AutoWiki:Luettelo mallineista

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo mallineista.

Tekijänoikeus

* {{PD}}
Malline, linkit
PD-logo
Tämä kuva on Public Domainia, joka tarkoittaa, että tällä kuvalla ei ole tekijänoikeuksia.

This image has been released into the public domain by the copyright holder, its copyright has expired, or it is ineligible for copyright. This applies worldwide.

* {{GFDL}}
Malline, linkit
GNU-logo
Tämän dokumentin kopiointi, levittäminen sekä muokkaaminen on sallittua GNU Free Documentation Licensen version 1.2 tai uudemman Free Software Foundationin julkaiseman version mukaisesti.
Kopio lisenssistä (englanniksi) löytyy täältä
* {{GPL}}
Malline, linkit
GNU-logo
Tämän dokumentin kopiointi, levittäminen sekä muokkaaminen on sallittua GNU General Public Licensen version 2 tai uudemman mukaisesti.
Kopio lisenssistä (englanniksi) löytyy täältä
* {{CCA}}
Malline, linkit
CC by -logo
Tämän tiedoston lisenssi on Creative Commons Attribution 2.0. Lyhyesti: Saat käyttää teosta niin kauan kun mainitset teoksen käytön yhteydessä teoksen tekijän hyvän tavan mukaisesti, annat linkin lisenssin yhteenvetoon tai lakitekstiin ja lisensoit teoksesta tekemäsi jälkiperäiset teokset samalla lisenssillä kuin tämä.
* {{CC}}
Malline, linkit
CC by sa -logo
Tämän tiedoston lisenssi on Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0. Lyhyesti: Saat käyttää teosta niin kauan kun mainitset teoksen käytön yhteydessä teoksen tekijän hyvän tavan mukaisesti, annat linkin lisenssin yhteenvetoon tai lakitekstiin ja lisensoit teoksesta tekemäsi jälkiperäiset teokset samalla lisenssillä kuin tämä.
* {{CCA-2.5}}
Malline, linkit
CC by -logo
Tämän tiedoston lisenssi on Creative Commons Attribution 2.5. Lyhyesti: Saat käyttää teosta niin kauan kun mainitset teoksen käytön yhteydessä teoksen tekijän hyvän tavan mukaisesti, annat linkin lisenssin yhteenvetoon tai lakitekstiin ja lisensoit teoksesta tekemäsi jälkiperäiset teokset samalla lisenssillä kuin tämä.
* {{CC-2.5}}
Malline, linkit
CC by sa -logo
Tämän tiedoston lisenssi on Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5. Lyhyesti: Saat käyttää teosta niin kauan kun mainitset teoksen käytön yhteydessä teoksen tekijän hyvän tavan mukaisesti, annat linkin lisenssin yhteenvetoon tai lakitekstiin ja lisensoit teoksesta tekemäsi jälkiperäiset teokset samalla lisenssillä kuin tämä.
* {{CCU-3.0}}
Malline, linkit
CC by -logo
Tämän tiedoston lisenssi on Creative Commons Attribution 3.0 Unported. Lyhyesti: Saat käyttää teosta niin kauan kun mainitset teoksen käytön yhteydessä teoksen tekijän hyvän tavan mukaisesti, annat linkin lisenssin yhteenvetoon tai lakitekstiin ja lisensoit teoksesta tekemäsi jälkiperäiset teokset samalla lisenssillä kuin tämä.
* {{CC-3.0}}
Malline, linkit
CC by sa -logo
Tämän tiedoston lisenssi on Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 Unported. Lyhyesti: Saat käyttää teosta niin kauan kun mainitset teoksen käytön yhteydessä teoksen tekijän hyvän tavan mukaisesti, annat linkin lisenssin yhteenvetoon tai lakitekstiin ja lisensoit teoksesta tekemäsi jälkiperäiset teokset samalla lisenssillä kuin tämä.
* {{CC BY-NC 3.0}}
Malline, linkit
CC by nc -logo
Tämän tiedoston lisenssi on Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported. Lyhyesti: Saat käyttää teosta niin kauan kun mainitset teoksen käytön yhteydessä teoksen tekijän hyvän tavan mukaisesti, annat linkin lisenssin yhteenvetoon tai lakitekstiin ja lisensoit teoksesta tekemäsi jälkiperäiset teokset samalla lisenssillä kuin tämä.
* {{CCA-4.0}}
Malline, linkit
CC by sa -logo
Tämän tiedoston lisenssi on Creative Commons Attribution 4.0 International. Lyhyesti: Saat käyttää teosta niin kauan kun mainitset teoksen käytön yhteydessä teoksen tekijän hyvän tavan mukaisesti, annat linkin lisenssin yhteenvetoon tai lakitekstiin ja lisensoit teoksesta tekemäsi jälkiperäiset teokset samalla lisenssillä kuin tämä.
* {{CC-4.0}}
Malline, linkit
CC by sa -logo
Tämän tiedoston lisenssi on Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International. Lyhyesti: Saat käyttää teosta niin kauan kun mainitset teoksen käytön yhteydessä teoksen tekijän hyvän tavan mukaisesti, annat linkin lisenssin yhteenvetoon tai lakitekstiin ja lisensoit teoksesta tekemäsi jälkiperäiset teokset samalla lisenssillä kuin tämä.
* {{Attribution}}
Malline, linkit
Attribution-logo
Tämän teoksen tekijä tai tekijänoikeuksien haltija on antanut luvan tämän teoksen käyttöön mukaan lukien sen muokkaukseen, kaupalliseen käyttöön ja uudelleenjakeluun, edellyttäen, että tekijä tai tekijänoikeuksien haltija mainitaan teoksen käytön yhteydessä hyvän tavan mukaisesti.

