask you to solve the following CAPTCHA:

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)