Keskustelu käyttäjästä:M1kk0

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kannattaa käyttää {{EnWikipedia|Sivun_nimi_Wikipediassa}} -mallinetta ennemmin, kuin kirjoittaa tuota koko litanniaa käsin. ;)
Lisää mallineita löytyy myös: AutoWiki:Luettelo mallineista. --Tapi0 1. huhtikuuta 2011 kello 20.46 (EEST)

Jos poistat spammia, niin palauta sivu viimeiseen kunnolliseen versioon muokkaamalla vanhaa versiota. --Tapi0 9. huhtikuuta 2011 kello 00.59 (EEST)

Kyllä tuolta historia-linkin kautta pitäisi löytyä kaikki versiot. Eli joka sivun yläreunasta löytyy tuo historia-linkki. Sieltä klikkaa tiettyä päivämäärää, niin saa vanhemman version näkyviin ja sen jälkeen klikkaa muokkaa-linkkiä. Yhteenvetoon kirjottaa: Palautus --Tapi0 9. huhtikuuta 2011 kello 18.34 (EEST)

Tervehys. Voisitko paneutua artikkeleiden tekoon vielä syvällisemmin. Kaipaisin kahteen viimeksi tekemääsi artikkelin tietolaatikkoa ja kuvitusta. Ne elävöittävät sivua ja tekevät sen lukijalle mielenkiintoisemman ja houkuttelevamman näköiseksi kuin pelkkä tekstiä täynnä oleva sivu. Tulee muistaa, että me teemme näitä artikkeleita nimenomaan muille, emme itsellemme.--Fuller 18. helmikuuta 2013 kello 09.46 (EET)

Wikimedia Commons on paikka josta voi turvallisesti ottaa kuvia käyttöön. Kuvien alla on aina tietolaatikko, joka kertoo sen lisenssin, jolla kuva on käytettävissä. Autowikin mallineista löydät vastaavat lisenssit ja valitset sieltä sopivan mallineen, jonka laitat tallennussivun laatikkoon ensimmäiseksi. Sitten voit kopsata Wikimedia Commonsin tietolaatikosta löytyvät tiedot kuvan kohteesta, kuvausajankohdasta ja kuvaajasta ja siirrät ne taasen Autowikin kuvatallennesivun laatikkoon. Itse olen lopuksi lisännyt vielä loppuun maininnan "Lähde" ja laittanut sen sivun osoitteen, jolta kuva on poimittu. Kuvan tallennus ja siirto sujuu seuraavasti: Klikkaat kuvan päällä oikealla, ja tallennat kuvan omalle koneellesi. Autowikin kuvatallennussivulla, eli siellä missä nuo kuvan tiedot lisäsit laatikkoon, klikkaat ensin "selaa"-nappia, jolloin voit omista tiedostoistasi hakea sen tallentamasi kuvan. Sen jälkeen klikkaat samalla sivulla alempana löytyvää "tallenna tiedosto"-nappia, jolloin kyseinen kuva tallentuu Autowikin kuvatiedostoihin.

Voit tässä vaiheessa maalata ja kopsata kuvan nimen, joka on mallia Tiedosto:xxx_yyy.jpg. Katso vaikka mallia tekemästäni artikkelista Buick Roadmaster,tai muista artikkeleistani, kuinka kuvia laitetaan eri kokoon (px)ja eri paikkoihin. Kuva lisätään aina hakassulkeiden kera, että se tulee näkösälle. Huomaa "putket", joilla kuvatietojen eri osat erotellaan. Jos haluat laittaa kuvatekstiä, se on: |thumb|ja tähän kuvateksti. Näin kuvalle tulee kehykset, jotka mahdollistavat kuvatekstin. Tietolaatikon kuva tai kuva ilman tekstiä ei tarvitse thumb-mainintaa. Tietolaatikon kuvakoko on 250px. Toivottavasti selvensi, jos jäi ihmeteltävää, niin ei muutakuin kysymään, niin ihmetellään yhdessä.--Fuller 18. helmikuuta 2013 kello 14.59 (EET)