The copyright holder of this file allows anyone to use it for any purpose, provided that the copyright holder is properly attributed. Redistribution, derivative work, commercial use, and all other use is permitted.

* {{Oma}}
Malline, linkit
Huutomerkki.png Minä, tämän kuvan AutoWikiin tallentaja, annan luvan kuvan käyttöön AutoWikissä. Kuvaa ei saa kopioida AutoWikin ulkopuolelle.
This image is not authorized for third party use outside AutoWiki.
Huutomerkki.png
* {{Logo}}
Malline, linkit
Copyrighted

Tämä on tekijänoikeudella suojattu yrityksen, yhteisön, tuotteen tai tapahtuman logo. Logoa käytetään Autowikissä Suomen tekijänoikeuslain sitaattioikeuden ja Yhdysvaltain tekijänoikeuslain fair use -oikeuden nojalla artikkelissa ... Virhe, artikkelia ei ole määritetty. Katso ohje. Logon käyttö ei merkitse suhdetta Autowikin ja logon omistavan yrityksen tai yhteisön välillä. Logo ja sen mahdollisesti esittämä tavaramerkki ovat omistajansa omaisuutta.

false
* {{Lupa}}
Malline, linkit

Tämän kuvan tekijänoikeuksien omistaja {{{1}}} on antanut luvan kuvan käyttöön AutoWikissä. Käyttöoikeus ei koske käyttöä muissa yhteyksissä.
This image is not authorized for third party use outside Autowiki.

* {{Lehdistö}}
Malline, linkit
Press

Tämä kuva on saatu lähteestä, jossa se on mainittu lehdistölle tarkoitetuksi materiaaliksi. Kuvan ja käyttöluvan lähde mainittava.


This picture is from source that is intended to press use.

* {{Valokuva}}
Malline, linkit
Copyrighted

Valokuvaa käytetään Autowikissä Suomen tekijänoikeuslain sitaattioikeuden ja Yhdysvaltojen tekijänoikeuslain fair use -oikeuden nojalla rajoitetussa määrin tieteellisessä tai arvostelevassa tarkoituksessa tämän kuvan kriittisessä kommentoinnissa artikkelissa ... Virhe, artikkelia ei ole määritetty. Katso ohje.

* {{Epäselvä}}
Malline, linkit
Pakollinen pysahtyminen.gif Tämän kuvan tekijänoikeustiedot ovat puutteellisia tai väärin. Jos tietoja ei lisätä tai täydennetä, voidaan kuva poistaa viikon kuluttua. Malline on lisätty {{{1}}}.
* {{KP}}
Malline, linkit

[[:{{{1}}}]]

Varoitus kuvan poistamisesta Kuvan [[:{{{1}}}]] lataamisen yhteydessä et lisännyt vaadittuja tietoja.

Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan.

* {{Tekijänoikeus}}
Malline, linkit


Pakollinen pysahtyminen.gif Tämän artikkelin, sen osan tai kuva sisällön epäillään olevan tekijänoikeusrikkomus, koska se on kopioitu sivulta:{{{1}}}
Asiasta saatetaan keskustella artikkelin keskustelusivulla.

Lainaukset

* {{Wikipedia}}
Malline, linkit

Lähde

 • Artikkeli käyttää sisältöä Wikipedian {{{1}}}-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
* {{EnWikipedia}}
Malline, linkit

