Sauber

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sauber on sveitsiläinen urheiluautovalmistaja ja F1-talli, jonka perusti Peter Sauber. F1-talli myytiin vuosiksi 2006-2010 BMW:n omistukseen. Peter Sauber osti sen takaisin BMW:n lopettaessa F1-kilpailemisen.

Urheiluautojen MM-sarja[muokkaa]

Ennen F1 -tallinsa perustamista Sauber rakensi urheiluautoja. Ensimmäinen Sauberin rakentama auto nimettiin C1 -nimiseksi. Se rakennettiin vuonna 1970. Sauber ja Mercedes aloittivat pian yhteistyönsä. Vuonna 1989 Sauber-Mercedes C9 ajoi Le Mansin 24 tunnin ajossa kaksoisvoittoon.

Urheiluautot[muokkaa]

Formula 1[muokkaa]

Mercedesin ja Sauberin alkuperäinen suunnitelma oli tuoda F1 -sarjaan oma talli kaudeksi 1992, mutta 1990-luvun lamavuodet saivat saksalaiset hylkäämään suunnitelmansa. Tästä huolimatta Sauberin tukeminen kulissien takana jatkui, mistä osoitukseksi nousi autojätin rahoittama Sauberin uusi tehdas Sveitsin Hinwiliin.

V10-moottoreiden aika[muokkaa]

Kaudet 1993–1994 (Ilmor-Mercedes-moottoreilla)[muokkaa]

Kausi 1993 oli Sauberin ensimmäinen F1 -sarjassa. Talli käytti autonaan C12-autoa, jota ajoivat itävaltalainen Karl Wendlinger ja suomalainen Jyrki Järvilehto. Moottorit tallille toimitti Ilmor (Mercedes-Benzin sponsoroimina) ja renkaat puolestaan Goodyear.

Toiselle kaudelleen talli lähti C13-autolla[9] ja kuljettajinaan saksalainen Heinz-Harald Frentzen ja edelliskauden tapaan Sauberin kuljettajana toiminut itävaltalainen Wendlinger.[9] Sauberia vauhdittivat nyt Mercedes-Benzeiksi nimetyt Ilmorin V10-moottorit, Mercedeksen ostettua Ilmorista 25 prosenttia. Renkaat toimitti Goodyear.

Kaudet 1995–1996 (Ford-Cosworth-moottoreilla)[muokkaa]

Kaudelle 1995 Sauber lähti C14-autolla kuljettajinaan Frentzen ja auton rattiin paluun tehnyt Wendlinger. Talli käytti Cosworthin moottoreita ja Goodyearin renkaita.

Kaudeksi 1996 Sauber nimitti kuljettajikseen britti Johnny Herbertin ja viime kauden kuljettajansa Heinz-Harald Frentzenin. Uusi auto puolestaan nimitettiin C15 -nimiseksi.

Kaudet 1997–2005 (Ferrari-Petronas-moottoreilla)[muokkaa]

Kauteen 1997 talli lähti C16 -nimisellä autolla. Autoa ajoivat Herbert ja tallille uusi kuljettaja italialainen Nicola Larini. Renkaat olivat edelleen Goodyearin, mutta Cosworthin moottorit vaihtuivat Ferrarin rakentamiin voimanlähteisiin. Moottorit tosin nimettiin tallin sponsorin Petronasin mukaan.

Kaudet 2006–2010 (BMW-Sauber)[muokkaa]

F1 autot[muokkaa]

Aiheeesta muualla[muokkaa]


Tietyo.gif Tätä artikkelia on pyydetty laajennettavaksi.
Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.