Aristide Faccioli

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aristide Faccioli.jpg
Facciolin kolmitaso, ensimmäinen italialainen lentokone.

Aristide Faccioli (Bologna, 1848 – Torino, 28. tammikuuta 1920) oli italialainen insinööri, suunnitelija sekä autoilun ja ilmailun pioneeri.

Historiaa[muokkaa]

Aristide muutti nuorella iällä Torinoon ja hän valmistui insinööriksi Torinon polyteknisestä yliopistosta (Politecnico di Torino).

Vuonna 1883 hän patentoi Italiassa kaksitoimisen kaasumoottorin toimintaperiaatteen. Kaasumoottori oli sen aikainen nimitys polttomoottoreille, joissa polttoaine sekoitettiin ilman kanssa palavaksi seokseksi. Kaksitoiminen kaasumoottori tarkoittaa nykytermeillä kaksitahtista bensiinimoottoria. Faccioli sai vuonna 1891 luvan valmistaa ja koeajaa vaunua johon oli asennettu polttomoottori ja vuonna 1895 hän sai patentin parannellulle nelitahtimoottorilleen.

Vuonna 1898 hän suunnitteli auton, jonka valmistuksen aloitti torinolainen Ceirano Giovanni Battista & C. -niminen yhtiö nimellä Welleyes. Faccioli itse oli nimetty kyseisen yhtiön tekniseksi johtajaksi.

Ceirano Giovanni Battista & C.:n myytyä vuonna 1899 Welleyesin piirrustukset ja patentit tulevalle F.I.A.T. SpA:lle, Faccioli siirtyi uuden yhtiön tekniseksi johtajaksi. Hänen ensimmäinen työnsä on jatkokehittää autostaan Fiatin ensimmäinen malli, FIAT 3 ½ HP.

Faccioli suunnitteli Fiatille vielä kolme seuraavaa mallia Fiat 6 HP:n, 8 HP:n ja 10 HP:n, ennenkuin lähtöään yhtiöstä vuonna 1901.

Vuonna 1902 hän perusti Torinoon oman yrityksen nimeltä Ing. A. Faccioli & C., joka valmisti moottoreita sekä autoihin että venekäyttöön. Vuonna 1905 yhtiöllä on torinolaisen ajoneuvovalmistaja Auto-Garage Quagliottin kanssa yhteinen näyttelyosasto Salone dell'automobile di Torino -näyttelyssä ja Faccioli esittelee siellä ensimmäiset omaa nimeään kantavat autonsa. Faccioli valmistaa 12-, 16- ja 24-hevosvoimaisia autoja sekä linja-autoja ja teki oman yhtiönsä ohella suunnittelutöitä myös Fiatille vuoteen 1905 saakka. Vuonna 1906 yhtiön nimeksi muutetaan Società Ing. Aristide Faccioli joka lakkaa olemasta jo saman vuoden aikana ja sen tilalle perustetaan Società Faccioli Ferro Rampone, joka valmistaa jäähdytinkennoja. Tämän yhtiön toiminta lakkaa vuonna 1908.

Vuonna 1908 valmistuu S.P.A. Faccioli, ensimmäinen italialainen lentokone, jonka valmistuksesta vastasi ajoneuvovalmistaja Società Piemontese Automobili (S.P.A.). Koneen ensilento tapahtui tammikuun 13. päivänä vuonna 1909, jolloin Facciolin kone, hänen poikansa Marion ohjaamana nousi Aeroporto di Venaria Reale -lentokentältä 20 metrin korkeuteen. Lentäjän vähäisen kokemuksen takia kone tuhoutui lasketumisen yhteydessä.

Aristide Faccioli kuoli Torinossa vuonna 1920.