Lähde

 • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian {{{1}}}-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
* {{FiWikipedia}}
Malline, linkit
 • Artikkeli käyttää sisältöä Wikipedian {{{1}}}-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
* {{EngWikipedia}}
Malline, linkit
 • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian {{{1}}}-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
* {{SvWikipedia}}
Malline, linkit
 • Artikkeli käyttää sisältöä ruotsinkielisen Wikipedian {{{1}}}-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
* {{DeWikipedia}}
Malline, linkit
 • Artikkeli käyttää sisältöä saksankielisen Wikipedian {{{1}}}-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
* {{FrWikipedia}}
Malline, linkit
 • Artikkeli käyttää sisältöä ranskankielisen Wikipedian {{{1}}}-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
* {{PlWikipedia}}
Malline, linkit
 • Artikkeli käyttää sisältöä puolankielisen Wikipedian {{{1}}}-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
* {{RuWikipedia}}
Malline, linkit
 • Artikkeli käyttää sisältöä venäjänkielisen Wikipedian {{{1}}}-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
* {{DaWikipedia}}
Malline, linkit
 • Artikkeli käyttää sisältöä tanskankielisen Wikipedian {{{1}}}-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
* {{JaWikipedia}}
Malline, linkit
 • Artikkeli käyttää sisältöä japaninkielisen Wikipedian {{{1}}}-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
* {{NlWikipedia}}
Malline, linkit
 • Artikkeli käyttää sisältöä alankomaalaisen Wikipedian {{{1}}}-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
* {{CsWikipedia}}
Malline, linkit
 • Artikkeli käyttää sisältöä tšekinkielisen Wikipedian {{{1}}}-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.

Artikkelit

* {{Merkki}}
Malline, linkit
{{{nimi}}}
{{{kuva}}}
Yrityksen perustusmaa ja paikka [[Tiedosto:Flag of {{{perustusmaa}}}.svg.png|20px|border]] [[:Luokka:{{{perustusmaa}}}|{{{perustusmaa}}}]], {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus [[{{{aloitus}}}]]
Autokonserni {{{konserni}}}
Vuotuinen valmistusmäärä {{{valmistusmäärä}}}
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa {{{tilastosijainti}}}
Suomen maahantuoja {{{maahantuoja}}}
Suosituin malli {{{suosituinmalli}}}
* {{Merkki_B}}
Malline, linkit
{{{nimi}}}
{{{kuva}}}
Yrityksen perustuspaikka {{{perustuspaikka}}}
Toiminnassa {{{toiminnassa}}}
Yhtiön kohtalo {{{kohtalo}}}
Kokonais valmistusmäärä {{{valmistusmäärä}}}
Suosituin malli {{{suosituinmalli}}}
Seuraaja {{{seuraaja}}}
* {{Yhtiö}}
Malline, linkit
{{{nimi}}}
{{{kuva}}}
Yhtiön kotipaikka {{{kotipaikka}}}
Perustamisvuosi {{{perustamisvuosi}}}
Yhtiömuoto {{{yhtiömuoto}}}
Pääomistaja {{{omistaja}}}
Yhtiön web-sivu {{{kotisivu}}}
* {{Mallisarja}}
Malline, linkit
{{{nimi}}}
{{{kuva}}}
Valmistaja ja valmistusmaa [[{{{valmistaja}}}]], {{{valmistusmaa}}}
Valmistusaika {{{valmistusaika}}}
Luokka {{{luokka}}}
Kori {{{kori}}}
Moottori {{{moottori}}}
Iskutilavuus {{{iskutilavuus}}}
Teho {{{teho}}}
Voimanvälitys {{{voimanvälitys}}}
Kiihtyvyys {{{kiihtyvyys}}}
Huippunopeus {{{huippunopeus}}}
Hintaluokka {{{hintaluokka}}}
Edeltäjä {{{edeltäjä}}}
Seuraaja {{{seuraaja}}}
Saman luokan autoja {{{samaaluokkaa}}}
* {{Malli}}
Malline, linkit
{{{nimi}}}
{{{kuva}}}
Valmistaja ja valmistusmaa [[{{{valmistaja}}}]], {{{valmistusmaa}}}
Valmistusaika {{{valmistusaika}}}
Luokka {{{luokka}}}
Kori {{{kori}}}
Suunnittelija {{{suunnittelija}}}
Pohjalevy {{{pohjalevy}}}
Moottori {{{moottori}}}
Iskutilavuus {{{iskutilavuus}}}
Teho {{{teho}}}
Voimanvälitys {{{voimanvälitys}}}
Kiihtyvyys {{{kiihtyvyys}}}
Huippunopeus {{{huippunopeus}}}
Kulutus {{{kulutus}}}
CO2-päästöt {{{päästöt}}} g/km
Hintaluokka {{{hintaluokka}}}
Edeltäjä {{{edeltäjä}}}
Seuraaja {{{seuraaja}}}
Saman luokan autoja {{{samaaluokkaa}}}
* {{Moottori}}
Malline, linkit
{{{nimi}}}
[[Tiedosto:{{{kuva}}}|250px]]
Automerkit ja mallit, joissa käytetty {{{kohteet}}}
Käyttöaika {{{käyttöaika}}}
Tyyppi {{{tyyppi}}}
Sylinterimitat {{{sylinterimitat}}}
Iskutilavuus {{{iskutilavuus}}}
Venttiilien lukumäärä {{{venttiilit}}}
Puristussuhde {{{puristussuhde}}}
Teho {{{teho}}}
Vääntömomentti {{{vääntö}}}
Materiaali {{{materiaali}}}
Polttoaineensyöttö- järjestelmä {{{syöttö}}}
Öljytilavuus {{{öljytilavuus}}}
Sytytysjärjestys {{{sytytysjärjestys}}}
* {{Museo}}
Malline, linkit
{{{nimi}}}
{{{kuva}}}
Kotipaikka [[:Luokka:{{{kotimaa}}}|{{{kotimaa}}}]], {{{kaupunki}}}
Perustettu [[{{{aloitus}}}]]
Alkuperäinen nimi {{{alkup.nimi}}}
Vuotuinen kävijämäärä {{{kävijämäärä}}}
Ylläpitäjä {{{ylläpitäjä}}}
Kotisivut {{{kotisivut}}}
* {{Lehti}}
Malline, linkit
{{{nimi}}}
{{{logo}}}
Entiset nimet {{{entiset}}}
Lyhenne {{{lyhenne}}}
Lehtityyppi {{{lehtityyppi}}}
Aihealue {{{aihealue}}}
Kustantaja {{{kustantaja}}}
Julkaisija {{{julkaisija}}}
ISSN ISSN {{{ISSN}}}
Levikki {{{levikki}}}
Kokonaislevikki {{{kokonaislevikki}}}
Lukijamäärä {{{lukijoita}}}
Perustettu {{{perustettu}}}
Lakkautettu {{{lakkautettu}}}
Päätoimittaja {{{päätoimittaja}}}
Kotipaikkakunta {{{kotipaikkakunta}}}
Kotimaa {{{kotimaa}}}
Sivukoko {{{sivukoko}}}
Ilmestymistiheys {{{ilmestymistiheys}}}
Kieli {{{kieli}}}
Kotisivu [{{{kotisivu}}} {{{nimi}}}]
* {{Tyyppiviat}}
Malline, linkit


