Muokataan sivua Ford S-Max II

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi kirjataan käyttäjätunnuksesi tekemiksi ja samalla saat käyttöösi hyödyllisiä välineitä.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.
Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 23: Rivi 23:
  
 
'''Toisen sukupolven S-Max''' (virallinen kirjoitusmuoto S-MAX) esiteltiin lokakuussa 2014 pidetyssä [[Pariisin autonäyttely]]ssä. Mallin valmistus aloitettiin Espanjan Valenciassa, Almussafes'n kaupungissa sjaitsevalla tehtaalla vuoden 2015 alussa.
 
'''Toisen sukupolven S-Max''' (virallinen kirjoitusmuoto S-MAX) esiteltiin lokakuussa 2014 pidetyssä [[Pariisin autonäyttely]]ssä. Mallin valmistus aloitettiin Espanjan Valenciassa, Almussafes'n kaupungissa sjaitsevalla tehtaalla vuoden 2015 alussa.
 
== Yleistä ==
 
Matalampi kattolinja, kapeammat ajovalot ja voimakaslinjaiset pyöräkotelot saavat uuden S-MAXin näyttämään leveämmältä. Etupilari on siirretty taemmas, jotta konepellistä on saatu pidempi. Ulkoasua täydentävät LED-päiväajovalot ja teknisesti suunnitellut LED-takavalot, jotka leventävät autoa visuaalisesti. Niitä yhdistää tunnuksenomainen krominauha. Takadiffuusori erottelee sisäänrakennetut pakoputket.
 
 
== Varusteet ==
 
=== Mukavuusvarusteet ===
 
Perinteisen mittariston lisäksi valinnaisvarusteena on mahdollista saada 10 tuuman digitaalinäyttö, jossa on analogistyylinen, animoitu nopeus- ja kierroslukumittari. Digitaalisen näytön näyttöasetuksia ja 3D-grafiikkaa voi muokata itselleen sopiviksi.
 
 
Keskikonsoliin sijoitetulla 8-tuumaisella korkearesoluutioisella kosketusnäytöllä hallitaan ''Ford SYNC 2'' -järjestelmää. Sen englannin kielisellä äänikomentotoiminnolla voidaan käyttää matkapuhelinta, viihdejärjestelmiä, ilmastointia ja navigaatiota puhekielisillä ilmaisuilla. Se esim. hakee alueen lähimpien ravintoloiden tiedot komennolla ”I’m hungry”.   
 
 
''SYNC 2:een'' kuuluu myös Ford-hätäaputoiminto ''(Emergency Assistance)'', joka yhdistää autossa matkustavan puhelimen suoraan paikalliseen hätäkeskukseen onnettomuuden sattuessa.
 
 
S-MAXiin saa nyt ensimmäistä kertaa ''Hands-Free'' -takaluukun, joka avautuu heilauttamalla jalkaa takapuskurin alla.
 
 
Uusi S-MAX on saatavilla viisi- ja seitsemänpaikkaisena. ''Easy-Fold'' -järjestelmä mahdollistaa jokaisen takapenkin alas laskemisen napin painalluksella. Toisen rivin ''Easy-Entry'' -istuimilta pääsee yhdellä kosketuksella kolmannelle riville. Sopiva lämpötila löytyy nyt nopeammin, parannetulla ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmällä. Se tarjoaa enemmän ilmavirtaa, pystyy alhaisempiin lämpötiloihin ja on hiljaisempi. Takapenkin matkustajat voivat nyt valita mieleisensä ilmastointiasetukset.
 
 
Etupenkkien niskatukia voi säätää ylös, alas, sivuille ja taakse. Kuljettajat voivat räätälöidä ajoasentonsa sähkökäyttöisillä säätimillä, joilla voi säädellä ohjauspylvään korkeutta ja etäisyyttä, ensimmäistä kertaa tämän segmentin autossa. Autossa on myös muistitoiminto kuljettajan istuimen asetuksille. Lisäksi S-MAXiin on saatavilla lämmitettävä ohjauspyörä ensimmäistä kertaa.S-MAXissa on segmentin ensimmäisenä lämmitettävät ja viilennettävät, muotoiltavat istuimet, ''Active Motion'' -hierontatoiminnolla.
 
