Mercedes-Benz C (205-sarja)

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mercedes-Benz C
(205-sarja)
Mercedes-Benz C 200 (W 205), perustaso
Valmistaja ja valmistusmaa Daimler AG,
Flag of Germany.svg.png Saksa, Bremen [1]
Flag of Brazil.svg.png Brasilia, Iracemápolis [2]
Flag of India.svg.png Intia, Pune [3]
Flag of the United States.svg.png USA, Alabama, Tuscaloosa [1]
Flag of South Africa.svg.png Etelä-Afrikka, East London [1]
Flag of Malaysia.svg.png Malesia, Pekan[4]
Flag of Indonesia.svg.png Indonesia, Wanaherang [5]
Flag of Thailand.svg.png Thaimaa, Thonburi (TAAP) [6]
Flag of the People's Republic of China.svg.png Kiina, Peking (Beijing Benz) [1]
Valmistusaika 02 / 2014
Luokka Keskiluokka
Kori 4-ovinen sedan
5-ovinen farmari
2-ovinen coupé
2-ovinen avoauto
Suunnittelija Robert Lessnik [7]
Pohjalevy
Moottori R4, V6, hybridi
Iskutilavuus 1600–3000 cm3
Teho 85–245 kW
Voimanvälitys Takaveto, Neliveto
Kiihtyvyys 4,7–11,1 s (0–100 km/h)
Huippunopeus 205–250 km/h
Kulutus 3,8–7,8 l/100 km (yhd. EU)
CO2-päästöt 99–178 g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Mercedes-Benz C (204-sarja)
Seuraaja
Saman luokan autoja Alfa Romeo Giulia
BMW 3-sarja F30
Cadillac ATS
Jaguar XE
Lexus IS
Audi A4 B8

Pääartikkeli: Mercedes-Benz C-sarja

Mercedes-Benz 205 -sarja on saksalaisen ajoneuvomerkki Mercedes-Benzin C-sarjaan kuuluva mallisarja, joka tuotiin markkinoille alkuvuodesta 2014. Mallin maailmanensi-ilta oli tammikuussa 2014 pidetyssä North American International Auto Showssa (NAIAS) ja se korvaa maaliskuun 2007 ja marraskuun 2013 välillä valmistetun C-sarjan 204-sarjan. Sedan-koriversion sarjatuotanto aloitettiin 4. helmikuuta 2014.

Keväällä 2018 pidetyssä Geneven autonäyttelyssä esiteltiin ominaisuuksiltaan ja ulkonäöltään mallivuodelle 2019 uudistetut W205 ja S205.[8]

Koriversiot[muokkaa]

205-sarjaan kuuluu neljä eri koriversiota, neliovinen porrasperä (W205), viisiovinen T eli touring (S205) coupé (C205) sekä C-sarjaan uutena korimallina liitettävä cabriolet (A205). Kaikki koriversiot ovat kasvaneet pituutta edeltäjiinsä verrattuna 9,5 cm. Aasian markkinoilla on tarjolla myös pitkällä akselivälillä varustettu porrasperälimousine (V 205).

Uudistuksia[muokkaa]

205-sarjan korin painoa on pudotettu, alumiinin käyttöä lisäämällä, 70 kg ja koko auton painoa edeltäjäänsä verrattuna 100 kg. Tämä painonpudotus on saatu aikaan alumiinihybridi-rakenteisella korilla, jossa on käytetty alumiinin lisäksi kuumamuovattuja teräsosia sekä suurlujuusterästä. Kaikki ulkoisesti näkyvät korinosat ovat myös alumiinia. Kaikkiaan korin alumiiniosien määrä on noussut 48 prosenttiin, kun se edeltäneessä mallisarjassa oli yhdeksän prosenttia. Auton painoa on saatu laskettua myös polttoainesäiliön vetoisuutta pienentämällä. Säiliön tilavuus on 41 litraa, mikä on 18 litraa vähemmän kuin edeltäjässään. Valinnaisena varusteena on tarjolla 66 litran vetoinen polttoainesäiliö.

