ETCC

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

European Touring Car Championship (ETCC) oli kansainvälinen touring car sarja, jonka järjestelyistä vastasi FIA. ETCC voidaan ajallisesti jakaa kahteen jaksoon, ensimmäinen vuosien 1963 ja 1968 väille ja toinen vuosien 2000 ja 2004 välille.

ETCC 1963-1988[muokkaa]

ETCC aloitettiin vuonna 1963 Willy Stengerin toimesta. Sarjaan sallittiin erilaisia touring autoja erilaisilla moottoritilavuuksilla ajamaan kilpaa yhdessä. Alkaen pienestä Fiat 600:sta ja Ministä aina suuriin Jaguar Mark 2, Mercedes-Benz 300SE ja Chevrolet Camaro autoihin asti. Vuoden 1963 sarjan voitti Peter Nöcker Jaguarilla.

Vuonna 1966 FIA esitteli uudet säännöt sarjaan, Group 1 (standardi touring autoille) ja Group 2 (viritetyille touring autoille). Vuonna 1968 säännöt olivat vapaammat ja Group 5:sen autot sallittiin myös. Tämä tilane säilyi kaksi vuotta ja Group 2 ja Group 4 luokat olivat pääluokat. Tiimien suosikkiautoja olivat BMW 2002,3.0 CS, Alfa Romeo GTA ja Ford Escort. Myös Porsche 911 otti osaa kilpailuihin.

Group 5 autot salittiin taas vuonna 1973, mutta saman vuoden öljykriisi aiheutti sen että kahdella seuraavalla kaudella oli vain muutama osallistuja. Vasta vuonna 1977 tilanne tuli normaaliksi kun tehdastiimit palasivat mukaan. Säännöt sallivat nyt vain Group 2 ja Groub 1B "kansalliset" autot kilpailemaan keskenään. BMW 3.0 Coupé CSL ja Capri RS olivat kilpailukykyisempiä autoja myös Saksan vastaavassa Deutsche Rennsport Meisterschaft sarjassa.

Vuonna 1982 FIA korvasi Group 1 ja 2 luokat Group N ja Group A luokilla. Suurin osa osallistujista oli kuitenkin Group A:n autoja. BMW ja Alfa kehittävät normaaleja touring autoja mestaruustaistoon mutta tällä kertaa kilpailukykyismpiä autoja olivat suurempi moottoriset autot kuten Tom Walkinshaw Racingin kehittämät Jaguar XJS ja Rover 3500 Vitesse. Nämä mallit taistelivat voitoista turboahdettuja Volvo 240 ja Ford Sierra Cosworthia vastaan.

Sarja menetti mestaruusarvon kaudella 1988, johtuen lähinnä korkeiksi kasvaneista kuluista, samoin kävi myös World Touring Car Championship sarjalle. Tällöin oli jo sallittu "Evolution" mallit ja näin ollen autot kuten BMW M3 Evo ja Ford Sierra RS500 olivat voittoisia.

Macao Grand Prix Guia Race, Spa 24 Hours ja 24 Hours Nürburgring olivat ainot kansainväliset kilpailut näinä vuosina. Supertouring luokka oli suosittu ja menestyksekäs monissa kansallissa kilpailuissa joten FIA järjesti yhden kierroksen Super Tourin World Cupin näille autoille, vuosien 1994 ja 1996 väillä. Vuonna FIA 1996 ylenti DTM-sarjan, jolla oli jo Saksan ulkopuolisia osakilpailuita, kansaiväliseksi ITC-sarjaksi (International Touringcar Championship). Tämäkin sarja lopettiin vain kahden kauden jälkeen kun kustannukset nousivat liian suuriksi.

ETCC 2000-2004[muokkaa]

Vasta vuonna 2000 FIA perusti kansainvälisen sarjan, se ylensi Italian Superturismo Championship -sarjan European Super Touring Cupiksi. Vuonna 2002 tämä johti uuteen European Touring Car Championship -sarjaan, jota dominoivat BMW ja Alfa Romeo. Sarja oli suosittu yleisön keskuudessa, johtuen Eurosportin live lähetyksistä. Vuonna 2005 ETCC ylennettiin WTCC-sarjaksi, ja Euroopan titteli annettiin parhaiden kansallisten sarjojen kuskien välillä ajetun European Touring Car Cupin perusteella.

FIA ETCC 2005 –[muokkaa]

WTCC:ksi muuttuneen European Touring Car Championshipin tilalla on vuodesdta 2005 alkaen ajettu Fédération Internationale de l'Automobile European Touring Car Cup, jomka tunnetaan lyhenteellä FIA ETCC.

Ulkoiset linkit[muokkaa]

Lähde[muokkaa]