Tyyppivikalistan perusteella ei voi verrata onko joku automalli tai -merkki toista parempi tai huonompi.
Tyyppivikalistan pituus ei myöskään kerro auton huonoudesta tai hyvyydestä.
* {{Pääartikkeli}}
Malline, linkit

Pääartikkeli: [[{{{1}}}]]

* {{Tämä artikkeli}}
Malline, linkit

Tämä artikkeli käsittelee aihetta {{{1}}}, aiheesta {{{2}}} katso [[{{{3}}}]]

* {{Täsmennyssivu}}
Malline, linkit
Disambig-grau.png Tämä on täsmennyssivu, joka selvittää käsitteen eri merkityksiä. Jos päädyit tälle sivulle linkin kautta, linkkiä kannattaa ehkä muuttaa.
* {{Tuleva}}
Malline, linkit
Ford Fiesta mk6.jpg Tämä artikkeli tai kappale sisältää tietoa tulevaisuuden autosta, jonka odotetaan ilmestyvän tai on ilmoitettu ilmestyvän markkinoille.
Tieto voi olla epätarkkaa, mutta on yleensä peräisin autonvalmistajan lehdistötiedotteista tai muista uutislähteistä.
Tulevien mallien ominaisuudet ja tekniset tiedot voivat kuitenkin muuttua merkittävästi, kun auton valmistusajankohta lähenee ja tietoa saadaan lisää.
Tulevien mallien markkinoille tulo voi myös viivästyä tai ne voidaan perua jopa kokonaan.
* {{Yhdistä}}
Malline, linkit
50px-Merge-arrows.svg.png
Artikkeli sisältää päällekkäistä tai samaa tietoa artikkelin [[{{{1}}}]] kanssa, ja ne pitäisi yhdistää.
* {{Palstoitus alkaa}}
Malline, linkit

* {{Palstanvaihto}}
Malline, linkit

* {{Palstoitus loppuu}}
Malline, linkit

* {{Viitteet}}
Malline, linkit
* {{Kirjaviite}}
Malline, linkit

{{{Nimike}}}. {{{Julkaisija}}}.

* {{Lehtiviite}}
Malline, linkit

Virhe: Lehtiviitemallineessa julkaisuparametri on pakollinen. [ Ohje ], Virhe: kelvoton aika.

* {{Verkkoviite}}
Malline, linkit

Määritä osoite! –

* {{Standardiviite}}
Malline, linkit

{{{Numero}}} {{{Nimeke}}}.