 
=== Turvallisuusvarusteet ===
 
* ''Pre-Collision Assist'' -törmäyksenestojärjestelmä aloittaa jarrutuksen, jos törmääminen toiseen ajoneuvoon on väistämätön. Se antaa ensin varoitusäänen, jonka jälkeen tuulilasiin ilmestyy varoitusnäyttö. Järjestelmä toimii ajettaessa 8–180 km/h.
 
* Mukautuva LED-ajovaloteknologia perustuu Fordin mukautuvaan ajovalojärjestelmään, joka säätää ajovalojen valokeilan kulman ajo-olosuhteiden mukaisesti.
 
* Häikäisemättömät kaukovalot tunnistavat edessä olevan ajoneuvon olipa se tulossa vastaan tai etenemässä samaan suuntaan ja häivyttää häikäisevän valon, mutta säilyttää maksimaalisen valaistuksen muihin suuntiin.
 
* Rinnakkaispysäköintiavustin  ''(Perpendicular Parking)'' toimii samaan tapaan kuin aktiivinen pysäköintiavustin, mutta taskupysäköinnin sijaan se ohjaa auton kahden vierekkäin olevan auton väliin.
 
* Parkkiruudusta poistumisavustin ''(Park-Out Assist)'' auttaa rinnakkaiselta pysäköintipaikalta lähtevää kuljettajaa. Kuljettajan valittua oikean tai vasemman puolen järjestelmä ohjaa autoa samalla kun kuljettaja käyttää kaasu- ja jarrupoljinta.
 
* ''Side Parking Aid'' antaa varoitusäänen ja esittää näytöllä etäisyyden auton ympärillä oleviin esteisiin.
 
* Risteävän liikenteen varoitin ''(Cross Traffic Alert)'' varoittaa autopaikalta pois peruuttavaa kuljettajaa mahdollisista takana kulkevista autoista.
 
 
Muita uuden S-MAXin mukana tulevia kuljettajaa auttavia teknologioita ovat kuolleen kulman varoitusjärjestelmä ''(Blind Spot Information System)'', liikennemerkkitunnistin ''(Traffic Sign Recognition)'', kaistavahti ''(Lane Keeping Alert)'', kaistanpitoavustin ja ''Driver Alert'' -kuljettajan vireystilan valvontatoiminto.
 
 
S-MAXissa on lisäksi auton keulan molempia kulmia kuvaava kamera, jonka kuvat näkyvät jaetulla näytöllä ''(Front Split View Camera)''. Sen avulla on helpompi toimia risteyksissä tai pysäköintipaikoilla, joissa on huono näkyvyys, sillä keulassa oleva kamera kääntyy 180 astetta. Aktiivinen vakionopeudensäädin käyttää eteenpäin osoittavaa tutkaa säilyttämään kuljettajan valitseman etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon nähden.
 
 
Uusi älykäs nopeudenrajoitin on paranneltu versio aiemmasta mukautuvasta nopeudenrajoittimesta. Kuljettaja voi asettaa maksiminopeuden, joka muuttuu sen mukaan, mitä tietoa auto saa liikennemerkkitunnistimesta tai auton navigaatiojärjestelmästä.
 
 
== Tekniikka ==
 
=== Alusta ===
 
S-MAXiin tulee ensimmäisenä Fordin autona Euroopassa uusi ''Adaptive Front Steering'' -ohjaus, josta on iloa erityisesti mutkittelevilla teillä ajettaessa. Järjestelmä optimoi ohjausvasteen muuttaen jatkuvasti ohjauksen ja pyörien suhdetta auton nopeuden mukaan. Hiljaisilla nopeuksilla ajettaessa, kuten pysäköitäessä, järjestelmä tekee autosta ketterämmän ja helpomman kääntää. Suuremmissa nopeuksissa se saa S-MAXin reagoimaan sulavammin ja tarkemmin kuljettajan toimiin.
 
