Magna Steyr Fahrzeugtechnik AG & Co KG

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Magna Steyr Fahrzeugtechnik AG & Co KG
Magna Steyr -logo
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of Austria.svg.png Itävalta, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1990
Autokonserni Magna International
Vuotuinen valmistusmäärä 200.000
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli Volkswagen Transporter Syncro


Magna Steyr Fahrzeugtechnik AG & Co KG on itävaltalainen autotehdas, joka sijaitsee Oberwaltersdorfissa. Yhtiö on kanadalaisen Magna Internationalin tytäryhtiö. Autojen valmistus tapahtuu Grazissa. Tehdas valmistaa jopa 200.000 autoa vuodessa ja se työllistää noin 9.000 henkeä. Tehdas on kehittänyt Mercedes-Benzin 4MATIC-nelivedon ja myös valmistaa kaikki 4MATIC-mallit. Magna Steyr toimii myös autosuunnittelun parissa ja on esimerkiksi suunnittellut uuden Fiat Bravon korin ja sisustan. JD Powerin vuonna 2006 tekemän tutkimuksen mukaan Magna Steyr on laadultaan Euroopan paras autotehdas.

Autotuotanto Grazissa alkoi jo vuonna 1990, kun Chrysler ja Steyr-Daimler-Puch Fahrzeugtechnik perustivat Eurostar-nimisen yhteistyöyrityksen. Eurostar valmisti vuodesta 1991 alkaen Chrysler Voyageria ja myöhemmin myös Chrysler PT Cruiseria, ennen kuin se myytiin Magna Steyrille. Myös Jeep Grand Cherokeen valmistus alkoi Steyr-Daimler-Puchin toimesta jo vuonna 1994.

Tällä hetkellä Magna Steyr valmistaa useita Chrysler Groupin automalleja: Chrysler Voyager, Chrysler Grand Voyager, Jeep Commander ja Jeep Grand Cherokee. 300C-tuotanto alkoi kesäkuussa vuonna 2005. Perusmallien lisäksi tehtaalla valmistetaan myös 300C:n ja Grand Cherokeen SRT8-malleja. Itävallassa valmistettuja autoja toimitetaan käytännössä kaikille Yhdysvaltojen ulkopuolisille markkinoille. Chryslerin mallien vuosituotanto on tällä hetkellä noin 80.000–90.000 autoa. Joulukuussa 2006 Chrysler Group juhli miljoonan Euroopassa ja samalla Grazissa valmistuneen auton rajan rikkoutumista.

BMW:n omistaman MINIn vuonna 2010 Geneven autonäyttelyssä esiteltyä Crossover-mallia MINI Countrymania valmistettiin Magna Steyrin tehtaalla vuoteen 2016 saakka. Muita Magna Steyrin viimeaikaisia malleja ovat Aston Martin Rapide ja Peugeot RCZ.

Nykyisin valmistuksessa olevat mallit[muokkaa]

Aikaisempaa tuotantoa[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

Linkkejä[muokkaa]