Ford Model B

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ford Model B
Ford Model B Coupe
Valmistaja ja valmistusmaa Ford,
Flag of the United States.svg.png Yhdysvallat
Valmistusaika 19321934
Luokka
Kori
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori 4-syl. sivuventtiilimoottori
Iskutilavuus 3286 cm3
Teho 50 hv
Voimanvälitys takaveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus n. 100 km/h
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Ford Model A
Seuraaja
Saman luokan autoja


Ford Model B oli Fordin nelisylinterinen automalli, samaan koriin rakennettu kahdeksansylinterinen oli nimeltään Ford V8, näitä kahta mallia on ulkoisesti lähes mahdoton erottaa toisistaan.

Ford Model B:stä oli kuorma-autoversio Ford BB. Myös V8-moottorisista Model 18 ja Model 40 -malleista oli kuorma-autoversio (1932-1934), mutta niitä valmistettiin melko vähän: V8-malli oli niin suosittu, ettei sen V8-moottoreita juuri riittänyt hyötyajoneuvoihin. V8-moottorien tuotantoa myöhemmin lisättiin. Nelisylinteristä Ford BB:tä valmistettiin vuoteen 1935, jonka jälkeen Fordin Yhdysvalloissa valmistamissa kuorma-autoissa käytettiin isompia moottoreita kuten V8:a. Vientimarkkinoilla kuten Englannissa malleja B ja BB valmistettiin kuitenkin pitempään. (Mobilisti 5/2008)

Nykypäivänä 30-luvun B-Fordit ovat suosittuja autoja keräilijöiden keskuudessa, monet maksavat niistä tuhansia euroja ja niitä restauroidaan alkuperäiseen kuntoon. B-Fordeista tehdään myös paljon hot rodeja, jotka ovat myöskin hyvin kalliita.