Alfa Romeo G1

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alfa Romeo G1
Alfa Romeo G2
Alfa Romeo G1
Valmistaja ja valmistusmaa Alfa Romeo,
Flag of Italy.svg.png Italia, Portello
Valmistusaika 19211923
Luokka
Kori Spider corsa
Torpedo
Limousine
Suunnittelija Giuseppe Merosi
Pohjalevy
Moottori R6
Iskutilavuus 6330 cm3
Teho 52 kW
Voimanvälitys Takaveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus 113 km/h
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä A.L.F.A 40/60 HP
Seuraaja Alfa Romeo RL
Saman luokan autoja


Alfa Romeo G1 oli ensimmäinen "oikea" Alfa Romeo, ennen sitä autot olivat A.L.F.A.-merkkisiä. Giuseppe Merosi aloitti auton suunnittelun 40–60 HP -mallin pohjalta, ja teki korista pidemmän ja tukevamman. Suurin uusi asia oli kuitenkin sen 6,3-litrainen moottori, joka tuotti 70 hevosvoimaa. Bensiinin hinnan nousu teki isosta ja painavasta autosta kannattomattoman valmistaa ja niitä valmistui vain 52 kpl. Mallia on koko maailmassa vain yksi kappale jäljellä, Uuden Seelannin Alfa-maahantuojalla.

Moottori[muokkaa]

Malli Moottori Iskutilavuus Teho Vääntö
6.3 R6 Sivuventtiilimoottori 6330 cm3 52 kW (70 hv) @ 2100 r/min 293 Nm

Mitat[muokkaa]

Alfa Romeo G2[muokkaa]

Alfa Romeo G2 esiteltiin vuonna 1923 ja se oli G1:sta edelleen kehitetty malli, se oli tehty pienemmäksi ja kevyemmäksi mutta ei pystynyt kääntämään G1:sen jälkeen huonoa myyntiä nousuun.

Aiheesta muualla[muokkaa]

Lähde[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Alfa_Romeo_G1-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
  • Artikkeli käyttää sisältöä alankomaalaisen Wikipedian Alfa_Romeo_G1-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
  • Artikkeli käyttää sisältöä saksankielisen Wikipedian Alfa_Romeo_G1-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.