Ford Freestyle

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ford Freestyle
Ford Freestyle
Valmistaja ja valmistusmaa Ford Motor Company,
Flag of the United States.svg.png Yhdysvallat, Chicago, Illinois
Valmistusaika 20052007
Luokka Crossover-SUV
Kori 5-ovinen maasturi
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori V6
Iskutilavuus n. 3000 cm3
Teho 203 hv
Voimanvälitys Etuveto, neliveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä
Seuraaja Ford Taurus X
Saman luokan autoja Chrysler Pacifica
Honda Pilot
Toyota Highlander


Ford Freestyle (D219) on keskikokoinen crossover-SUV / farmarimalli, joka esiteltiin mallivuodeksi 2005 kilpailemaan muiden keskikokoisten SUVien kanssa ja samalla myös farmarimaisten nelivetojen luokassa. Fordin mallistossa Freestyle korvasi Ford Taurus farmarin ja se sijoittuu Ford Edgen ja Ford Explorerin väliin. Autoa myydään Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Etelä-Koreassa.

Freestyle on rakennettu Fordin D3-pohjalevylle, jota käyttävät myös Ford Five Hundred, Mercury Montego ja Volvo XC90. Freestylet kasataan Chicagossa, Illinoisissa. Vaikka auto on rakennettu samalle pohjalevylle Volvo XC90:n kanssa, nämä kaksi mallia ovat hyvin erilaisia, nimittäin Freestylessä on kolme penkkiriviä kuten monissa suuremmissa SUV malleissa ja tila-autoissa.

Freestyle sisarmalliensa Five Hundredin ja Escape hybridin kanssa ovat ensimmäisiä Amerikan Fordin malleja, joissa käytetään myös jatkuvasti muuttuvavälityksistä CVT -vaihteistoa, 55 % ostajista valitsee Haldex kytkimellä toteutetun nelivedon.

Kehitys[muokkaa]

Vuonna 2007 Freestyle päivitettiin ja siinä on nyt sivutörmäys turvatyynyt ja verhot, 18" vanteet joissakin malleissa ja lisävarusteena saatavana SIRIUS sateliittiradio ja GPS navigointijärjestelmät

Moottorit[muokkaa]

  • 3.0 - 149 kW (203 hv)

Mitat[muokkaa]

  • Pituus: 5075 mm
  • Leveys: 1890 mm
  • Korkeus: 1670 mm
  • Akseliväli: 870 mm
  • Polttoainesäiliö: 72 l

Lähteet[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Ford_Freestyle-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.