Grade

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Grade-autotehdas valmisti Saksan Brandenburgin Borkissa vuosina 1921-1928 yhteensä 2000 Grade-merkkistä autoa. Grade Automobilwerke -tehtaan automallit suunnitteli Hans Grade, jolla oli kokemusta lentokoneiden rakentamisesta. Tehdas oli tunnettu kekseliäisyydestään ja urheilullisista autoistaan.

Grade F2

Grade F2 -mallia valmistettiin 1922-1925. F2:ssa on vakiovarusteena välipyörävaihteisto, eräänlainen automaattivaihteisto, jota nykyään nimitettäisiin CVT:ksi. Välitys muuttuu portaattomasti. Kaksisylinterisen kaksitahtimoottorin teho on 14 hevosvoimaa eli 10 kilowattia. Moottori on edessä, vetävät pyörät takana.

Grade F2:n huippunopeus on 80 km/t. Moottorin vakiokäyntinopeus yhdessä puoliautomaattivaihteiston kanssa tuottaa eri nopeuksia kaasupolkimen painalluksella. Vaihteistossa on viisi kiinteää välityssuhdetta, jotka valitaan vasemmanpuoleisella vivulla, kytkintä ei ole. Liikkeelle lähdettäessä kuljettaja painaa vasenta poljinta, joka nostaa välipyörän. Sen avulla moottori pystyy käymään joutokäyntiä. Kolme poljinta ovat irrotin, jarru ja kaasu.

Aiheesta muualla[muokkaa]

http://de.wikipedia.org/wiki/Grade_Automobilwerke