 
Fordin uusi itsenäinen takajousitus, ''Integral Link'', parantaa auton ajodynamiikkaa, ja yhdessä painoa vähentävien alumiinisten komponenttien kanssa vaikuttaa auton suorituskykyyn ja tekee matkustamisesta mukavampaa erityisesti takapenkillä matkustaville.
 
 
Auton vakautta on parannettu kääntymisen hallintajärjestelmällä ''(Curve Control)'' ja ympäripyörähdyksen estojärjestelmällä ''(Roll Stability Control)'', jotka säätävät moottorin vääntövoimaa ja jarruja siten, että kuljettajan on helpompi pitää auto hallinnassa. 
 
 
=== Voimalinja ===
 
Fordin älykäs AWD -neliveto on nyt ensimmäistä kertaa saatavana S-MAXiin.
 
 
Dieselmoottorin CO<sub>2</sub> -päästöjen oletetaan alenevan noin 7 prosenttia, kun käytössä on joko 120-hevosvoimainen 2.0 TDCi manuaalivaihteistolla tai uudistettu 2.0 TDCi joko manuaali- tai automaattivaihteistolla. Jälkimmäiseen on tarjolla kaksi tehoversiota, 150- tai 180-hevosvoimainen. Parantunut lämmönhallintajärjestelmä lämmittää moottorin nopeammin, jolloin huipputehot saadaan irti nopeammin ja vastaavasti CO<sub>2</sub> -päästöt alenevat.
 
 
Bensiinimoottorivaihtoehdot ovat Fordin uusi, polttoainetaloudellinen 1.5 EcoBoost (160 hv) manuaalivaihteistolla ja 2.0 EcoBoost (240 hv) automaattivaihteistolla.
 
 
S-MAXin CO<sub>2</sub> -päästöjä ja polttoainetehokkuutta on parannettu älykkäillä lataus-  ja Auto-Start-Stop-toiminnolla. Korin aerodynaamista tehokkuutta lisäävät aktiivinen säleikönsulkija ja alustan aerodynaaminen suojaus.
 
 
== Aiheesta muualla ==
 
* [https://www.youtube.com/results?search_query=Ford+S-Max+2015+deutsche S-MAX -videoita]
 
  
 
== Lähteet ==
 
== Lähteet ==
 
* [http://europe.autonews.com/article/20150205/ANE/150209901/ford-will-boost-production-in-spain-by-40-as-it-ramps-up-mondeo-s Ford will boost production in Spain by 40% as it ramps up Mondeo, S-Max output - Automotive News - 5.2.2015]
 
* [http://europe.autonews.com/article/20150205/ANE/150209901/ford-will-boost-production-in-spain-by-40-as-it-ramps-up-mondeo-s Ford will boost production in Spain by 40% as it ramps up Mondeo, S-Max output - Automotive News - 5.2.2015]
* [http://www.fordmedia.eu/ Ford Media Center]
 
 
{{Ford aikajana 2010-}}
 
  
 
[[Luokka:Ford|S-Max II]]
 
[[Luokka:Ford|S-Max II]]
 
[[Luokka:Mallit|S-Max II]]
 
[[Luokka:Mallit|S-Max II]]

Muutoksesi astuvat voimaan välittömästi. Kaikki AutoWikiin tehtävät tuotokset katsotaan julkaistuksi GNU Free Documentation License 1.2 -lisenssin mukaisesti (AutoWiki:Tekijänoikeudet). Jos et halua, että kirjoitustasi muokataan armottomasti ja uudelleenkäytetään vapaasti, älä tallenna kirjoitustasi. Tallentamalla muutoksesi lupaat, että kirjoitit tekstisi itse, tai kopioit sen jostain vapaasta lähteestä. ÄLÄ KÄYTÄ TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISTA MATERIAALIA ILMAN LUPAA!

To protect the wiki against automated edit spam, we kindly ask you to solve the following CAPTCHA:

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)

Tällä sivulla käytetyt mallineet: