Vauxhall Belmont

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vauxhall Belmont
Opel Monza
Vauxhall Belmont
Valmistaja ja valmistusmaa Vauxhall,
Flag of the United Kingdom.svg.png Iso-Britannia
Valmistusaika 19841991
Luokka C-segmentti
Kori 4-ovinen Sedan
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori R4
Iskutilavuus
Teho
Voimanvälitys Etuveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Vauxhall Astra mk1
Seuraaja Vauxhall Astra mk3
Saman luokan autoja Ford Orion
Renault 19
VW Jetta


Vauxhall Belmont on Iso-Britannian markkinoilla myyty auto, joka vastaa muualla Euroopassa myytyä Opel Kadett E:n sedan-versiota. Muut Kadettin versiot tunnetaan briteissä nimellä Vauxhall Astra mk2. Autolla on eri nimi kuin hatchbackilla koska muutkin eurooppalaiset valmistajat rupesivat hatchbackien suuren kysynnän vuoksi pitämään sedania eri mallinaan (esim. Volkswagen Golf/Volkswagen Jetta ja Ford Escort/Ford Orion). Etelä-Afrikassa samaa mallia myytiin nimellä Opel Monza, joka sekoitetaan helposti Euroopan markkinoilla myytyyn suureen Opel Monza coupéen.

Astraan verrattuna takajalkatila on suurempi, mutta moottorit, kori ja jousitus on täysin sama kuin Astrassa. Auto on kuitenkin kooltaan lähes yhtä iso kuin suurempi Vauxhall Cavalier.

Muuta[muokkaa]

Vuonna 2004 tehdyn tutkimuksen mukaan Belmont oli eniten varastettu auto Iso-Britanniassa. Belmonteja varastettiin vuonna 2003 jopa 1 978 kappaletta, joka on 1 jokaista 10:tä rekisteröityä Belmontia kohden. Nykyään Belmonteja on rekisterissä briteissä noin 20 000 kappaletta.