Sarjan alustatekniikassa on haettu yhteneväisyyksiä valmistajan suuremman S-sarjan malliston kanssa, ja näin aikaansaadulla alustalla ei ole mitään yhteistä edeltäneen 204-sarjan autojen alustan kanssa. Pyöräntuenta edessä on järjestetty neljällä ja takana viidellä alumiinisella tukivarrella. 205-sarjan malleissa on vakiovarusteena teräsjousitus mutta varustetasosta riippuen vakio- tai valinnaisvarusteena voi olla myös mukavuuspainotteinen AGILITY CONTROL -alusta, madallettu AGILITY CONTROL -alusta, jossa selektiivinen iskunvaimennus tai madallettu urheilualusta. Alustan toimintoja voidaan ohjata valinnaisella AGILITY SELECT -katkaisimella, jolla voi valita erityisen mukavan, urheilullisen, taloudellisen tai täysin yksilöllisen toimintaluonteen, katkaisimen painalluksella. Moottorin, vaihteiston, alustan ja ohjausjärjestelmän ominaisuudet sopeutuvat tällöin valitun ajo-ohjelman mukaan. Uutuutena on valittavissa AIRMATIC Agility -paketti, AIRMATIC-ilmajousituksen, täysin säätyvän iskunvaimennuksen ja AGILITY SELECT -katkaisimen yhdistelmä tarjoaa viisi erilaista ajo-ohjelmaa: mukavuuspainotteinen, urheilullinen, erittäin urheilullinen, taloudellinen tai täysin yksilöllinen.

205-sarjan mallien vaihteistona on mallista riippuen joko 6-portainen käsivalintainen vaihteisto tai 7-portainen 7G-TRONIC PLUS -automaatti. 205-sarja on ensimmäinen Mecedes-Benz -mallisarja, joka on varustettu Touchpad-kosketuslevyllä. Tässä multimediajärjestelmässä yhdistyvät viihde, informaatio ja kommunikaatio: Audio 20 CD, jossa on Touchpad-kosketuslevy, navigointi, radio, kaksoisviritin ja CD-soitin ja se mahdollistaa mobiililaitteiden verkottamisen Bluetoothin® avulla. Touchpad-kosketuslevy on integroitu monitoimiohjaimen käsitukeen. Sillä voidaan ohjata multimediajärjestelmiä. Se pystyy tunnistamaan käsialaa ja ymmärtämään yhdellä tai useammalla sormella annetut käskyt. Lisäksi auto voidaan varustaa mm. Head-up -näytöllä. Se heijastaa virtuaalisen kuvan (noin 21 x 7 cm) kuljettajan näkökenttään. Tämä kuva näyttää leijuvan konepellin yläpuolella noin 2 metrin päässä kuljettajasta. Auton varusteista riippuen järjestelmä näyttää navigointiohjeet, senhetkisen nopeuden, nopeusrajoitukset sekä TEMPOMAT-vakionopeussäätimen ja DISTRONIC PLUS -järjestelmän asetukset. AMG-version moottori vaihtuu edellisen korimallin vapaastihengittävästä 6,2-litraisesta V8:sta 4-litraiseen turboahdettuun V8:iin.

Varustetasot[muokkaa]

Perusmallitasot ovat olleet käytössä jo yli kahden vuosikymmenen ajan, mutta nyt Avantgarde-, Exclusive- ja AMG Line -varustuksen voi valita auton ulko- ja sisäpuoliseksi varustetasoksi toisistaan riippumatta.

Perustasossa konepeiton päällä ei ole Mersu-tähteä, vaan se sijaitsee maskissa. Riippumatta korin väristä, vyötärölinjan alumiinilista on aina kiiltävä ja ikkunoiden kehykset mustat. Malliston pienitehoisin, C 180, on varustettu tehtaan toimesta 16" teräspeltivanteilla ja koristekapseleilla, kaikkien muiden mallien vakiovarusteena on 10-puolaiset, 16" kevytmetallivanteet. Kaikkien mallien varustukseen kuuluu lämpösäteilyä absorboivat vihreät sävylasit. Pääajovalot ovat halogeenipolttimoilla toimivat, päiväajovaloissa käytetään LED-tekniikkaa, samoin takavaloyksiköissä. Vakioalustana perustasossa on selektiivinen, passiivinen iskunvaimennus. Kaikkien mallien vakiovaihteistona 6-portainen manuaali, johon on yhdistetty moottorin sammutusautomatiikkaautomatiikka. Ohjaus on varustettu nopeuden mukaan säätyvällä tehostuksella. Muita vakovarusteita kaikissa malleissa ovat mm. automaatti-ilmastointi, nahkapäällysteinen, 3-puolainen monitoimiohjauspyörä sekä Audio 20 USB -multimedialaitteisto, jonka toimintoja ohjataan kojetaulun 7" kosketusnäytön avulla. Ajoturvallisuutta lisääviä vakiovarusteita ovat adaptiivinen jarrujärjestelmä jossa lukkitumattomat jarrut (ABS), vireystila-avustin ATTENTION ASSIST, törmäyksen kannalta optimoidut polkimet sekä kuljettajan ja etumatkustajan etu-, sivu- ja ikkunaturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny.

