Muokataan sivua Puolan autoteollisuus

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi kirjataan käyttäjätunnuksesi tekemiksi ja samalla saat käyttöösi hyödyllisiä välineitä.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.
Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 11: Rivi 11:
 
== Ennen toista maailmansotaa ==
 
== Ennen toista maailmansotaa ==
  
Puolassa on ollut autoteollisuutta jo 1930-luvulta lähtien, jolloin Puolassa valmistettiin Fiatin henkilö-, ja kuorma-autoja lisenssillä [[Polski-Fiat|Polski Fiat]] -nimellä. Polski Fiat valmisti Varsovassa vuonna 1938 noin 2000 [[Fiat 508]] ja [[Fiat 518 Ardita]] -mallia lisenssillä (TM 17/1971 s. 85). Toisen maailmansodan aikana kaikki autotehtaat tuhottiin, joten toisen maailmansodan jälkeen autoteollisuus aloitti puhtaalta pöydältä. Toisen maailmansodan jälkeenhän Puola joutui Neuvostoliiton valtapiiriin, joten ensimmäinen auto sodan jälkeen oli lisenssillä valmistettu neuvostoliittolainen [[Pobeda]], joka sai nimekseen [[FSO Warszawa]] valmistuspaikkansa mukaan.
+
Puolassa on ollut autoteollisuutta jo 1930-luvulta lähtien, jolloin Puolassa valmistettiin Fiatin henkilö-, ja kuorma-autoja lisenssillä [[Polski-Fiat|Polski Fiat]] -nimellä. Toisen maailmansodan aikana kaikki autotehtaat tuhottiin, joten toisen maailmansodan jälkeen autoteollisuus aloitti puhtaalta pöydältä. Toisen maailmansodan jälkeenhän Puola joutui Neuvostoliiton valtapiiriin, joten ensimmäinen auto sodan jälkeen oli lisenssillä valmistettu neuvostoliittolainen [[Pobeda]], joka sai nimekseen [[FSO Warszawa]] valmistuspaikkansa mukaan.  
  
 
== Kylmän sodan aikana ==
 
== Kylmän sodan aikana ==

Muutoksesi astuvat voimaan välittömästi. Kaikki AutoWikiin tehtävät tuotokset katsotaan julkaistuksi GNU Free Documentation License 1.2 -lisenssin mukaisesti (AutoWiki:Tekijänoikeudet). Jos et halua, että kirjoitustasi muokataan armottomasti ja uudelleenkäytetään vapaasti, älä tallenna kirjoitustasi. Tallentamalla muutoksesi lupaat, että kirjoitit tekstisi itse, tai kopioit sen jostain vapaasta lähteestä. ÄLÄ KÄYTÄ TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISTA MATERIAALIA ILMAN LUPAA!

To protect the wiki against automated edit spam, we kindly ask you to solve the following CAPTCHA:

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)

Tällä sivulla käytetty malline: