Koenig Specials

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Koenig Specials
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of Germany.svg.png Saksa, München
Tuotannon aloitus 1974
Autokonserni Koenig GmbH Car Tuning
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli

Koenig Specials on saksalainen autoalan yritys, joka erityisesti on valmistanut BMW, Ferrari, Lamborghini ja Mercedes-Benz -malleihin viritysosia. 1980-luvulla paja teki näihin merkkeihin mm. Testarossa-tyylisiä takalokasuojien "wide body"-levityksiä. Muita Koenigin virittämiä automerkkejä ovat mm. Jaguar ja Porsche.

Paja on tunnettu myös superauto muunnoksistaan kuten Koenig Testarossa-Twin-turbo, joka tuli vuonna 1985 ja oli teholtaan 710 hv. Vuonna 1988 tuli päivitys, joka nosti tehon 800 hevosvoimaan. Tähän vaadittiin sekä mekaaninen ahdin ja kaksoisturbo. Vuonna 1990 se oli aika päivittää toisen kerran ja se sai myös nimievoluution, tällä kertaa vain muodossa "Twin turbo", mutta teho oli 1000 hevosvoimaa ja huippunopeus jopa 370 km/h!

Yrityksen nykyisestä tilasta ei ole varmuutta, koska ainakaan uusista tuotteista ei ole kuulunut 2000-luvun alun jälkeen mitään.

Historia[muokkaa]

Yrityksen perusti Willy König ja sen kotipaikka on Münchenissä. Willy König oli 1960-luvulla kilpa-autoilija. Ostettuaan Ferrari 365 BB:n hän pettyi sen ominaisuuksiin ja rakensi auton uudestaan kilpailukokemustensa perusteella. Tämä Königin parantelema Ferrari 365 BB sai mainetta Ferrari-tapahtumissa ja eräät 365 BB-automallin omistajat pyysivät Königiä tekemään samat muutokset omiin autoihinsa. Willy König viritti mielellään tuttaviensa 365 BB-malleja.

Koenig Specials perustettiin 1978. 1985 esitelty Ferrari Testarossan muunnos nosti Koenigin arvostusta.

Tuotannosta poistuneet mallit[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

  • Cars 6, Mestarikustannus

Aiheesta muualla[muokkaa]


Tietyo.gif Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.
Syy: Logon lisäys. Ks. tarkempia tietoja: AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.