Mercedes-Benz C 200 Avantgarde

Avantgarde[muokkaa]

Avantgarde-taso sisältää enemmän kromikoristeita. Etupuskurin keskellä, alareunassa, on krominen koristelista, samoin puskurin alanurkkien ilmanottoaukkojen yhteydessä. Mersu-tähti sijaitsee maskissa, sen molemmin puolin on kaksi mattahopeista siivekettä, joissa on kromatut koristelistat. Myös sivuhelmassa ja takapuskurin sivussa on kromatut koristelistat. Perusversion kiiltävän vyötärölinjan listan lisäksi myös ikkunoiden kehyslista on kiiltävä. Takapuskurin alareunaan on muotoiltu diffuusori, jossa on kromikoriste. Madallettu AGILITY CONTROL -alusta on vakiovaruste ulkopuolen Avantgarde-paketin yhteydessä. Tehdasvarusteena on 5-puolaiset, harmaat, 17" kevytmetallivanteet.

Exclusive[muokkaa]

Exclusive on 205-sarjan ainoa malli, jonka varusteena on perinteiset Mercedes-Benz -tunnukset eli kromattu monilamellinen maski ja konepellin Mersu-tähti. Etupuskurin ilmanottoaukoissa on kiiltävän musta lamellointi, jollaista muista malleista ei löydy. Vakiovarusteena mallissa on monipuolaiset 17" kevytmetallivanteet. Muu ulkoinen varustus noudattaa Avantgarde-mallin vastaavaa, lukuunottamatta madallettua alustaa, joka ei kuulu vakiona Exclusive-varustukseen.

Mercedes-Benz C 220 BlueTEC AMG Line

AMG Line[muokkaa]

Edeltäneen mallisarjan AMG Sport -paketti on vaihtunut AMG Line -malliksi, jonka ulkoisina tunnuksina ovat AMG-puskurit edessä ja takana, helmasarja sekä tehdasvarusteena olevat, harmaaksi maalatut, 5-puolaiset, 18" AMG-vanteet.Takapuskurissa on kaksi kromikehyksistä pakoputkien ulostuloa. Muu ulkoinen varustus noudattaa Avantgarde- ja Exclusive-mallien vastaavaa, lukuunottamatta madallettua sport-alustaa, sport-ohjaustehostusta sekä porattuja etujarrulevyjä.

AMG sports[muokkaa]

AMG sports -mallimerkinnällä myytiin tuotannon alkupäässä bensiinikäyttöistä C450 4MATIC -mallia 4-vedolla, jossa on sama 3-litrainen V6 kuin C400-mallissakin, mutta AMG:n piristämänä 367-hevosvoimaiseksi. Malli korvattiin heinäkuussa 2016 tyyppimerkinnällä Mercedes-AMG C43. Tämän mallin teknisenä erona C450:een on 9-portainen automaattivaihteisto. AMG Sports jäi nimikkeenä pois yksittäiskokeiluna ainoan mallinsa jälkeen täysveristen AMG-mallien C43:n ja C63:n toimiessa C-sarjan urheilullisina malleina.

C 200 T[muokkaa]

R4-bensiinimoottorin iskutilavuus on 1991 cm³, teho 135 kW /5500 r/min ja suurin vääntömomentti 300 Nm / 1200 r/min. Paino 1628 kiloa.

Auto motor und sport 2015 mittasi Mercedes-Benz C 200 T:n kiihtyvyydeksi 0–80 km/h 5,1 sekuntia, 0–100 km/h 7,5 sekuntia, 0–120 km/h 10,9 sekuntia, 0–140 km/h 15,0 sekuntia ja 0–160 km/h 20,4 sekuntia. Huippunopeus on valmistajan mukaan 233 km/h. [9]

Kehitys[muokkaa]

Mallivuoden 2019 uudistuksessa ulkonäköä viilattiin kevyesti uusien etu- ja takapuskurien, sekä uusien etu- ja takavalojen toimesta.

Sisätiloihin on tarjolla on uusia väri- ja verhoiluvaihtoehtoja. Keskikonsolin 7-tuumainen tietoviihdejärjestelmä on päivitettävissä 10-tuumaiseksi ja tarjolla on haptisella värinällä varustettu kosketuslevy järjestelmän hallitsemiseksi. Uudistettu mittaristo voidaan päivittää kokonaan digitaaliseksi 12,3-tuumaiseksi näytöksi.