* {{Vuosi}}
Malline, linkit
Vuodet: 1833 1834 1835 1836 1837 1838 1839 1840
1841 1842 1843 1844 1845 1846 1847 1848 1849 1850
1851 1852 1853 1854 1855 1856 1857 1858 1859 1860
1861 1862 1863 1864 1865 1866 1867 1868 1869 1870
1871 1872 1873 1874 1875 1876 1877 1878 1879 1880
1881 1882 1883 1884 1885 1886 1887 1888 1889 1890
1891 1892 1893 1894 1895 1896 1897 1898 1899 1900
1901 1902 1903 1904 1905 1906 1907 1908 1909 1910
1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919 1920
1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930
1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939 1940
1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949 1950
1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960
1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969 1970
1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980
1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990
1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000
2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010
2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030
* {{Poista}}
Malline, linkit


Tämä artikkeli on poistettava sivu, koska se on merkitty poistettavaksi surkean tasonsa vuoksi.
* {{Omallavastuulla}}
Malline, linkit
Huutomerkki.png Teet huollon / korjauksen omalla vastuullasi! AutoWiki-sivuston ylläpito tai kirjoittajat eivät vastaa ohjeiden paikkaansapitävyydestä tai vahingoista, joita ohjeiden noudattaminen mahdollisesti saattaa aiheuttaa! Huutomerkki.png
* {{Moottorityyppi}}
Malline, linkit
Polttomoottorityypit
Rivi 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 14
V 2, 4, 6, 8, 10, 12, 16, 18, 20, 24
Bokseri 2, 4, 6, 8, 12, 16
W 8, 12, 16, 18, 32
Muut rivimoottorit H, VR5, VR6, VR8, Vastakkaismäntämoottori, U (Neliö)
Muut Tähtimoottori, Kiertomäntämoottori, Wankel-moottori
* {{Moottorivaihtoehto}}
Malline, linkit
 • {{{1}}} l {{{2}}} {{{3}}} cm3, {{{4}}} kW ({{{5}}} hv) @ {{{6}}} r/min, {{{7}}} Nm @ {{{8}}} r/min
* {{Lippu}}
Malline, linkit
* {{EuroNCAP}}
Malline, linkit
EuroNCAP.png Euro NCAP -kolaritestin tulokset
Aikuismatkustaja [[Kuva:{{{aikuismatkustajan tähdet}}}.png]] {{{aikuismatkustajan pisteet}}} pistettä
Lapsimatkustaja [[Kuva:{{{lapsimatkustajan tähdet}}}.png]] {{{lapsimatkustajan pisteet}}} pistettä
Jalankulkija [[Kuva:{{{jalankulkijan tähdet}}}.png]] {{{jalankulkijan pisteet}}} pistettä
Valmistenumero, josta lähtien tulokset voimassa: {{{valmistenumero}}}
[{{{kolariraportti-www}}} Kolaritestin tulos Euro NCAP -sivulla]
* {{EuroNCAP09}}
Malline, linkit
EuroNCAP.png Euro NCAP -kolaritestin tulokset
Yleisarvosana [[Kuva:{{{yleisarvosanan tähdet}}}.png]]
Aikuismatkustaja {{{aikuismatkustajan prosentit}}} % {{{aikuismatkustajan pisteet}}} pistettä
Lapsimatkustaja {{{lapsimatkustajan prosentit}}} % {{{lapsimatkustajan pisteet}}} pistettä
Jalankulkija {{{jalankulkijan prosentit}}} % {{{jalankulkijan pisteet}}} pistettä
Turvallisuus avusteet {{{turvallisuus avusteiden prosentit}}} % {{{turvallisuus avusteiden pisteet}}} pistettä
Valmistenumero, josta lähtien tulokset voimassa: {{{valmistenumero}}}
[{{{kolariraportti-www}}} Kolaritestin tulos Euro NCAP -sivulla]
* {{Moottorirata}}
Malline, linkit
{{{radan_nimi}}}
{{{ratapiirros}}}
Sijainti {{{sijainti}}}
Valmistumisvuosi {{{valmistumisvuosi}}}
Suunnittelija {{{suunnittelija}}}
Radan pituus {{{pituus}}}
Pääsuoran pituus {{{pääsuora}}}
Radan leveys {{{leveys}}}
Korkeusero {{{korkeusero}}}
Mutkia {{{mutkia}}}
Rataennätys {{{rataennätys}}}
Suurimmat tapahtumat {{{tapahtumat}}}
* {{F1-rata}}
Malline, linkit
{{{radan_nimi}}}
{{{ratapiirros}}}
Sijainti {{{sijainti}}}
Valmistumisvuosi {{{valmistumisvuosi}}}
Suunnittelija {{{suunnittelija}}}
Radan pituus {{{pituus}}}
Pääsuoran pituus {{{pääsuora}}}
Radan leveys {{{leveys}}}
Korkeusero {{{korkeusero}}}
Kisan pituus {{{kisapituus}}}
Mutkia {{{mutkia}}}
Rataennätys {{{rataennätys}}}
Ensimmäinen GP {{{ensimmäinen_gp}}}
Viimeinen GP {{{viimeinen_gp}}}
Grand Prix'itä ajettu {{{ajettu}}}
