Ford MT75 -vaihteisto

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

MT75 on Fordin tuottama takavetoisiin suunniteltu vaihteisto.

Vaihteistossa on viisi vaihdetta ja peruutusvaihde. Tämä vaihteisto oli ensimmäinen tuotantovaihteisto jossa oli synkronoitu peruutusvaihde, joten peruutusvaihteen voi valita alle 40 kilometrin tuntivauhdissa.

Vaihteistoa on käytetty Sierrassa sekä Granadassa ja vaihteistosta oli olemassa sekä takavetoinen, että nelivetoinen versio (nelivetoversiota löytyy 4x4 Sierra Cosworthista sekä Sierra XR4x4:stä). Tätä vaihdelaatikkoa, kuten Type 9:ä, käytetään jo nyt klassikkoautoissa, sekä hot rodeissa, etenkin mikäli autossa käytetään myös Pinto moottoria, moniventtiilistä rivi-4 -moottoria tai Rover V8 -moottoria.

Tätä vaihteistoa ei saa sekoittaa Fordin MTX-75 -laatikkoon, joka on täysin erilainen etuvetoisiin suunniteltu vaihdelaatikko, jota on käytetty esimerkiksi Mondeossa, Escort MK5 RS2000 -mallissa, Focuksessa sekä muissa yleisissä etuvetoautoissa.

Lähde[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Ford_MT75_transmission-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.