C-sarja sai joukon aemmin E-sarjan ominaisuuksina olleita avustimia, kuten Active Driving Assist -kaista-avustimen, kuolleenkulman avustimen ja mukautuvan vakionopeussäätimen. Näiden avulla auto kykenee autonomiseen ruuhka-ajoon, mikäli se on varustettu automaattivaihteistolla.

Teknisen puolen suurin uudistus oli mallisarjaan lisätty dieselmoottorinen pistokehybridi. Uudistukset jakaantuvat määrällisesti seuraavasti: elektroniikan komponenteista 70 % on suunniteltu uudelleen ja sisustan osista uusia on 50%.[10]

C 200 EQ-Boost[muokkaa]

Malliuudistuksen yhteydessä palettiin lisättiin kevythybridi C 200 EQ-Boost. Sen voimanlähteenä toimii 1,5-litrainen ahdettu bensiinimoottori, jonka yhteyteen on liitetty 48 voltin sähköjärjestelmä. Järjestelmä koostuu hihnan välityksellä kampiakselilta voimansa ottavasta, 10 kW:n tehoisesta käynnistingeneraattorista, sekä akusta. Generaattori lataa 48 voltin akkujärjestelmän lisäksi myös auton 12 voltin akkua esimerkiksi jarrutuksissa, ja toimii starttimoottorina start-stop-järjestelmän yhteydessä. Tehoa vaativissa tilanteissa, kuten nopeat kiihdytykset, käynnistingeneraattori antaa kampiakselille lisätehoa 10 kW (14 hv) ja lisävääntöä 160 newtonmetriä.

Mallin ominaisuuksiin kuuluu lisäksi rullaustoiminto, joka sammuttaa moottorin hetkellisesti, kuljettajan nostaessa jalan pois kaasupolkimelta.[11]

Tekniset tiedot[muokkaa]

Bensiinimallit[muokkaa]

Malli C 160 C 180 C 200 C 200 4MATIC C 250
Valmistettu 5/2015– 2/2014– 2/2014–4/2018 4/2018– 5/2015–4/2018 4/2018– 6/2014–4/2018
Moottorin rakenne M274: R4, DOHC 16v, säätyvä venttiilien ajoitus, CAMTRONIC, suorasuihkutus, turbo
M264: R4, DOHC 16v, säätyvä venttiilien ajoitus, CAMTRONIC, suorasuihkutus, twin-scroll-turbo
Moottorin tunnus M 274 DE 16 AL M 274 DE 20 AL M 264 E15 DE AL M 274 DE 20 AL M 264 E15 DE AL M 274 DE 20 AL
Iskutilavuus 1595 cm3 1991 cm3 1497 cm3 1991 cm3 1497 cm3 1991 cm3
Suurin teho 95 kW (129 hv) @
5000 r/min
115 kW (156 hv) @
5300 r/min
135 kW (184 hv) @
5500 r/min
135 kW (184 hv) @
5800–6100 r/min
135 kW (184 hv) @
5500 r/min
135 kW (184 hv) @
5800–6100 r/min
155 kW (211 hv) @
5500 r/min
Suurin vääntö 210 Nm @
1200–4000 r/min
250 Nm @
1250–4000 r/min
300 Nm @
1200–4000 r/min
280 Nm @
3000–4000 r/min
300 Nm @
1200–4000 r/min
280 Nm @
3000–4000 r/min
350 Nm @
1200–4000 r/min
Vetotapa Takaveto Neliveto Takaveto
Vaihteisto, vakio 6-portainen manuaalivaihteisto 9G-TRONIC 7G-TRONIC Plus/
9G-TRONIC
Vaihteisto, valinnainen 9G-TRONIC 7G-TRONIC Plus/
9G-TRONIC|
Kiihtyvyys 0–100 km/h
Sedan 9,6 s
[9,8 s]
8,2 s
[8,3 s]
7,5 s
[7,2 s]
7,4 s 6,5 s
T-malli 9,9 s
[10,2 s]
8,4 s
[8,5 s]
7,7 s
[7,3 s]
7,6 s 6,6 s
Coupé 8,5 s
[8,8 s]
7,7 s
[7,3 s]
7,5 s 6,8 s
Cabriolet 8,9 s
[8,9 s]
8,2 s
[7,8 s]
8,0 s 6,9 s
Huippunopeus
Sedan 216 km/h
[214 km/h]
225 km/h
[223 km/h]
237 km/h
[235 km/h]
229 km/h 250 km/h
T-malli 210 km/h
[208 km/h]
223 km/h
[221 km/h]
235 km/h
[233 km/h]
227 km/h 244 km/h
Coupé 225 km/h
[223 km/h]
237 km/h
[235 km/h]
229 km/h 250 km/h
Cabriolet 222 km/h 235 km/h 227 km/h 244 km/h
Polttoaineenkulutus (yhdistetty)
Sedan 5,2–5,7 l/100 km 5,0–5,5 l/100 km
[5,4–5,8 l/100 km]
5,3–5,7 l/100 km
[5,3–5,6 l/100 km]
6,1–6,5 l/100 km 5,3–5,6 l/100 km
T-malli 5,4–5,7 l/100 km 5,4–5,6 l/100 km
[5,6–5,8 l/100 km]
5,5–5,8 l/100 km
[5,6–6,0 l/100 km]
6,2–6,5 l/100 km 5,6–6,0 l/100 km
Coupé 5,3–5,8 l/100 km
[5,9–5,4 l/100 km]
5,3–5,9 l/100 km
[5,9–5,4 l/100 km]
7,1–6,7 l/100 km 5,4–5,9 l/100 km
Cabriolet 6,0 l/100 km 7,1 l/100 km 6,2 l/100 km
CO2-päästöt (yhdistetty)
Sedan 120–130 g/km 116–127 g/km
[126–135 g/km]
123–132 g/km
[123–131 g/km]
141–151 g/km 123–131 g/km
T-malli 120–132 g/km 125–130 g/km
[129–135 g/km]
128–135 g/km
[130–140 g/km]
143–152 g/km 130–140 g/km
Coupé 122–135 g/km
[135–126 g/km]
123–136 g/km
[137–125 g/km]
162–153 g/km 125–137 g/km
Cabriolet 135 g/km 136 g/km 163 g/km 140 g/km
EU-päästöluokitus Euro 6 (–4/2018)
Euro 6d-TEMP (4/2018–)
Euro 6 Euro 6d-TEMP Euro 6 Euro 6d-TEMP Euro 6
Arvot hakasulkeissa koskevat valinnaisella vaihteistolla varustettuja malleja.


