TDI

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Volkswagen TDI 4motion.jpg

TDI, Turbocharged Direct Injection. Yleensä perinteinen jakajapumpullinen, turboahdettu suoraruiskutusdiesel. Katso myös TDI PD, eli pumppusuutin-moottorit.

Volkswagenin 1,9 ja 2,5 -litraiset TDI-moottorit (mm. moottorikoodi AHU ja AFN) aina vuoteen 1999 saakka olivat jakajapumpulla varustettuja, niin sanottuja suorasuihku dieselmoottoreita, joissa polttoaine annostellaan jakajapumpulla suuttimille ja ruiskutus suoraan männän päälle palotilaan.

Mallimerkinnän kirjaimien värit[muokkaa]

VAG-konsernin dieselautoissa mallimerkinnän kirjainten väri kertoo moottorin tehon. Volkswageneissa alun perin yksi punainen I tarkoitti perusmallia tehokkaampaa moottoria ja kaksi punaista kirjainta pumppusuutinmoottoria (Pumpe Düse). Myöhemmin, kun pumppusuutinmoottoreita tuli useita vaihtoehtoja, merkintätapaa muutettiin. Nyt merkintöjen selvittäminen vaatii jo mallisarjakohtaista asiantuntemusta. Esimerkiksi 2,0-litrainen 140-hevosvoimainen merkittiin Golfissa kokonaan mustalla TDI:llä, Passatissa mustalla T:llä ja punaisilla DI:llä ja Touranissa kokonaan punaisella TDI. Vuosimalliin 2005 merkintä kuitenkin muutettiin Passattiin ja Touraniin Golfia vastaavaksi.

Katso myös[muokkaa]

Ulkoiset linkit[muokkaa]


Tietyo.gif Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Ks. tarkempia tietoja: AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.