Urheiluauto

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pakollinen pysahtyminen.gif Tämä artikkeli on tuotu vieraskielisestä lähteestä ja sen käännös on keskeneräinen.
Voit auttaa AutoWikiä tekemällä käännöksen loppuun.
Porsche 911 Turbo -urheiluauto

Urheiluauto on autotyyppi, joka on suunniteltu urheilulliseksi ja suorituskykyiseksi.

Mielipiteet urheiluauton tarkasta määritelmästä vaihtelevat, mutta useimmiten niissä on kaksi istuinta ja kaksi ovea ja ne ovat suunniteltu tarjoamaan hyvää kiihtyvyyttä, korkeaa huippunopeutta ja hyvää ulkonäköä. Auto voi olla urheilullinen olematta urheiluauto. Puhtaaseen urheiluautoluokkaan ei tavallisesti lasketa GTI-malleja.

Urheiluauto ei välttämättä tarvitse aina olla erityisen suorituskykyinen, mutta hyvät ajo-ominaisuudet, kevyt rakenne, hyvä ohjaustuntuma, ja sporttinen ulkonäkö sekä varusteet voivat tehdä autosta urheilullisen. Esimerkkinä tämän tyyppisestä autosta voidaan mainita Mazda MX-5 (Miata).


Tunnettuja urheilullisia malleja valmistavia merkkejä:

✝ = tuotanto päättynyt


Eksoottisempia merkkejä:


Useimmat autovalmistajat tekevät ainakin jonkinlaisia urheilullisia autoja, jotkut erittäin suorituskykyisiäkin kuten: Fordin GT40, Mazdan MX-5/Miata, RX-7/RX-8, Chevroletin Corvette ja Nissanin Z-sarja ja Skyline GT-R.

Usein urheiluauto on malliston keulakuva valmistajalle. Esimerkiksi:

Jostain virityspajoista on vuosien saatossa omavaraisuuden kasvaessa muodostunut omiksi automerkeikseen luokiteltavia valmistajia. Tällaisia ovat mm.

Ulkoiset linkit[muokkaa]

Lähde[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Sports_car-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.


Tietyo.gif Tätä artikkelia on pyydetty laajennettavaksi.
Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.