Eniten voittoja {{{eniten_voittoja}}}
* {{F1-talli}}
Malline, linkit
{{{Lyhyt_nimi}}}
{{{Logo}}}
Koko nimi {{{Pitkä_nimi}}}
Päämaja {{{Sijainti}}}
Tallipäällikkö {{{Tallipäällikkö}}}
Tekninen johtaja {{{Tekninen_johtaja}}}
Kilpakuljettajat {{{Kilpakuljettajat}}}
Testikuljettajat {{{Testikuljettajat}}}
Runko {{{Runko}}}
Moottori {{{Moottori}}}
Renkaat {{{Renkaat}}}
Ensiesiintyminen {{{Ensiesiintyminen}}}
Osakilpailut {{{Osakilpailut}}}
Valmistajien maailmanmestaruudet {{{Valmistajien_maailmanmestaruudet}}}
Kuljettajien maailmanmestaruudet {{{Kuljettajien_maailmanmestaruudet}}}
Osakilpailuvoitot {{{Voitot}}}
Paalupaikat {{{Paalut}}}
Nopeimmat kierrokset {{{Nopeimmat_kierrokset}}}
Sijoitus kaudella 2006 {{{Sijoitus}}}
* {{F1-talli_B}}
Malline, linkit
{{{Lyhyt_nimi}}}
{{{Logo}}}
Koko nimi {{{Pitkä_nimi}}}
Päämaja {{{Sijainti}}}
Perustajat {{{Perustajat}}}
Tunnetuimmat kuljettajat {{{Tunnetuimmat kuljettajat}}}
Moottorit {{{Moottorit}}}
Saavutukset Formula 1:n MM-sarjassa
Ensimmäinen kilpailu {{{Ensiesiintyminen}}}
Osakilpailut {{{Osakilpailut}}}
Valmistajien maailmanmestaruudet {{{Valmistajien_maailmanmestaruudet}}}
Kuljettajien maailmanmestaruudet {{{Kuljettajien_maailmanmestaruudet}}}
Osakilpailuvoitot {{{Voitot}}}
Paalupaikat {{{Paalut}}}
Nopeimmat kierrokset {{{Nopeimmat_kierrokset}}}
MM-pisteet {{{MM-pisteet}}}
Viimeinen kilpailu {{{Viimeinen kilpailu}}}
* {{F1-kuljettaja}}
Malline, linkit
{{{nimi}}}
{{{kuva}}}
{{{kuvateksti}}}
F1-tiedot
Kansalaisuus {{{kansallisuus}}}
Auton nro {{{auton_nro}}}
Nykyinen talli {{{talli}}}
Kilpailuja {{{kilpailuja}}}
Maailmanmestaruuksia {{{mestaruuksia}}}
Voittoja {{{voittoja}}}
Palkintosijoja {{{palkintosijoja}}}
Paalupaikkoja {{{paaluja}}}
Nopeimpia kierroksia {{{nopeimpia_kierroksia}}}
Ensimmäinen Grand Prix {{{ensimmäinen_kilpailu}}}
Ensimmäinen voitto {{{ensimmäinen_voitto}}}
Kauden 2016 sijoitus {{{viim_sijoitus}}}
* {{F1-kuljettaja_B}}
Malline, linkit
{{{nimi}}}
{{{kuva}}}
{{{kuvateksti}}}
Formula 1 -ura
Kansalaisuus {{{kansallisuus}}}
Aktiivivuodet {{{vuodet}}}
Talli(t) {{{tallit}}}
Kilpailuja {{{kilpailuja}}}
Maailmanmestaruuksia {{{maailmanmestaruuksia}}}
Voittoja {{{voittoja}}}
Palkintosijoja {{{palkintosijoja}}}
Paalupaikkoja {{{paalupaikkoja}}}
Nopeimpia kierroksia {{{nopeimpia kierroksia}}}
Ensimmäinen kilpailu {{{ensimmäinen kilpailu}}}
Ensimmäinen voitto {{{ensimmäinen voitto}}}
Viimeinen voitto {{{viimeinen voitto}}}
Viimeinen kilpailu {{{viimeinen kilpailu}}}
* {{Rallikuljettaja}}
Malline, linkit
{{{nimi}}}
{{{kuva}}}
WRC -ura
Kansalaisuus {{{kansallisuus}}}
Nykyinen talli {{{talli}}}
Kilpailuja {{{kilpailuja}}}
Maailmanmestaruuksia {{{maailmanmestaruuksia}}}
Voittoja {{{voittoja}}}
Palkintosijoja {{{palkintosijoja}}}
Erikoiskoevoittoja {{{erikoiskoevoittoja}}}
MM-pisteitä {{{mm-pisteitä}}}
Ensimmäinen kilpailu {{{ensimmäinen kilpailu}}}
Ensimmäinen voitto {{{ensimmäinen voitto}}}
* {{Rallikuljettaja_B}}
Malline, linkit
{{{nimi}}}
{{{kuva}}}
{{{kuvateksti}}}
WRC -ura
Kansalaisuus {{{kansallisuus}}}
Aktiivivuodet {{{vuodet}}}
Talli(t) {{{tallit}}}
Kilpailuja {{{kilpailuja}}}
Maailmanmestaruuksia {{{maailmanmestaruuksia}}}
Voittoja {{{voittoja}}}
Palkintosijoja {{{palkintosijoja}}}
Erikoiskoevoittoja {{{erikoiskoevoittoja}}}
MM-pisteitä {{{mm-pisteitä}}}
Ensimmäinen kilpailu {{{ensimmäinen kilpailu}}}
Ensimmäinen voitto {{{ensimmäinen voitto}}}
Viimeinen voitto {{{viimeinen voitto}}}
Viimeinen kilpailu {{{viimeinen kilpailu}}}
* {{Kuljettajien_tulosluettelon_värikoodiavain}}
Malline, linkit
Värikoodi
Väri Sijoitus
Kulta Voittaja
Hopea 2. sija
Pronssi 3.sija
Vihreä Pistesija
Sininen Ei pistesijoitusta
Non-classified finish (NC)
Purppura Did not finish (Ret)
Punainen Did not qualify (DNQ)
Did not pre-qualify (DNPQ)
Musta Hylätty
Disqualified (DSQ)
Valkoinen Did not start (DNS)
Race cancelled (C)
Vaalean
sininen
Practiced only (PO)
Friday test driver (TD)
(vuodesta 2003)
Väritön Did not practice (DNP)
Excluded (EX)
Did not arrive (DNA)
Withdrawn (WD)

