Krieger

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Krieger 1908

Kriéger oli ranskalainen automerkki, jota valmistettiin Pariisissa vuosina 1897-1909. Kaikki Krieger-autot olivat sähköautoja tai sähköä ja bensiiniä käyttäviä hybridiautoja. Vuonna 1894 Louis Antoine Krieger (1868-1951) alkoi suunnitella sähköautoja. Pariisilainen Louis Krieger perusti 1898 sähköautoja valmistavan yrityksen nimellä Société des Voitures Electriques Système Krieger, eli suomeksi Krieger-sähköautoyritys.

Ensimmäinen Krieger-auto oli etuvetoinen, jossa oli kaksi sähkömoottoria rinnan. Perinteisten takajarrujen lisäksi autossa oli moottorijarrutus. Auto painoi yli tuhat kiloa ja sen toimintasäde oli 60 kilometriä ja huippunopeus 24 km/t.

Krieger

Vuonna 1903 Krieger aloitti tehtaan suosituimman auton valmistamisen: Krieger-Brasier oli hybridiauto, jossa kaksi moottoria, sähkö- ja bensiinimoottori. Autoa tuotettiin vuoteen 1906.

Vuonna 1905 Krieger aloitti kaksikerroksisten Omnibus-linja-autojen valmistuksen Pariisin joukkoliikenteeseen. Niissä oli tehoa noin 18 kilowattia ja painoa neljä tonnia. Auton alkeellisen vedeneristyksen vuoksi se oli altis kastumaan sateen sattuessa.

Polttomoottorien tekniikka kehittyi nopeasti ja sähköauto ei enää pystynyt kilpailemaan niiden kanssa. Siksi Krieger-tehdas joutui keskeyttämään toimintansa vuonna 1909. Krieger-autoja valmistettiin kaikkiaan noin 400 ajoneuvoa Ranskassa ja noin 2000 ulkomailla lisenssillä valmistettua.

Aiheesta muualla[muokkaa]