Selespeed

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Selespeed on Alfa Romeon käyttämä nimitys vaihteistotyypistä, jota voidaan ohjata ohjauspyörään sijoitetuilla napeilla/vivuilla tai sequantiaalivaihteiston tapaan "joystickistä". Vaihteisto on mekaaninen sisältäen elektroniikan ohjaaman kytkimen ja CITY-asennon, joka toimii automaatin tapaan. Vaihteisto mahdollistaa vaihtamisen ilman käsien irroitusta ohjauspyörästä. Oikealla kädellä vaihdetaan vaihteita ylöspäin ja vastaavasti vasemmalla alaspäin. Liikkeellelähdössä ja alle 10 km/h nopeudessa pitää käyttää joystick-ohjainta. Normaaliajon aikana joystick-ohjainta voidaan käyttää vaihtoehtona ohjauspyörän napeille. Tällöin sillä on etusija jos kuljettaja yrittää vahingossa vaihtaa samaan aikaan napeilla.

Selespeed-vaihteistolla vaihdon voi suorittaa nostamatta jalkaa kaasupolkimelta. Ohjausyksikkö hoitaa automaattisesti kytkimen irroituksen ja sovittaa moottorin ja vaihteiston kierrosnopeuden samalle tasolle ja lopuksi "nostaa kytkimen". Itse vaihtamistapahtuman nopeus riippuu käytetyistä moottorin kierrosluvuista. Vaihto tapahtuu nopeammin jos moottorissa on yli 5000 kierrosta ja kaasua on enemmän kuin 60 % maksimista. Järjestelmä estää myös ylikierrosten käytön ja vaihtaa automaattisesti isomman vaihteen tietyn kierrosluvun jälkeen. GTA-versioissa tämä toiminto on poistettu käytöstä.

Vaihteistotyyppi on pääasiassa suunniteltu sporttiseen ajoon, mutta sitä voidaan käyttää myös automaattina kaupunkiajossa. Tällöin kuljettajan tarvitsee vain valita CITY-asennon ja vaihtaminen tapahtuu sen jälkeen automaattisesti.

Järjestelmä on Magneti Marellin valmistama, saman valmistajan järjestelmää käytetään myös BMW:n ensimmäisen sukupolven SMG-vaihteistossa. Uusi Aston Martin DB9 käyttää myös Selespeed vaihteistoa kuten myös esim Ferrari F355 F1. Eri hintaluokan autoissa on eroja vaihtonopeuksissa ym. muissa yksityiskohdissa, mutta perusjärjestelmä on sama.