Tyngät

* {{Tynkä}}
Malline, linkit


Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.
* {{Tynkä/Henkilöauto}}
Malline, linkit
Ford Fiesta mk6.jpg Tämä henkilöautoon liittyvä artikkeli on tynkä.
Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.
* {{Tynkä/Kuorma-auto}}
Malline, linkit
Scania R 420 6x2 Highline.jpg Tämä kuorma-autoon liittyvä artikkeli on tynkä.
Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.
* {{Tynkä/Moottori}}
Malline, linkit
Wankel-1.jpeg Tämä moottoriin liittyvä artikkeli on tynkä.
Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.
* {{Tynkä/Formula 1}}
Malline, linkit
F1 logo.png Tämä Formula 1:n liittyvä artikkeli on tynkä.
Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.

Korjattava

* {{Yhteistyöartikkeli}}
Malline, linkit
Tietyo.gif Tämä artikkeli on viikon yhteistyöartikkeli,
koska artikkeli näin merkittävästä aiheesta tarvitsee laajennusta.
* {{Korjattava}}
Malline, linkit
Tietyo.gif Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Ks. tarkempia tietoja: AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.
* {{Korjattava/yleistä}}
Malline, linkit
Tietyo.gif Tämä artikkeli vaatii yleistä korjaamista.
Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.
* {{Korjattava/laajennus}}
Malline, linkit
Tietyo.gif Tätä artikkelia on pyydetty laajennettavaksi.
Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.
* {{Korjattava/kuvitus}}
Malline, linkit
Nahtavyys.gif Tätä artikkelia on pyydetty kuvitettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Artikkelitoiveet.
* {{Korjattava/luokka}}
Malline, linkit
Tietyo.gif Tämä luokka ja sen aliluokat tarvitsevat uudelleenjärjestelyä.
Tarkempia tietoja saattaa tämän luokan keskustelusivulla Keskustelu_luokasta:Luettelo mallineista.
* {{Tarkistettava}}
Malline, linkit
Pakollinen pysahtyminen.gif Tämän artikkelin tai osion paikkansapitävyys on kyseenalaistettu, ja artikkeli tarvitsee tarkistamista.
Artikkelin keskustelusivulla voi keskustella epäselvyyksistä.
* {{Käännettävä}}
Malline, linkit
Pakollinen pysahtyminen.gif Tämä artikkeli on tuotu vieraskielisestä lähteestä ja sen käännös on keskeneräinen.
Voit auttaa AutoWikiä tekemällä käännöksen loppuun.

Keskustelusivut

* {{Test}}
Malline, linkit

Tervetuloa AutoWikiin! Kokeilit AutoWikin muokkaamista, mutta muokkauksesi ei soveltunut AutoWikiin. Jos haluat kokeilla eri toimintoja, suosittelemme hiekkalaatikkoa, jossa voi vapaasti temmeltää ja kokeilla eri toimintoja. Lisätietoja muokkaamisesta on ohjesivuilla.

* {{Tervetuloa}}
Malline, linkit

Tervetuloa AutoWikiin!

Jos Wikipedia-konsepti ei ole sinulle ennestään tuttu ja haluat kokeilla eri toimintoja, suosittelemme hiekkalaatikkoa, jossa voi vapaasti temmeltää ja kokeilla eri toimintoja. Lisätietoja muokkaamisesta on ohjesivuilla.

