Etusivu

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tervetuloa AutoWikiin, ilmaiseen ja vapaasti muokattavaan autotietopankkiin.

Kaikki sivut aakkosjärjestyksessä · Erikoissivut · Keskustele AutoWikistä · Uudet sivut · Yleiset ohjeet

I-pallo taustavärillä2.png

Tietoa AutoWikistä

Porsche Cayenne (PO536) GTS taka.jpg

AutoWikin tarkoituksena on tarjota autoilusta kiinnostuneille kattava, vapaa tietokanta kaikkeen autoiluun liittyvään. Kaikki merkit, kaikki mallit, kaikki viat, niiden korjausohjeet ja tieto kaikesta muusta autoiluun liittyvästä on erittäin tervetullutta.

Sivuston sisältö on kokonaisuudessaan käyttäjien tuottamaa. Jokaisella lukijalla on mahdollisuus muokata sisältöä vapaasti ja siksi pyydämmekin, että annat oman panoksesi AutoWikin sisältöön kirjoittamalla omat tietosi muiden saataville. Tällä hetkellä AutoWikin tietokannassa on 7 020 sivua.

Voit hakea tietoa vasemmalla olevan etsi-toiminnon avulla. Jos et löydä haluamaasi, voit jättää artikkelitoiveen muille kirjoittajille.

Citroen C4 III etu.jpg

Osallistu sisällön laadintaan

AutoWiki tarvitsee kirjoittajia mukaan luomaan Suomen laajinta autotietokantaa. Vähäinenkin osallistuminen auttaa meitä eteenpäin kohti tavoitettamme. Jos huomaat asiavirheen tai puutteen, klikkaa muokkaa-välilehteä ja korjaa vääryys.

Miten muokata sivuja?

Sivusto toimii kuten wikit yleensäkin, eli kaikki materiaali on vapaasti muokattavissa, ja uutta materiaalia saa luoda halunsa mukaan. Jos haluat tietää artikkelien muokkaamisesta lisää, lue ohje.

Cscr-featured.png

Suositeltu artikkeli

Lancia Delta III front.JPG

Vuoden 2008 Geneven autonäyttelyssä esiteltiin kolmannen sukupolven Lancia Delta (844), myyntiin malli tuli saman vuoden syyskuussa. Delta jakaa saman pohjalevyn alkuvuodesta 2007 esitellyn Fiat Bravon kanssa.

Vuonna 2003 designosasto Lancia Centro Stile julkaisi Grantourismo Stilnovo -muotoilututkielmaan, jossa on havaittavissa lukuisia Delta III -tuotantomalliin otettuja piirteitä. Auton keulassa maski muistuttaa muodoiltaan vuosikymmenten takaisten Lancia-mallien vastaavaa, peräosassa on yhteneväisyyksiä sekä pienemmän Ypsilon- että suuremman Thesis-mallin kanssa. Lue lisää...

I-pallo taustavärillä2.png

Ajankohtaista

 • Cupra Born on brändin ensimmäinen täyssähköauto.
 • Audi Q4 e-tron ja Q4 Sportback e-tron ovat merkin uudet, täyssähköiset kompaktiluokan SUV:t.
 • Fiat 500 Hybrid on mallin kevythybridiversio, jonka markkinoille tulon myötä pelkät polttomoottoriversiot pudotettiin pois valikoimasta.
 • Subaru XV on uudistettu.
 • Volkswagen Tiguan on uudistettu. Samassa yhteydessä markkinoille lanseerattiin ladattava Tiguan eHybrid ja suorituskykyinen Tiguan R.
 • Cupra Ateca on uudistettu.
 • Kia Ceed Sportswagon ja Kia XCeed ovat tarjolla myös lataushybridinä.
 • Škoda Scala G-TEC kulkee puhtaasti maa- ja biokaasun voimalla.
 • Ford F-sarja on uudistunut 14:een sukupolveensa.
 • Škoda Octavia G-TEC on ympäristöystävällinen vaihtoehto, joka käyttää polttoaineenaan bio- tai maakaasua.
 • Uusi Opel Mokka on saatavana sekä polttomoottorikäyttöisenä, että täyssähköisenä Mokka-e-mallina.
 • Volkswagen Arteon on uudistettu. Samassa yhteydessä ensiesittelynsä saivat Arteon Shooting Brake, lataushybridi Arteon eHybrid sekä mallisarjan huipulle sijoittuva Arteon R.
 • BMW M5 on saanut kevyen kasvojenkohotuksen.


Artikkelikategorioita


Aihepiirien omat kokonaisuudet


Miten voit auttaa

AutoWiki tarvitsee apuasi! Punainen linkki tarkoittaa, että aiheesta ei vielä ole artikkelia. Voit auttaa kirjoittamalla puuttuvista aiheista.

Täytä artikkelitoive:
DeDion · Richie Ginther · Ford Thunderbird mk9 · Tokion autonäyttely · Alustasarjan asennus · Lagonda 3-litre · Euro Car Show · Abarth 030 · Michele Alboreto · Columbia Motor Truck · Los Angeles Auto Show · Väylätekniikka