Chrysler Concorde mk1

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chrysler Concorde
Chrysler Concorde
Valmistaja ja valmistusmaa DaimlerChrysler,
Flag of Canada.svg.png Kanada
Valmistusaika 19921997
Luokka Full-size
Kori 4-ovinen sedan
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori V6
Iskutilavuus n. 3300–3518 cm3
Teho
Voimanvälitys Etuveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Chrysler Fifth Avenue mk2
Seuraaja Chrysler Concorde mk2
Saman luokan autoja Oldsmobile 88
Toyota Avalon


Chrusler Concorde mk1 on suuri neliovinen etuvetoinen LH-pohjalevyyn perustuva sedan malli, jota valmistettiin vuosina 1993-2004. Se korvasi Chryslerin malliston huipulla Chrysler Fifth Avenuen, auton sisarmalleja ovat kuusipaikkainen Chrysler New Yorker, parememin varusteltu Chrysler LHS, Dodge Intrepid ja Eagle Vision. Auto oli Car and Driver lehden top 10 listalla vuosina 1993 ja 1994. Concorde esiteltiin vuoden 1992 Pohjois-Amerikan kansainvälisessä autonäyttelyssä, Detroitissa mallivuodeksi 1993. Autot valmistettiin Brambton Assemblyssä, Ontariossa.

Muotoilu[muokkaa]

Concorden muotoilu perustuu vuonna 1987 tehtyyn Lamborghini Portofino -konseptiin, jonka pohjalta tuli Chryslerin cab-forward muotoilu, jossa auton ohjaamo yritetään saada sijoitettua mahdollisimman eteen. Tuulilasi on pitkä ja viisto ja auton renkaat ovat mahdollisimman lähellä auton kulmia suurien sisätilojen saamiseksi.

Kehitys[muokkaa]

Vuonna 1994 Touring jousituksesta tuli vakiovaruste, moottori sai 8 hv lisää tehoja ja eteen tuli saataville kolmipaikkainen penkki. Lisäksi ohjaustehostinta muutettiin kevyemmäksi helpottamaan parkkipaikoilla ajamista.

Vuonna 1995 Autoon tehtiin useita pienempiä muutoksia, saataville tuli mm. avaimeton sisäänpääsyjärjestelmä sekä sormilla käytettävä kiihdytys ja hidastus, joka sijaitsee ratissa.

Vuonna 1996 saataville tuli varustelutasot LX ja LXi. Äänieristystä parannettin ja Pentastar niminen logo korvattiin Chryslerin uudella logolla.

Vuonna 1997 3.3 litrainen moottori pudotettiin pois valikoimasta.

Tekniikka[muokkaa]

Vaihteistona on nelivaihteinen 42LE -automaattivaihteisto.

Moottorit[muokkaa]

  • 3.3 (EGA)
  • 3.5 (EGJ)