Brabus

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Brabus GmbH on saksalainen, Bottropissa sijaitseva virityspaja, joka on perustettu vuonna 1977. Varsinaisen viritystoiminnan se aloitti vuonna 1978. Brabus on keskittynyt lähinnä Mercedes-Benzin, Maybachin ja Smartin mallien virittämiseen.

Brabus Bullit 800

Brabus on tunnettu pitkään erittäin suorituskykyisten, mutta kuitenkin katukäyttöön soveltuvien autojen valmistajana. Vuonna 1996 Brabus esitteli Brabus E V12 -mallin, jonka huippunopeudeksi mitattiin 330 km/h. Vuonna 2003 esiteltiin 350,2 km/h:n nopeuden saavuttanut E V12 Biturbo -malli. Vuonna 2006 esiteltiin Mercedes-Benz CLS-sarjaan perustuva Brabus Rocket. Se mittautti uudeksi maailmanennätykseksi 362,4 km/h. Myöhemmin saman vuoden elokuussa ennätys parantui lukemiin 365,7 km/h.

Brabus toimittaa myös erilaisia korinosia, kuten matalaprofiilisia spoilereita, korisarjoja, hiilikuituisia ilmanohjaimia sekä moniosaisia kevytmetallivanteita. Muita ajoneuvojen suorituskyvyn parantamiseen liittyviä tuotteita ovat tasauspyörästön luistonestot, avonaiset pakojärjestelmät kilpailukäyttöön, 12-mäntäiset levyjarrut ja moottorien ohjausjaärjestelmät. Yhtiö rakentaa asiakkaille moottoreita ja toimittaa AMG:lle heitä varten modifioituja moottoreita.

Malleja[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Tietyo.gif Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.
Syy: logon lisäys. Ks. tarkempia tietoja: AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.