Vetoaisa

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 25. syyskuuta 2013 kello 10.21 – tehnyt Fuller (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vetoaisa
Vetoaisa jarrumekanismilla

Vetoaisa on komponentti, jonka avulla perävaunu liitetään kiinteällä kytkennällä vetävään yksikköön.

Raskaissa täysperävaunuissa vetoaisan kiinnitys perävaunuun on toteutettu siten, että se mahdollistaa aisan kääntymisen ylös- ja alaspäin. Näin maaston epätasaisuus, joka välittyy vetoauton liikkeinä, ei rasita vetoaisaa ja se voidaan tehdä rakenteellisesti kevyemmäksi, koska sen tulee ottaa vastaan ainoastaan siihen vetosuunnassa kohdistuvia voimia.

Raskaissa keskiakseliperävaunuissa vetoaisa on kiinteä, ja sen rakenteen tulee olla paljon vankempi, koska siihen kohdistuu vetoauton ja perävaunun liikkeiden aiheuttamia rasituksia. Lisäksi aisaan saattaa kohdistua etupainoisen kuorman aheuttamaa rasitusta, etenkin yksiakselisissa perävaunuissa, kuorman väärän sijoittamisen takia.

Kevyyiden perävaunujen ja muiden hinattavien laitteiden vetoaisan rakenne vaihtelee vaunun painoluokan mukaan. Yksinkertaisimmillaan vetoaisa on yksi U-profiilinen kevyt kanki tai neliö- tai O-profiiliputki. Asuntovaunujen ja raskaamman kuormituksen sallivien perävaunujen vetoaisa on mekaaninen komponentti, jolla on järjestetty perävaunun jarrujen toiminta. Jarrullisen perävaunun aisan sisällä on vipumekanismi, jonka mekaaninen liike välittyy perävaunun akseleiden jarruille vipujen tai vaijereiden välittämänä. Kun vetävän yksikön ajonopeus laskee nopeasti, jarruttamisen myötä, perävaunun nopeus vapaasti rullaavana on suurempi kuin hidastuvan vetäjän nopeus. Tämän seurauksena perävaunu työntää vetoaisaa aksiaalisessa suunnassa kokoon ja tämä liike välitetään edelleen vaunun jarruja käyttäväksi voimaksi.