EGR-venttiili

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei vielä kovin likainen EGR-venttiili irroitettu puhdistusta varten.

EGR-venttiili eli englanniksi Exhaust Gas Recirculation valve on pakosarjassa sijaitseva venttiili, jolla kierrätetään osa pakokaasuista takaisin moottorin palotiloihin. EGR-venttiili laskee palotilan lämpötilaa ja vähentää typen oksidien (NOx) päästöjä. EGR-venttiili voi olla alipaine- tai sähköohjattu – jälkimmäinen on tarkempi ja nopeampi.

EGR-venttiili on auki vain osakaasulla, se ei siis vaikuta tyhjäkäyntiin tai huipputehoihin. Toisaalta rikkinäinen EGR-venttiili voi esimerkiksi jäädä hiukan auki ja vuotaa, aiheuttaen ongelmia.

EGR:n poistamisohjeet[muokkaa]

Monet poistavat EGR-venttiilin autostaan joko lisätehojen toivossa tai silloin, kun venttiili hajoaa ja uuden ostohinta ylittää kipurajan.

EGR:n poistaminen aiheuttaa pieniä muutoksia osakaasuseokseen, joka laihenee aavistuksen verran, kun palamiskelvoton kierrätyspakokaasu korvautuu lisäilmalla eivätkä alipaineet ole imusarjassa enää aivan samanlaisia kuin ennen.

Alipaineohjatun venttiilin saa pakotettua kiinni yksinkertaisesti tulppaamalla sen alipaineletkun. Uudemmissa ajoneuvoissa takaisinkierrätyksen poistaminen aiheuttaa yleensä vikailmoituksen.


Tietyo.gif Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Ks. tarkempia tietoja: AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.
Huutomerkki.png Teet huollon / korjauksen omalla vastuullasi! AutoWiki-sivuston ylläpito tai kirjoittajat eivät vastaa ohjeiden paikkaansapitävyydestä tai vahingoista, joita ohjeiden noudattaminen mahdollisesti saattaa aiheuttaa! Huutomerkki.png