Trabant

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 9. marraskuuta 2013 kello 19.51 – tehnyt Vaux (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Trabant
Trabantin logo
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of East Germany.svg.png Itä-Saksa, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1957
Autokonserni IFA
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli


Trabant P601L

Trabant oli itäsaksalainen automerkki, jota valmisti Sachsenring-niminen valmistaja. Trabantin tehdas valmisti autoja aluksi AWZ-nimellä (Auto-Werke Zwickau) toisen maailmansodan jälkeen suljetuissa tehtaissa, jotka avattiin uudelleen. Trabant-nimi tuli käyttöön vuonna 1957, Trabant P 50 -mallin julkaisun jälkeen. Trabantin edeltäjä oli Zwickau‎.

Trabant oli kommunistisen Itä-Euroopan ehkäpä yleisin kulkuväline. Toisaalta Trabant oli toivottoman hidas huippunopeuden yltäessä noin 100 km/t -nopeuteen. Saksassa Trabant tunnetaan yleisesti lempinimellä Trabi. Itä-Saksassa Trabantilla oli pitkät toimitusajat ja itäeurooppalaiset saivat autonsa vasta monivuotisen odotuksen jälkeen. Länsivientiin (pääosin 1960-luvulla) autot saatiin nopeammin.

Trabant oli varustettu erillisellä runkorakenteella, ja sen kori oli valmistettu eräänlaisesta muovista, Duroplastista, joka oli vahvistettu villalla tai puuvillalla. Duroplast ei ollut vahvaa ja mm. sen pakkaskestävyys oli huono. Duroplast oli kuitenkin halpaa, mikä oli Sachenringille auton kolariturvallisuutta tärkeämpää. Osittain materiaalivalintaan vaikutti myös Itä-Saksassa toisen maailmansodan jälkeen vallinnut teräspula. Videopalvelu Youtubesta löytyy 4 kpl nostalgisia videoita Trabantin rakennusvaiheista alusta loppuun, joista huomaa hyvin, miten paljon käsityönä autoja liukuhihna-valmistuksesta huolimatta loppujen lopuksi valmistettiin.

Koeajo 1965

Tekniikan Maailman koeajo 3/1965 moitti polttoainesäiliön sijoitusta, jarruja, kehnoa viimeistelyä sekä isoa kulutusta (9-11 litraa /100 km). Ilmajäähdytteinen 2-tahtinen 2-sylinterinen 595 cm³ rivimoottori oli äänekäs. Tehoa oli 17 kW /3800-4000 ja vääntöä 51 Nm /2700-2800 (DIN, 23 hv).

Moottorin kohokammio tulvi helposti, jos auto oli pysäköitäessä kallellaan. Tämän estämiseksi Trabantissa oli hana pysäköintiä varten, mutta jos sen unohti päälle, moottori pian sammui.

Trabantin ohjekirja oli suomenkielinen, mutta surkeasti käännetty. Kääntäjä ei ollut osannut autosanastoa ja kääntänyt esimerkiksi kaasupolkimen ajopolkimeksi ja vaihdevivun katkaisinvivuksi.

Tekniikan Maailman koeajossa Trabant kiihtyi 0-50 km/t 9,2 sekunnissa ja 0-80 km/t 27,8 sekunnissa. Huippunopeus oli tehtaan mukaan 100 km/t.

Trabantissa oli runsaasti varusteita. 4 vaihteen vaihtaminen sekä kaarreajo sujuivat hyvin. Trabant oli neljälle rekisteröity, mutta todella ahdas. Edessä ja takana oli rumpujarrut.

Trabant, Itä-Saksan vertauskuva

Trabantissa oli pieni ilmajäähdytteinen kaksisylinterinen ja -tahtinen moottori, joka tuotti 80-luvun versiossaan 25 hevosvoimaa (19 kW) 600 kuutiosenttimetrin tilavuudesta. Trabant tuotti valtavasti pakokaasuja, jopa suhteutettuna muihin sen aikaisiin autoihin. Vuonna 1989 2-tahtisen moottorin korvasi Volkswagen Polon modernimpi moottori. VW:n moottorin lisenssivalmistus sovittiin Itä- ja Länsi-Saksan kauppaneuvotteluissa.

Trabantin tehdas suljettiin vuonna 1991 taloudellisista syistä. Trabant sai 1990-luvun lopussa kuuluisuutta läpäisemällä "hirvitestin", jossa Mercedes A kaatui, hyvin tuloksin. TM:n koeajo 3/1965 kiitti juuri auton kaarreajo-ominaisuuksia. Mercedes-Benzille tämä oli erittäin noloa, ja se korjasi kaarreajon vian pian. Nykyisin nostalgia-ilmiö on tehnyt Trabantista Saksassa muotiesineen.

Mitat

Pituus 3555 mm
Leveys 1504 mm
Korkeus 1437 mm
Akseliväli 2020 mm
Raideleveys (e/t) 1211 / 1255 mm
Omapaino 615 kg

Malleja

Aiheesta muualla

http://en.wikipedia.org/wiki/Trabant

Lähde

  • Artikkeli käyttää sisältöä Wikipedian Trabant-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.