Wolfgang Reitzle

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wolfgang Reitzle on saksalainen talousjohtaja, joka on vaikuttanut pitkään BMW:llä. Hän on syntynyt 7.3.1949 Neu-Ulmissa. Koulutukseltaan Wolfgang Reitzle on koneenrakennusalan tekniikan tohtori.

Vuosina 1976-99 hän toimi BMW:llä. Toukokuussa 1985 hänet nimitettiin vain 36-vuotiaana BMW:n kehitystyön johtajaksi.

Haastattelu 1986[muokkaa]

Wolfgang Reitzle esitteli käsityksiään Tekniikan Maailman 13/1986 haastattelussa.

Tarve erottua kulkuneuvon turvin on satoja vuosia vanha. Yksikin hevonen riitti vetämään vaunuja, mutta usein kulkija halusi laittaa vaunujen eteen viisi tai kuusikin hevosta.

On kahdenlaisia moottorilehtiä, vakavasti otettavia ja vähemmän asiantuntevia. Vakavasti otettavat moottorilehdet tuntevat autoja ja teollisuutta. Toimittajilla on usein insinöörikoulutus.

On kuitenkin paljon lehtiä, joiden toimittajat ajelevat huvikseen autoilla ja heidän kirjoituksissaan ei ole oivallettu asioita.

Wolfgang Reitzle kertoo tehtaan lukevan jutut huolellisesti tutkiakseen, onko jutuissa perää. "Asiallinen moottorilehdistö on autonvalmistajalle hyödyllinen ja arvokas tietolähde."

Reitzlen mielestä etuvetoisten autojen valmistus on huomattavasti halvempaa kuin takavetoisten. Siitä huolimatta BMW valmistaa takavetoisia autoja, koska turvallinen ja johdonmukainen ajokäytös edellyttää takavetoa. (Tässä toimittaja Merilinna esitti ajatuksen, että etuvetoisten autojen valmistajat eivät varmaankaan ole samaa mieltä.)

Nelivetoisten maailmanlaajuinen myynti on kohtalaisen vähäistä. BMW:n ensimmäinen nelivetoauto esiteltiin 1985 (325iX). Nelivetoiset ovat teknisesti mielenkiintoisia, mutta niiden merkitys on kaupallisesti vähäarvoinen (siis vuonna 1986).

Lähteet[muokkaa]

  • Tekniikan Maailma 13/1986, s. 18-19
  • Artikkeli käyttää sisältöä saksankielisen Wikipedian Wolfgang_Reitzle-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.