Erich Übelacker

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Erich Übelacker ja Tatra 77 vuonna 1935

Erich Übelacker (s 19.10.1899 – 30.6.1977) oli diplomi-insinööri ja autonsuunnittelija. Hän opiskeli Prahan teknillisessä korkeakoulussa konetekniikkaa. Hänen professorinsa, tekniikan tohtori Rudolf Dörfl huomasi Übelackerin lahjakkuuden ja palkkasi hänet assistentikseen. Korkeakoulussa Übelacker tutustui unkarilaisen Pál Járayn aerodynamiikan tutkimustuloksiin.

Vuonna 1927 Übelacker siirtyi Tatralle töihin. Hänen esimiehensä oli Tatran tekninen johtaja Hans Ledwinka. He suunnittelivat yhdessä Tatra T57 -pikkuauton. Vuonna 1930 Ledwinka ja Übelacker aloittivat uuden pikkuauton suunnittelun ja kehitystyössä oli mukana myös Hans Ledwinkan poika Erich Ledwinka. Ensimmäinen Tatra V 570:n prototyyppi valmistui seuraavana vuonna. Auto oli takamoottorinen ja virtaviivaisesti muotoiltu. Lopulta Übelacker ajautui riitoihin työtoveriensa kanssa ja erosi Tatralta 1936, kun Tatra T87:n testit oli saatu päätökseen.

Übelacker siirtyi itävaltalaisen autonvalmistajan Steyrin palvelukseen ja työskenteli siellä vuoteen 1941 asti. Tämän jälkeen hän siirtyi Daimler-Benzille Itävallan Bregenziin, jossa työskenteli suihkumoottorien parissa. Toisen maailmansodan päätyttyä 1945 Erich Übelacker oli neljä vuotta Paun internointileirillä Ranskan Pyreneillä. Vankeusajan päätyttyä Übelacker muutti Länsi-Saksaan, jossa sai paikan Borgwardilla. Myöhemmin Erich Übelacker johti Borgwardin 80 hengen erikoissuunnitteluosastoa kovalla kädellä. Osasto suunnitteli kalustoa myös sotilaskäyttöön.

Borgward Isabella Coupe

Erich Übelacker ja hänen osastonsa muotoilivat monia 1950-luvun Borgwardeista, muun muassa Isabella Coupén. Übelacker suunnitteli Borgwardille moottoreita, jossa sylinterien lukumäärä vaihteli neljästä kymmeneen. Vain osa näistä pääsi sarjavalmistukseen. Moottoreita käytettiin mm. Goliath 900- ja 1000 -malleissa.

Erich Übelacker suunnitteli myös 897 cm³ moottorin Lloyd Arabellaan. Myöhemmin Subaru osti oikeuden moottoriin ja Arabellan 897-kuutioinen nelisylinterinen bokserimoottori päätyi Subarun moottorisuunnittelun pohjaksi.

Borgwardin ajauduttua konkurssiin 1961 Übelackerin johtama kehitysosasto liitettiin Rheinstahl-Hanomagiin.

Lähteet[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä Wikipedian Erich_Übelacker-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.