Malli C 300 C 350 e C 400 4MATIC C 450 AMG 4MATIC
Valmistettu 1/2015–4/2018 7/2018– 3/2015–4/2018 8/2014– 4/2015–6/2016
Moottorin rakenne M274: R4, DOHC 16v, säätyvä venttiilien ajoitus, CAMTRONIC, suorasuihkutus, turbo
M264: R4, DOHC 16v, säätyvä venttiilien ajoitus, CAMTRONIC, suorasuihkutus, twin-scroll-turbo
60° V6, dual-DOHC, säätyvä venttiilien ajoitus, suorasuihkutus, kaksi turboahdinta
Moottorin tunnus M 274 DE 20 AL M 264 DE 20 AL M 274 DE 20 AL + sähkömoottori M 276 DE 30 AL
Iskutilavuus 1991 cm3 2996 cm3
Suurin teho 180 kW (245 hv) @
5550 r/min
190 kW (258 hv) 155 kW (211 hv) + 60 kW
Yhteisteho 205 kW (279 hv)
245 kW (333 hv) @
5250–6000 r/min
270 kW (367 hv) @
5500–6000 r/min
Suurin vääntö 370 Nm @
1300–4000 r/min
370 Nm @
1800–4000 r/min
350 Nm @
1200–4000 r/min + 340 Nm
Yhteisesti 600 Nm
480 Nm @
1400–4000 r/min
520 Nm @
2000–4200 r/min
Vetotapa Takaveto Neliveto
Vaihteisto, vakio 7G-TRONIC Plus / 9G-TRONIC 9G-TRONIC 7G-TRONIC Plus / 9G-TRONIC 7G-TRONIC Plus
Kiihtyvyys 0–100 km/h
Sedan 5,9 s 4,9 s
T-malli 6,1 s 6,0 s 6,2 s 5,0 s
Coupé 6,0 s 4,9 s
Cabriolet 6,4 s 6,2 s 5,2 s
Huippunopeus
Sedan 250 km/h
T-malli 250 km/h 246 km/h 250 km/h
Coupé 250 km/h 250 km/h
Cabriolet 250 km/h 250 km/h
Polttoaineenkulutus (yhdistetty)
Sedan 6,3 l/100 km 6,5–6,9 l/100 km 2,1 l/100 km 7,3 l/100 km 7,6 l/100 km
T-malli 6,4 l/100 km 6,6–7,0 l/100 km 2,1 l/100 km 7,4 l/100 km 7,7 l/100 km
Coupé 6,3–6,8 l/100 km 6,4–6,9 l/100 km 8,0–7,6 l/100 km
Cabriolet 6,7 l/100 km 6,7–7,1 l/100 km 8,0 l/100 km
CO2-päästöt (yhdistetty)
Sedan 143 g/km 148–158 g/km 48 g/km 170 g/km 178 g/km
T-malli 149 g/km 150–160 g/km 49 g/km 173 g/km 180 g/km
Coupé 146–157 g/km 147–157 g/km 181–172 g/km
Cabriolet 151 g/km 153–163 g/km 181 g/km
EU-päästöluokitus Euro 6 Euro 6d-TEMP Euro 6 Euro 6 (–4/2018)
Euro 6d-TEMP (7/2018–)
Euro 6

