Cadillac Cimarron

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cadillac Cimarron
Cadillac Cimarron
Valmistaja ja valmistusmaa General Motors,
Flag of the United States.svg.png Yhdysvallat, Janesville, Wisconsin/ South Gate, California
Valmistusaika 19811988
Luokka C-segmentti
Kori 4-ovinen sedan
Suunnittelija
Pohjalevy J-body
Moottori R4, V6
Iskutilavuus 1841–2829 cm³
Teho 63–93 kW
Voimanvälitys Etuveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä
Seuraaja
Saman luokan autoja Chevrolet Cavalier

Cadillac Cimarron on keskikokoinen automalli, jota valmistettiin vuosina 19811988. Cimarron on Chevrolet Cavalierin ylellisesti varustettu malli, mutta halvan Chevroletin mallin myynti kalliimpana Cadillac Cimarronina ei ollut hyväksi Cadillacin imagolle. Cimarronin valmistusmäärä on 132 499.

Perusmallissa oli nelisylinterinen moottori ja neliportainen manuaali. Cimarron oli Cadillacin ensimmäinen manuaalivaihteinen malli sitten vuoden 1953. Automaattivaihteiston sai lisävarusteena. Vakiovarusteita olivat ilmastointilaite, nahkaverhoilu, kevytmetallivanteet, radio ja kierroslukumittari. Perusmallin hinta oli Yhdysvalloissa 12 131 dollaria.

Yleistä[muokkaa]

Cimarronin erot Chevrolet Cavalieriin olivat liian pieniä ja kosmeettisia. Cimarron ei sopinut Cadillacin mallistoon ja ero toiseksi halvimpaan Cadillaciin oli liian iso. 2.0-litran moottori ja teho 63 kW (85 hp) olivat liian vähän Cadillacille ja myöhemmin tullut V6-vaihtoehto ei pelastanut tilannetta. Sisätilat eivät olleet niin isot kuin Cadillaceissa oli totuttu, ja varsinkin takatilat olivat suhteellisen ahtaat. Ongelmana oli myös hinta: Cimarron maksoi lähes kaksi kertaa niin paljon kuin saman korimallin Chevrolet Cavalier.

Cimarronia myytiin ensimmäisenä vuonna vain 25 968 kappaletta (paras myyntivuosi). Toiseksi paras myyntivuosi oli 1986, 24 534 kappaletta.

Myöhemmin lehdistö on pitänyt Cadillac Cimarronia GM:n epäonnistumisena. Se ei ollut hyvä Cadillac eikä hintansa arvoinen. Cimarron oli hämmentävä yritys myydä pienehköä autoa loistoauton merkillä. Cimarron heikensi Cadillacin mainetta ja jotkut automyyjät boikotoivat Cadillac Cimarronia lähes avoimesti.

Auton tekniikka oli hyvinkin toimivaa perusvarmaa ja edullista ylläpitää ja myös auto kokonaisuutena oli hyvinkin käyttökelpoinen, mutta pientä kokoa, pientä moottoria ja liian läheistä sukulaisuutta halvempaan GM-sisarmalliin pidettiin suurimpina ongelmina. Tämä koettiin myös Cadillacin imagon kannalta ongelmaksi.

Sittemmin, kuten usein hyljeksittyjen automallien kanssa on on tapana, Cimarronista on muodostunut keräilyauto, jonka arvo on nousujohteinen. Aikoinaan aliarvostettun auton kanta on taantunut ja jäljelle jääneet hyväkuntoiset yksilöt ovat löytäneet paikkansa autokeräilijöiden kokoelmista.

Tekniikka[muokkaa]

Malli Moottori Iskutilavuus Teho Vääntö Sylinterin mitat
1.8 R4 L46 1841 cm3 63 kW (85 hv) @ 5100 r/min 136 Nm @ 2800 r/min 74,0 × 89,0 mm
2.0 R4 EFi LQ5 ? cm3 ? kW (? hv) @ ? r/min ? Nm @ ? r/min
2.8 V6 EFi LB6 ? cm3 ? kW (? hv) @ ? r/min ? Nm @ ? r/min

1. vuonna moottori on 1,8-litran R4, 2. vuonna 2,0-litran R4 (sama teho, 63 kW). Mallivuodelle 1985 tulee 2,8-litran V6, joka on 1986 alkaen ainoa moottorivaihtoehto. Mallivuodesta 1987 alkaen nelisylinteriset mallit jäivät pois.

Vaihteisto on aluksi neliportainen manuaali, myöhemmin 5-vaihteinen manuaali. Automaattivaihteisto on lisävaruste kaikissa malleissa, myös V6:n yhteydessä. Takana on jäykkä akseli kierrejousin. Ainoa korimalli on 4-ovinen sedan (muun merkkisenä auto oli saatavissa myös 2-ovisena).

Lähteet[muokkaa]