KONI Group

Kohteesta AutoWiki
(Ohjattu sivulta Koni)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
KONI Group
KONI-logo
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of the Netherlands.svg.png Hollanti, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1857
Autokonserni ITT Corporation
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja Motoral
Suosituin malli


KONI on maailmanlaajuinen yritys, joka valmistaa iskunvaimentimia ja kokonaisia alustasarjoja. KONIn päämaja sijaitsee Oud Beijerlandissa, Hollannissa.

Historia[muokkaa]

Tyylitelty KONI-vaakuna.

KONI aloitti yritystoimintansa jo vuonna 1857 Oud Beijerlandissa, Hollannissa, valmistaen hevosten valjaita sekä satuloita. Vuoteen 1918 mennessä tuotanto siirtyi ensin jäähdyttimiin ja jousisuojiin sekä myöhemmin myös koripaneelien muokkaukseen ja maalaukseen. Vuonna 1932 KONI aloitti kitkaiskunvaimentimien valmistuksen. Vuonna 1940 auton imusarja oli ensimmäinen tuote, jossa luki nimi KONI.

Vuonna 1945 tehdas valmisti ensimmäisen teleskooppisen iskunvaimentimensa autoihin ja kuorma-autoihin. Vähän sen jälkeen tulivat erityisesti junanvaunuja varten suunnitellut vaimentimet.

Vuodesta 1950 lähtien KONI on kehittynyt pienestä taitoisasta paikallisesta yhtiöstä monikansalliseksi iskunvaimennin spesialistiksi, jolla on tytäryhtiöt Ranskassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa sekä yksityisiä kansallisia jälleenmyyjiä ja agentteja yli 90. maassa ympäri maailman.

Vuonna 1972 kansainvälinen monialan yritys ITT Corporation New Yorkista, Yhdysvalloista, hankki KONIn itselleen tehden siitä yhtiönsä Motion & Flow Control -osaston. New Yorkin pörssin lisäksi ITT:n osakkeita vaihdetaan myös Amerikan Keskilännen ja Länsirannikon, Lontoon, Frankfurtin ja Pariisin pörsseissä.

Nykyään KONI tunnetaan maailmanlaajuisesti laadukkaana iskunvaimentimien ylivertaisena spesialistina keskittyen yksinomaan tehokkaaseen iskunvaimennusteknologiaan autoihin, kilpailuun, erikoiskuorma-autoihin, linja-autoihin, perävaunuihin, junanvetureihin ja -vaunuihin.

KONIn iskunvaimentimet ja alustasarjat ovat muista valmistajista poiketen suunniteltu erityisesti jokaista käyttökohdetta varten erikseen ilman mitään kompromissejä laadun, kestävyyden, parhaan saatavilla olevan teknologian täyttämään korkeimmat mukavuusvaatimukset, turvallisuuden ja ajoneuvon hallittavuuden suhteen.

Tuotteita[muokkaa]

Iskunvaimentimien tuotelogo.
  • STR.T-iskunvaimentimet
  • FSD-iskunvaimentimet
  • Heavy Track -iskunvaimentimet
  • Coilover-iskunvaimentimet

Ensiasennuksena[muokkaa]Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.

Aiheesta muualla[muokkaa]