Trojan 200

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Trojan-kääpiöauto

Trojan 200 oli vuosina 1960-1965 valmistettu kääpiöauto. Trojan-tehtaan omistaja Peter Agg neuvotteli Heinkelin kääpiöauton valmistusoikeuden Trojanille. Trojanin moottorit toimitti yhä Heinkel.

Trojan 200 oli olennaisesti samanlainen kuin alkuperäinen Heinkel ja sen Irlannissa lisenssillä valmistettu Heinkel-I, mutta siinä oli kuitenkin joitain brittiläisiä osia. Ohjauspyörä ja kuljettajan paikka siirrettiin englantilaiseen tapaan oikealle vasemmanpuoleisen liikenteen vuoksi, mutta ovi jäi yhä vasemmalle alkuperäisen Heinkelin tapaan.

Trojan 200:aa valmistettiin sekä kolmi- että nelipyöräisinä malleina.

Trojan 200-mallia myytiin melko paljon Englannissa, jossa suosioon vaikutti kolmipyöräisten luokittelu moottoripyöräksi, jolloin niiden verotus oli autoja kevyempää. Myös kilpailevasta kääpiöautosta (BMW Isetta) valmistettiin kolmipyöräinen versio Iso-Britannian markkinoille. Moottoripyöräksi luokittelussa edellytyksenä oli kuitenkin peruutusvaihteen puuttuminen. Ongelma ratkaistiin siten, että Heinkelin vaihteistosta ei poistettu peruutusvaihdetta, vaan vaihdevivusta poistettiin peruutusvaihteen lovi Iso-Britanniaan myydyistä kolmipyöräisistä Trojan 200-malleista. Muihin maihin viedyissä malleissa peruutusvaihde oli käytössä, ainakin Suomeen tuoduissa.

Suosionsa vuoksi Trojania valmistettiin yli 10 000 enemmän kuin alkuperäisiä Heinkel-kääpiöautoja.

Moottori on Heinkelin nelitahtinen yksisylinterinen. Iskutilavuus on 198 cm³, suurin teho 7,4 kW /5500 (10 hv). Suurin vääntömomentti 13,2 Nm / 4700, puristussuhde 6,8.

Vaihteisto on synkronoimaton ja vaihteita on neljä.

Trojanissa on edessä nestetoimiset rumpujarrut, joihin jarrupoljin vaikuttaa. Takapyörään (tai nelipyöräisissä takapyöriin) vaikuttaa vain mekaaninen käsijarru. Rengaskoko on 10 tuumaa.

Ajossa takapyörä on uraherkkä. Pienet renkaat aiheuttavat suuntavakavuusongelmia epätasaisella tiellä. Ylämäissä vauhti hiljenee heikon moottorin vuoksi. Trojan 200 on parhaimmillaan hitaassa ajossa sekä kaupungeissa pienen kokonsa ansiosta.

Suomessa[muokkaa]

Trojan-autoja tuotiin Suomeen 25 yksilöä, toisen tiedon mukaan vuonna 1964 30 kappaletta [1]. Maahantuojan (KLB) mukaan menekkiä olisi ollut, mutta valmistus loppui.

Lähteet[muokkaa]

  • Mobilisti 3/2014
  1. Tekniikan Maailma 20/1967 s. 14