Saab Sonett II

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Saab Sonett II
Saab Sonett V4
Saab 97 mk1
Valmistaja ja valmistusmaa Saab,
Flag of Sweden.svg.png Ruotsi
Valmistusaika 19661969
Luokka urheiluauto
Kori spider
Suunnittelija {{{suunnittelija}}}
Pohjalevy {{{pohjalevy}}}
Moottori R3,V4
Iskutilavuus 748–1498 cm3
Teho 60–65 hv
Voimanvälitys etuveto
Kiihtyvyys 12,5 s (0-100 km/h) (R3 ja V4)
Huippunopeus 150 km/h (R3)
160 km/h (V4)
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Saab Sonett
Seuraaja Saab Sonett III
Saman luokan autoja


Saab Sonett II oli kaksipaikkainen, lasikuidulla vahvistettu muovikorinen urheiluauto. Sonett II:n suunnittelu aloitettiin, kun Björn Karlström päätti, että Sonett I:lle on kehitettävä seuraaja. Kaksi prototyyppiä tehtiin: toisen MFI13:n teki Malmö Flygindustri ja toisen, Saab Catherina prototyypin teki Sixten Sason. MFI13 valittiin tuotantomalliksi.

Ensimmäisenä tuotantovuonna Sonett II:a tehtiin vain 28 kappaletta, mutta vuonna 1967 tehtiin 230 kappaletta lisää. Yhteensä tuotantomääräksi tuli 1868. Sonett II:n kori oli lasikuitua ja se oli kiinnitetty teräsrunkoon.

Tsekkoslovakian Prahassa avattiin vuonna 1962 Saab liike joka myi myöhemmin myös kaksi Sonett II:sta. Toinen myytiin tsekkiläiselle autourheilijalle ja toinen Automobilové Závody Narodni Podnikille, joka käytti autoa pohjana Škoda 1100 GT -mallille, joka on ovista taaksepäin täysin identtinen Sonett II:n kanssa, mutta keula on saanut insipraatiota Ferrari Dinosta.

Sonett V4[muokkaa]

Kun Saab alkoi käyttää Ford Taunuksen V4 moottoria autoissaan, se laitettiin luonnollisesti myös Sonettiin. Auton nimeksi tuli Sonett V4 ja sitä jouduttiin hieman muotoilemaan uudestaan, perusrakenne on kuitenkin sama Sonett II:n. Uuden konepellin suunnitteli Gunnar A. Sjögren, uusi konepelti oli tarpeellinen koska isompi moottori ei mahtunut vanhan alle.

Nahtavyys.gif Tätä artikkelia on pyydetty kuvitettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Artikkelitoiveet.