Dieselmallit[muokkaa]

Malli C 180 d* C 180 d C 200 d* C 200 d C 220 d BlueEFFICIENCY Edition C 220 d* C 220 d 4MATIC
Valmistettu 9/2014–7/2018 7/2018– 9/2014–7/2018 7/2018– 6/2014–1/2016 2/2014–7/2018 5/2015–7/2018
Moottorin rakenne R4, DOHC 16v, yhteispaineruiskutus, VTG-turbo, välijäähdytin R4, DOHC 16v, yhteispaineruiskutus, biturbo, välijäähdytin
Moottorin tunnus OM 626 DE 16 LA red. OM 654 DE 16 G SCR red. OM 626 DE 16 LA
[ OM 651 DE 22 LA red. ]
OM 654 DE 16 G SCR OM 654 D 20 SCR OM 651 DE 22 LA
Iskutilavuus 1598 cm3 1597 cm3 1598 cm3
[2143 cm3]
1597 cm3 1950 cm3 2143 cm3
Suurin teho 85 kW (116 hv) @
3000–4600 r/min
90 kW (122 hv) 100 kW (136 hv) @
3800 r/min
[100 kW (136 hv) @
2800–4600 r/min ]
118 kW (160 hv) 110 kW (150 hv) ? 125 kW (170 hv)
Suurin vääntö 280 Nm @
1500–2800 r/min
300 Nm @
1400–2800 r/min
300 Nm @
1500–3000 r/min
[350 Nm @
1200–2700 r/min]
360 Nm @
1600–2600 r/min
360 Nm @
1400–2800 r/min
400 Nm @
1400–2800/min
Vetotapa Takaveto Neliveto
Vaihteisto, vakio 6-port. manuaali 9G-TRONIC 6-port. manuaali 9G-TRONIC 7G-TRONIC Plus 6-port. manuaali 7G-TRONIC Plus/
9G-TRONIC
Vaihteisto, valinnainen 7G-TRONIC Plus 7G-TRONIC Plus/
9G-TRONIC
7G-TRONIC Plus/
9G-TRONIC
Kiihtyvyys 0–100 km/h
Sedan 11,1 s
[11,6 s]
9,4 s 9,7 s
[10,2 s]
8,5 s 8,1 s 7,4 s 7,7 s
[7,4 s]
7,7 s
T-malli 11,5 s
[12,0 s]
9,6 s 10,1 s
[10,6 s]
8,7 s 8,4 s 7,9 s
[7,6 s]
7,9 s
Coupé 7,8 s
[7,5 s]
7,6 s
Cabriolet 8,3 s 8,1 s
Huippunopeus
Sedan 205 km/h
[204 km/h]
207 km/h 218 km/h
[210 km/h]
226 km/h 222 km/h 233 km/h 234 km/h
[233 km/h]
228 km/h
T-malli 201 km/h
[200 km/h]
201 km/h 214 km/h
[210 km/h]
220 km/h 216 km/h 230 km/h
[229 km/h]
223 km/h
Coupé 234 km/h 230 km/h
Cabriolet 231 km/h 225 km/h
Polttoaineenkulutus (yhdistetty)
Sedan 3,8–4,2 l/100 km
[4,2–4,5 l/100 km]
4,2–4,6 l/100 km 3,9–4,2 l/100 km
[4,3–4,6 l/100 km]
4,1–4,5 l/100 km 4,4–4,8 l/100 km 4,0–4,4 l/100 km 4,0–4,2 l/100 km
[4,3–4,5 l/100 km]
4,8–5,0 l/100 km
T-malli 4,3–4,6 l/100 km
[4,3–4,6 l/100 km]
4,3–4,7 l/100 km 4,3–4,6 l/100 km
[4,4–4,8 l/100 km]
4,2–4,6 l/100 km 4,7–5,0 l/100 km 4,3–4,5 l/100 km
[4,4–4,7 l/100 km]
5,0–5,2 l/100 km
Coupé 4,1–4,4 l/100 km
[4,1–4,3 l/100 km]
4,6–5,0 l/100 km
Cabriolet 4,5 l/100 km 5,0 l/100 km
CO2-päästöt (yhdistetty)
Sedan 99–109 g/km
[109–117 g/km ]
112–122 g/km 99–110 g/km
[109–121 g/km ]
108–118 g/km 117–126 g/km 106–115 g/km 103–109 g/km
[109–117 g/km ]
127–134 g/km
T-malli 109–118 g/km
[114–121 g/km ]
114–124 g/km 109–120 g/km
[114–122 g/km ]
111–121 g/km 123–132 g/km 108–115 g/km
[114–121 g/km ]
129–137 g/km
Coupé 106–116 g/km
[106–113 g/km ]
122–132 g/km
Cabriolet 116 g/km 130 g/km
EU-päästöluokitus Euro 6 Euro 6d-TEMP Euro 6 Euro 6d-TEMP Euro 6
Arvot hakasulkeissa koskevat valinnaisella vaihteistolla varustettuja malleja.
* = Mallitunnuksena huhtikuuhun 2015 asti C 180 BlueTEC, C 200 BlueTEC, C 220 BlueTEC BlueEFFICIENCY Edition, C 220 BlueTEC


