Pariisi-Marseille-Pariisi 1896 -kilpailu

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Émile Mayaden voittoisa Panhard & Levassor 8HP. Näillä autoilla voitettiin, kolmen eri kuljettajan toimesta, seitsemän kilpailun kymmenestä etappiajosta.
Jules-Albert de Dion höyryautoineen (break à vapeur).

Pariisi–Marseille–Pariisi -kilpailu oli ensimmäinen moottoriajoneuvoille järjestetty kilpailu, jonka voittaja oli nopeimman kokonaisajan saavuttanut kuljettaja. Aiemmin ajetuissa kilpailuissa ykkössija oli annettu tuomaripäätöksellä. Kilpailun voitti Panhard & Levassorilla ajanut Émile Mayade, joka käytti 1710 kilometriä pitkän taipaleen ajamiseen hieman vajaat 67 tuntia ja kolme varttia.[1]

Kilpailun järjestäjänä toimi Automobile Club de France (ACF). Sille oli varattu aikaa 10 päivää, jokaisen päivän aikana ajettiin yksi kaupunkien välinen etappiaajo ja niihin käytetty aika ynnättiin yhteen kokonaisajaksi. Kilpailu kulki reittiä Pariisi–Auxerre–Dijon–Lyon–Avignon–Marseille–Avignon–Lyon–Dijon–Sens–Pariisi.

Luokitus[muokkaa]

Marius Berliet Peugeotilla

Kilpailua varten ajoneuvot jaettiin eri luokkiin.

  • Luokka A1, 1–4-paikkaiset ajoneuvot
  • Luokka A2, yli 4-paikkaiset ajoneuvot
  • Luokka B1, kolmipyörät ilman avustimia
  • Luokka B2, kolmipyörät polkimilla
  • Luokka C, sekalaiset ajoneuvot

Syyskuun 20. päivänä, neljä vuorokautta ennen varsinaista päätapahtumaa, ajettiin Pariisi-Mantes-Pariisi-reitillä lajittelukilpailu kaksipyöräisille ja alle 150 kg painaville kolmipyöräisille. Tästä kilpailusta pääsi jatkoon kahdeksan parasta.

Kilpailijat ja kisakalusto[muokkaa]

Kilpailuun osallistui seitsemän De Dion-Boutona (5 polttomoottorista kolmipyörää ja 2 höyryautoa), viisi Bolléeta (neljä Automobiles Léon Bolléen kolmipyörää ja yksi Amédée Bollée), neljä Panhard & Levassoria, kolme Peugeotia, kaksi Delahayea, kaksi Société Parisienne ja kaksi Triouleyresia. Yksittäisiä ajoneuvoja olivat Fisson, Landry & Beyroux, Le Brun, Rochet-Schneider, Rossel ja Tissandier.

Tärkeimmät tapahtumat[muokkaa]

Pariisin Tähtiaukiolta lähti matkaan 32 ajoneuvoa. Ensimmäisen, 177 km:n etapin Auxerren kaupunkiin, voitti Léon Bolléella ajanut Lejane, keskinopeudella 31 km/h. Riemua ei kuitenkaan riittänyt pitkään, sillä hän joutui keskeyttämään seuraavana päivänä.

Ensimmäinen Panhard & Levassoreista nousi kärkeen, kun Émile Levassor otti toisen etapin voiton. Hän taittoi 150 km:n matkan Auxerresta Dijoniin ajassa 6 tuntia 51 minuuttia. Samalla hän nousi kokonaiskilpailun johtoon. Levassor kasvatti johtoaan voittamalla kolmannen etapin, mutta neljännellä etapilla hän joutui onnettomuuteen Avignon'ssa. Vaikka Levassor loukkaantui melko vakavasti, hän jatkoi ajamista etapin loppuun saakka. Sen jälkeen hän antoi ajovastuun mekaanikolleen Charles d'Hostinguelle joka jatkoi tasaisen varmojen suoritusten sarjaa ja he sijoittuivat kokonaiskilpailussa neljännelle sijalle. Levassor ei koskaan toipunut onnettomuuden aiheuttamista komplikaatioista ja hän kuoli seuraavan vuoden keväällä. Neljännen etapin voittoon ajoi Merkel, ajokkinaan Panhard & Levassor.

Viidennen ja samalla kilpailun puolivälietapin Marseilleen voitti De Dion-Bouton kolmipyörällä ajanut Paul Viet, joka otti myös seuraavan etapin, Marseillesta Avignoniin, voiton. Merkel voitti uudemman kerran Avignonin ja Lyonin välisen taipaleen, saman, jonka hän oli voittanut jo menomatkalla. Panhard & Levassorin menestyksen sinetöi Émile Mayade, joka otti voiton kolmella viimeisellä etapilla ja samalla kokonaiskilpailun voiton. Panhard & Levassor -autoilla otettiin kilpailussa seitsemän etappivoittoa kymmenestä, kolmen eri kuljettajan nimiin.

Émile Mayaden Panhard & Levassor 8HP edusti valmistajansa viimeisintä kehitysastetta ja sen voimanlähteenä oli uusi, Panhard & Levassorin ensimmäinen nelisylinterinen moottori.

Tulosluettelo[muokkaa]

Sija Nro Kuljettaja Merkki Aika Luokka
1 6 Flag of France.svg.png Émile Mayade Panhard & Levassor 67:42:58 A1
2 8 Flag of France.svg.png Merkel Panhard & Levassor 68:11:05 A1
3 13 Flag of France.svg.png Paul Viet De Dion-Bouton kolmipyörä 71:01:05 B1
4 5 Flag of France.svg.png Émile Levassor
Flag of France.svg.png Charles d'Hostingue
Panhard & Levassor 71:23:22 A1
5 51 Flag of France.svg.png Collomb De Dion-Bouton kolmipyörä 71:30:12 B1
6 46 Flag of France.svg.png Marius Berliet Peugeot 75:26:24 A2
7 41 Flag of France.svg.png Ernest Archdeacon Delahaye 75:29:48 A1
8 44 Flag of France.svg.png Auguste Doriot Peugeot 81:23:51 A1
9 15 Flag of France.svg.png Delieuvin De Dion-Bouton kolmipyörä 83:13:16 B1
10 42 Flag of France.svg.png Émile Delahaye Delahaye 84:27:02 A1
11 Flag of France.svg.png Guyonnet Société Parisienne 102:41:45 A1
12 Flag of France.svg.png Labouré Société Parisienne 108:39:00 A1
13 Flag of France.svg.png Justin Landry Landry & Beyroux 119:44:21 A1
14 Flag of France.svg.png Pary Léon Bollée kolmipyörä 141:10:47 C

Lähteet[muokkaa]

  1. 1896 Paris-Marseille – 1896 Paris-Marseille, Viitattu: 9. helmikuu 2020.