Lincoln Mark VIII

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lincoln Mark VIII
Valmistaja ja valmistusmaa Lincoln,
Flag of the United States.svg.png Yhdysvallat
Valmistusaika 19931998
Luokka suuri auto
Kori 2-ovinen coupé
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori V8
Iskutilavuus 4600 cm3
Teho 280–290 hv
Voimanvälitys takaveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Lincoln Mark VII
Seuraaja
Saman luokan autoja Buick Riviera
Cadillac Eldorado


Lincoln Mark VIII on Ford Motor Companyn Lincoln-divisioonan valmistama vuosien 1993 - 1998 välillä valmistama luksusluokan coupé-tyyppinen henkilöauto. Mark-sarjan autojen mukaisesti sen takakontin luukku on muotoiltu pyöreäksi jäljitellen vanhoja autoja, joissa tällä kohdalla oli vararengas pystyssä. Mark VIII:t valmistettiin Fordin Wixomin tehtaalla Michiganissa, ja se perustuu Fordin FN10-alustaan.

Mark VIII oli saatavana kahtena mallina: perusmallina ja LSC-mallina. Vuonna 1995 LSC-malli sai 10 hv lisää tehoa perusmalliin verrattuna. LSC oli paremmin varusteltu, siinä oli tuplaputket, parempi vaihdelaatikko ja erilaiset värivaihtoehdot kuin perusmallissa.

Mark VIII oli ensimmäinen sarjavalmisteinen auto jossa oli HID-tyyppiset ajovalot. Sitä oli myynnissä myös valoilla, jotka kääntyivät hieman samalla kun auto kääntyy.

Mark VIII:n voimanlähteenä on 4,6-litrainen neljä nokka-akselinen (32 venttiilinen) V8, jossa tehoa on 280 hv. Moottoriin sytytysjärjestelmä on siitä erikoinen, ettei siinä ole suurjännitejohtoja ollenkaan, vaan puolat ovat suoraan sytytystulpissa kiinni.

Ensimmäisen ja ainoan kasvojenkohotuksensa Mark VIII sai vuotta ennen tuotannon loppumista, vuonna 1997. Keula ja perä muuttuivat pyöreämmiksi, kaasupurkausajovaloista tuli vakiovaruste ja peileihin tuli valot, jotka näyttävät maahan kun ovi avataan. Peileihin tuli myös LED-vilkut ja sisälle autoon tuli ns. teatterivalaistus joka auttaa pimeässä hallintalaitteiden käyttöä. Ennen tuotannon lopettamista Lincolnilta tuli kaksi erikoismallia; Spring Feature ja Collectors Edition. Mark VIII oli tähän mennessä viimeinen Mark-sarjan coupé-malli. Mark-nimeä käyttää nykyään Lincolnin mallistossa Lincoln Mark LT, mutta se on luksusavolava.

Moottorit[muokkaa]

  • 4.6 - 280 hv
  • 4.6 LSC - 290 hv