Malli C 220 d C 220 d 4MATIC C 250 d* C 250 d 4MATIC* C 300 d C 300 d 4MATIC C 300 h*
Valmistettu 7/2018– 6/2014–7/2018 7/2018– 9/2014–7/2018
Moottorin rakenne OM654: R4, DOHC 16v, yhteispaineruiskutus, VTG-turbo, välijäähdytin
OM651:R4, DOHC 16v, yhteispaineruiskutus, biturbo, välijäähdytin
Moottorin tunnus OM 654 D 20 SCR OM 651 DE 22 LA OM 654 D 20 SCR OM 651 DE 22 LA + sähkömoottori
Iskutilavuus 1950 cm3 2143 cm3 1950 cm3 2143 cm3
Suurin teho 143 kW (194 hv) 150 kW (204 hv) @
3800 r/min
180 kW (245 hv) 150 kW + 20 kW
(204 hv + 27 hv)
@
3800 r/min
Suurin vääntö ? 500 Nm @
1600–1800 r/min
500 Nm @
1600–2400 r/min
500 Nm + 250 Nm @
1600–1800 r/min
Vetotapa Takaveto Neliveto Takaveto Neliveto Takaveto Neliveto Takaveto
Vaihteisto 9G-TRONIC 7G-TRONIC Plus /
9G-TRONIC
9G-TRONIC 7G-TRONIC Plus
Kiihtyvyys 0–100 km/h
Sedan 6,9 s 6,6 s 6,9 s 5,9 s 5,7 s 6,4 s
T-malli 7,0 s 7,4 s 6,9 s 7,2 s 6,0 s 6,7 s
Coupé 7,0 s 6,7 s 6,9 s 6,0 s
Cabriolet 7,5 s 7,2 s 6,3 s
Huippunopeus
Sedan 240 km/h 233 km/h 247 km/h 240 km/h 250 km/h 244 km/h
T-malli 233 km/h 228 km/h 241 km/h 235 km/h 250 km/h 238 km/h
Coupé 240 km/h 247 km/h 240 km/h 250 km/h
Cabriolet 233 km/h 250 km/h 243 km/h
Polttoaineenkulutus (yhdistetty)
Limousine 4,4–4,8 l/100 km 4,9–5,5 l/100 km 4,3–4,5 l/100 km 4,8–5,0 l/100 km 4,9–5,4 l/100 km 5,3–5,7 l/100 km 3,6–4,0 l/100 km
T-malli 4,7–5,0 l/100 km 5,0–5,3 l/100 km 4,5–4,8 l/100 km 5,0–5,2 l/100 km 5,0–5,6 l/100 km 5,3–5,8 l/100 km 3,8–4,2 l/100 km
Coupé 4,6–4,9 l/100 km 4,2–4,4 l/100 km 4,6–5,0 l/100 km 4,9–5,4 l/100 km 5,2–5,7 l/100 km
Cabriolet 4,8–5,1 l/100 km 4,6 l/100 km 5,2–5,7 l/100 km
CO2-päästöt (yhdistetty)
Sedan 117–126 g/km 131–144 g/km 109–117 g/km 129–134 g/km 130–142 g/km 139–151 g/km 94–104 g/km
T-malli 123–133 g/km 132–139 g/km 117–124 g/km 131–137 g/km 133–147 g/km 141–153 g/km 99–108 g/km
Coupé 121-130 g/km 109–116 g/km 122-132 g/km 129–143 g/km 137–150 g/km
Cabriolet 126–136 g/km 121 g/km 138–151 g/km
EU-päästöluokitus Euro 6d-TEMP Euro 6 Euro 6d-TEMP Euro 6
* = Mallitunnuksena huhtikuuhun 2015 asti C 250 BlueTEC, C 250 BlueTEC 4MATIC, C 300 BlueTEC HYBRID