* {{Käyttäjätunnus}}
Malline, linkit

Olet kirjoittanut AutoWikiin aktiviisesti, ja siksi sinun kannattaisi rekisteröidä itsellesi käyttäjätunnus. Rekisteröinti ei vaadi sähköpostiosoitetta eikä henkilökohtaisia tietoja, ja käyttäjätunnuksesta on monenlaista etua:

 • Saat oman käyttäjäsivun jossa voit kertoa itsestäsi ja jolle voit kerätä hyödyllisiä linkkejä, ja oman keskustelusivun, jossa voit kommunikoida muiden kanssa.
 • Muokkauksesi ja asetuksesi säilyvät vaikka IP-osoitteesi vaihtuisi ja näet kaikki muokkauksesi "omat muokkaukset"-sivun kautta.
 • Voit siirtää sivuja ja lisätä kuvia.
 • Voit luoda itsellesi tarkkailulistan sivuista, joita haluat seurata muita tarkemmin.
* {{Keskustelusivu}}
Malline, linkit
Laita viestiä rohkeasti, pyrin vastaamaan siihen mahdollisuuksieni mukaan. Yleiset AutoWikiin liittyvät asiat kannattaa laittaa kahvihuoneen puolelle. Suosittelen, että otsikoit ja allekirjoitat (--~~~~) juttusi. Aion vastata tiedusteluusi tällä sivulla, ja jos kirjoitan jotain sinun keskustelusivulle, toivon sinun vastaavan sinne.

Palkinnot

* {{Papukaijamerkki}}
Malline, linkit
Palkinto:
{{{1}}}

Muut

* {{Oikopolku}}
Malline, linkit
Oikopolku:
{{{1}}}
* {{Tynkämalline}}
Malline, linkit
[[Kuva:{{{kuva}}}|{{{kuvankoko}}}px]] Tämä {{{kuvaus}}} on tynkä.
Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.

[[Luokka:{{{luokka}}}|Luettelo mallineista]]

* {{Viesti}}
Malline, linkit
[[Kuva:{{{kuva}}}|40px|]] {{{otsikko}}}
{{{viesti}}}
* {{Suositeltu artikkeli}}
Malline, linkit
AWE Eisenach.jpg

Automobilwerk Eisenach (lyhennettynä AWE) oli ajoneuvovalmistaja Eisenachissa, Thüringenissä. Vuonna 1896 nimellä Fahrzeugfabrik Eisenach perustettu tehdas siirtyi Bayerische Motoren Werke AG:lle vuonna 1928 ja kansallistettiin toisen maailmansodan jälkeen. Vuonna 1953 tehdas sai nimen VEB Automobilwerk Eisenach ja se valmisti Wartburgia vuodesta 1955 eteenpäin. Vuonna 1991 Treuhandanstalt sulki yrityksen. Samaan aikaan Opel avasi tehtaan Eisenachiin jatkaen kaupungin autoteollisuuden perinnettä. Lue lisää...

* {{Uutiset}}
Malline, linkit
 • Ford Mustang Mach 1 on rata-ajossa kaikkien aikojen nopein Euroopassa myytävä Mustangin tuotantomalli.
 • Peugeot 5008 on saanut kasvojenkohotuksen.
 • Dacia Spring Electric on merkin ensimmäinen sähköauto.
 • Hyundai i20 on uudistunut kolmanteen sukupolveensa.
 • Mazda MX-30 on uutuusmalli pienten crossovereiden luokkaan ja valmistajansa ensimmäinen täyssähköinen malli.
 • Kuudennen sukupolven Ford Explorer on Euroopassa tarjolla lataushybridinä.
 • Lotus Evija on maailman suuritehoisin sarjavalmisteinen tieliikennekelpoinen henkilöauto.
 • Toyota Proace City Verso on merkin uusi tila-automalli seitsemälle hengelle.
 • Lynk & Co 01 on saapunut Eurooppaan, rajatuille markkina-alueille.
 • Q5 Sportback on Audin uusi keskiluokan coupe-SUV.
 • Rallicrossin MM-sarjan pääluokan sähköistyminen on viivästynyt.
 • 508 PSE on kaikkien aikojen suorituskykyisin Peugeotin valmistama sarjatuotantoauto
 • Renault Arkana on uusi kompaktiluokan crossover-SUV, jossa on coupé-tyylisesti muotoiltu kattolinja.
 • Honda Jazz on uudistunut neljänteen sukupolveensa.


* {{Yhteistyö}}
Malline, linkit

Viikon yhteistyöartikkeli on kori

* {{Artikkelitoiveet}}
Malline, linkit

DeDion · Richie Ginther · Ford Thunderbird mk9 · Tokion autonäyttely · Alustasarjan asennus · Lagonda 3-litre · Euro Car Show · Abarth 030 · Michele Alboreto · Columbia Motor Truck · Los Angeles Auto Show · Väylätekniikka

* {{Huomautus}}
Malline, linkit


{{{1}}}