Mitat[muokkaa]

Malli
Pituus 4686 mm
Leveys 1810 mm
Korkeus 1442 mm
Akseliväli 2840 mm
Tyhjäpaino 1395 – 1550 kg

Rekisteröinti[muokkaa]

Mercedes-Benz C-mallia rekisteröitiin Suomessa seuraavasti:

Vuosi 2018
Määrä (kpl) 1152

Turvallisuus[muokkaa]

C-sarja [W205] (2014)
EuroNCAP.png Euro NCAP -kolaritestin tulokset
Yleisarvosana Encap a 5.png
Aikuismatkustaja 92 % 35 pistettä
Lapsimatkustaja 84 % 42 pistettä
Jalankulkija 77 % 28 pistettä
Turvallisuus avusteet 70 % 9 pistettä
Valmistenumero, josta lähtien tulokset voimassa: Kaikki mallisarjan autot
Kolaritestin tulos Euro NCAP -sivulla

Aiheesta muualla[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

 1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Jann Raveling: How Mercedes-Benz in Bremen manages C-Class production around the world – WFB Wirtschaftsförderung Bremen GmbH, 15. toukokuu 2018. Viitattu: 27. elokuu 2018.
 2. Plant opening in Iracemápolis: Mercedes-Benz starts passenger-car production in Brazil – Daimler AG, 23. maaliskuu 2016. Viitattu: 27. elokuu 2018.
 3. Pune, Mercedes-Benz India Private Limited – Daimler AG, Viitattu: 27. elokuu 2018.
 4. Bryna: Mercedes-Benz Malaysia Takes Us On a Tour Around Its Production Plant In Pekan – Motortrader, 6. lokakuu 2017. Viitattu: 27. elokuu 2018.
 5. About Mercedes-Benz Indonesia – Daimler AG, Viitattu: 27. elokuu 2018.
 6. Strategic investment: Mercedes-Benz Cars pushes electric initiative in South-East Asia with battery production in Thailand – Daimler AG, 14. maaliskuu 2018. Viitattu: 27. elokuu 2018.
 7. Alex Oagana: How The Mercedes-Benz C-Class W205 Was Designed – Autoevolution, 13. maaliskuu 2014. Viitattu: 27. elokuu 2018.
 8. Menestyjän uusi ilme: Mercedes-Benz C-sarja virkistyy – Moottori, 14. helmikuu 2018. Viitattu: 28. elokuu 2018.
 9. Auto motor und sport 2015
 10. Yli puolet uutta - Mika Salomaa - Kaasujalka 1/2019
 11. Petri Munukka: Koeajo: sähäkkää sähköavustusta – Mercedes-Benz C 200 EQ-Boost – Moottori, 11. helmikuu 2019. Viitattu: 17. kesäkuu 2019.
Mercedes Benz Logo 11.jpg Mercedes-Benz -henkilömallien aikajana 2010 – 2040
Luokka Sarja 2010-luku 2020-luku 2030-luku
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kompaktiluokka A W176 W177
169-sarja V177
B T245 W242 / W246 W247
CLA C117, X117 C118, X118
Keskiluokka CL 203
C 204-sarja W205 / S205
209-
sarja
C 204 C205 / A205
Ylempi keskiluokka E 207-sarja C238 / A238
212-sarja W213 / S213
Suuri auto R 251-sarja
CLS C219 C218 / X218 C257
S 221-sarja W222
X222 / VV222
CL / S C 216 C217 / A217
Urheiluauto SLK /
SLC
R 171 R172
SL R 230 R231
Superauto AMG GT 197-sarja C190
Maastoauto G W461
W463
Crossover/
SUV
GLA X156
GLB X247
GLK / GLC X 204 X253 / C253
EQC N293
M / GLE W 164 W166 V167
GL / GLS X 164 X166 X167
Tila-auto Vaneo /
Citan
W415
Kevyt
hyötyajoneuvo
V-sarja 639-sarja V447
Vito 639-sarja W447
Sprinter NCV3 (W906) W907
W910
Vario Vario
X X